maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMelamine-ellende kan Suriname bespaard blijven

Melamine-ellende kan Suriname bespaard blijven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 sep – De kans op vergiftiging met door melamine besmet voedsel moet zo beperkt mogelijk gehouden worden. Dit stelt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat voedselproducten besmet zijn, moeten risico’s worden vermeden.

De samenleving en de autoriteiten hebben een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Onder meer moet de consumptie van snoepjes op melkbasis worden vermeden, aldus BOG. Vandaar ook de verwijdering van White Rabbit snoepgoed uit de handel. Deze zogenaamde Kaw Bobi schijnen in China tot het soort goed te behoren waarin melamine is verwerkt.

De importeur heeft de invoer en distributie op eigen initiatief stopgezet. Het BOG wil dat vooral winkeliers hun verantwoordelijkheid beseffen en zelf de verkoop stoppen van het snoepgoed. Intussen wordt door de ministeries van Volksgezondheid, Landbouw Veeteelt & Visserij, Handel & Industrie en Financiën nagegaan hoe het land te vrijwaren. De import van babyvoeding uit Zuidoost-Azië is intussen tot nader order verboden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Hahahaha, het BOG wil dat de winkeliers hun eigen verantwoordelijkheid nemen…. Hahahaha, en wie zijn die winkeliers? De CHINEZEN. Wat een gel.. Die hebben maar één verantwoordelijkheid: geld verdienen!!!! Met of zonder melamine. Nee, controleurs de straat op (er zijn ambtenaren die niets doen zát!) en dikke boetes uitschrijven voor degene die toch die rotzooi verkoopt.


  Maak melding
 2. Blakka Bakra,
  En niet alleen boete’s uitschrijven ook de vergunningen intrekken en indien nodig ook de verblijfsdocumenten of paspoorten en laten oprotten.
  Dit zijn gewoon halve maatregelen.Te nonchalant met de gezondheid van de Su.burgers.


  Maak melding
 3. De importeurs, die importerar om geld te
  verdienen en verkopen aan de winkels, die
  willen ook geld verdienen, dat is toch
  logisch.De BOG eingelijke doel is om nategaan wat voor vreemde stoffen die
  produkten inhouden.

  Deze instantie will de verantwoodelijkheid
  de winkeliers op leggen produkten,die
  melamine inhouden hier gaat oyer snoepjes.
  Je hoeft geen expert te zijn om dat te weten
  dat de winkeliers het niet zouden doen.
  De BOG moet de verantwoording op zich nemen
  niet de winkeliers het werk laten doen.
  Volgende tip “Begin met een rasia in vele
  winkels” dan word het wat.

  ,


  Maak melding
 4. @ Ai Sa Si: Als de mafia aan het eind van de maand om geld komt vragen, en het is er niet omdat er torenhoge boetes zijn uitgeschreven, maakt diezelfde mafia wel korte metten met deze mensen. Zie de moord op twee Chinese winkeliers op Blauwgrond, vorig jaar. Daders onbekend? Nee hoor, de daders zijn bekend, maar er wordt/kan niets tegen ze gedaan worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES