dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHaïti en Cuba krijgen noodhulp van Suriname

Haïti en Cuba krijgen noodhulp van Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 sep – Haïti en Cuba krijgen noodhulp van Suriname. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De regering stelt voor elk honderd en vijfentwintig duizend dollar ter beschikking. Ook is solidariteit betuigd met regering en volk van beide landen vanwege de gevolgen van de recente orkanen.

President Ronald Venetiaan en minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken hebben hun respectievelijke collega’s aangeschreven. De hulp is weliswaar bescheiden, maar is bedoeld als uiting van waardering voor de relaties. “Suriname onderhoudt goede betrekkingen met Cuba en de diverse samenwerkingsprogramma’s leveren een concrete bijdrage aan onze ontwikkelingsdoelen”, aldus Buitenlandse Zaken.

Met Haïti wordt nauw samengewerkt in Caricom-verband. Ook particulieren hebben geld en goederen ingezameld voor de noodlijdende Haïtianen. Het initiatief komt van de Caricom jeugdambassadeurs. Suriname heeft twee jaar terug zelf ook bijstand gekregen uit de regio tijdens de watersnood in het binnenland. Onder meer Venezuela heeft materiële hulp geboden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Hara , niet zo negatief man. Suri heeft veel gegeven in verhouding met andere rijkere landen die niet eens 0,00005% geeft met wat ze hebben.Als jij een gulden hebt en 10 cent aan een arme geeft, dan is dat veel. No tang so mang, a no bung. Nanga bierti sranang mus libi bung. No verwagti fu ding witmang, ding mang dati koong fu teki yu sani tjar gwe.


  Maak melding
 2. OH, OH, OH,
  Suriname die “ZELF BEDELT BIJ ANDERE LANDEN” gaat hulp geven aan Haiti en Cuba !!!!!!!!!!

  Na de gift zal “BEDELMINISTER” van Ravenswaay naar europa afreizen om wat bij elkaar te bedelen.


  Maak melding
 3. Nou,
  Niet zo negatief mensen,wij hebben het niet Breed en maken veel negatiefs mee met onze politici maar als wij van het weinige dat we hebben toch nog kans zien om een deeltje aan anderen te geven die het goed kunnen gebruiken THAN SO BE IT,Doe goed en zie niet om.Wat je geeft krijg je op een andere manier en uit onverwachte hoek terug en dan hoeft het niet special GELD te zijn !!!


  Maak melding
 4. ik vind surinamers althans sommigen een eigenaardige volk tot de dag van vandaag hoor sommige zeggen dat ze vroeger geld hebben gegeven aan nederland de oudere onder onz en nu suriname geld geeft aan cuba is het niet goed hou eens een keer op met het domme negatieve gelul wees nou een keer positief want zo slecht hebben we het niet in suriname het gaat om het gebaar .


  Maak melding
 5. @ Du hier ben ik het voledig mee eens.

  het kan geen kwaad om mensen een helpende hand toe te steken als ze hulp nodig hebben(kijk maar naar de Tsunami)en al is het niet veel ik ben blij dat Su in de positie is om die mensen te helpen.


  Maak melding
 6. Is wel goed dat Suriname hulp geeft.
  Het land heeft zelf ook hulp nodig, help jezelf dan kan je een ander helpen.
  Ik hoop dat het land gaat veranderen geen armoede.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES