dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname alert op impact Amerikaanse recessie

Suriname alert op impact Amerikaanse recessie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 sep – De regering houdt rekening met de gevolgen van een eventuele economische recessie in de Verenigde Staten van Amerika. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Als exporteur naar de VS heeft Suriname het een en ander te vrezen.

De weerslag op onder meer de bauxietprijzen zou vervelende gevolgen kunnen hebben. “De mogelijkheid bestaat dat wij ook de effecten van de recessie zullen merken, maar wat de mensen moeten weten, is dat wij de zaak nauwkeurig volgen”, zegt Marica. Trends op de internationale markten en beurzen worden scherp in de gaten gehouden. Onaangename verrassingen moeten veraf blijven.

Suriname en zijn kwetsbare economie kunnen die slecht gebruiken. De gevolgen van de hoge brandstofprijs en de dure euro hebben reeds het nodige ongemak meegesleept. Daarom zullen ook lokale ontwikkelingen met argusogen worden gevolgd. “Indien nodig zal zullen wij een complex van maatregelen moeten nemen. Het is bovenal een nieuwe ontwikkeling, waarbij wij waar nodig beleid zullen opstellen”, aldus Marica.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Ik denk niet dat er een recessie komt in de V.S. net als die in de jaren 20,men is tegenwoordig slim genoeg om dat niet toetelaten en de Amerikaanse economie heeft eerder getoond zeer veerkrachtig te zijn..

  De Amerikaanse federale overheid is bezig met een econmische reddingsplan van 700.000.000.000 usd(zeven-honderd-miljard) om de klappen op te vangen(tel dat maar effe op bij de huidige overheids schuld) .

  DE belasting betalers(vooral de volgende generaties) zullen het gelach betalen , maar dat is niet te wegen tegen het “domino effect” die zou ontstaan als de F.E.D. niet zou ingrijpen .

  Dit ingrijpen van de F.E.D. luid wel het einde in van de financieëel/economisch vrije markt in de V.S..

  Het is voor de Amerikaan ook het einde boven hun standaard te leven , dus zal er minder geconsumeerd worden en dus ook minder voor de landen die exporteren naar de V.S..


  Maak melding
 2. Wat denken wij kleine sriba’s te gaan doen dan als het toch zover mocht komen? Juist ja niets, helemaal niets. Wij hebben het veels te druk met ellkaar dan te letten op our mutual enemy.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES