Wrevel in Surinaams parlement rond misser regering

14

PARAMARIBO, 29 aug – Het parlement moet zich gepasseerd voelen nu de regering wijzigingen in het verdrag rond personenverkeer met Brazilië niet op tijd heeft doorgegeven. Dit zegt oppositieparlementariër en ex-president Jules Wijdenbosch. De wijzigingen zijn al ruim drie jaar terug geformuleerd.

Om een of andere reden zijn de documenten blijven steken op Buitenlandse Zaken. “Dit is niet de manier waarop de regering behoort om te gaan met het parlement”, zei Wijdenbosch in het parlement. De regering wordt nalatigheid verweten, temeer daar interstatelijk verkeer een vrij omslachtig proces is. Besluiten over wijziging van verdragen gaan niet van de ene op de andere dag.

De regering moet dus genoeg hebben gehad de wijzigingen door te geven. Toch is dat ruim drie jaar lang niet gebeurd. Volgens Wijdenbosch valt dit niet goed te praten. Otmar Rodgers van de coalitiefractie vindt dat de oppositie gelijk kan hebben, maar dat ook gekeken moet worden naar het grotere belang. Gezamenlijk moet worden bekeken hoe procedures beter te laten verlopen. Het verdrag moet nog worden goedgekeurd.

14 REACTIES

 1. Beste Sranangmangs,

  Ik vraag me weleens af als het werkelijk een chaos in Suriname is. Ik vind dat de heer Rodger van weinig reflectievermogengetuigd als hij het wordt KAN gebruikt. De regering is gewoon laks geweest, mens geeft dat toe en ga aan de slag om zaken beter (professioneler) te laten verlopen. Ik ben daarentegen wel blij dat er tenminste nog door de regering (coalitie en oppositite)wordt gewerkt, want daar had ik mijn twijfels over.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 2. het parlement van suriname bestaat uit een stel domme boeven, die nooit bij vergaderingen zijn altijd maar weglopen( jullie weten wel over wie ik t heb) en nu gaan diezelfde mensen klagen over dat ze gepaseerd worden… ik zeg EIGEN SCHULD


  Maak melding

 3. Beste mensen, Wijdenbosch moet niet zeuren en zijn mond dichthouden. Want wie heeft de afgelopen 3 jaar geen qourum verleend, zodat de DNA normaal kon vergaderen en beslissingen kon nemen in s’landsbelang???
  Precies; Jules en de oppositie!!!!!!!
  Dus Bosje, kom geen mooi weer spelen en ga kijken, wat er van jou beschadigde ego binnen de NDP is overgebleven.
  Time will tell!!!! Wij benne en blijve benieuwd, kondremangs.

  Leuvie


  Maak melding

 4. Wrevel in Surinaams parlement rond misser regering.
  …………………>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
  Dat ding is een “bakba-winkri”…..dus uw mag het niet over een parlement hebben, maar gewoon een bacoven winkel van Moh. Moelal.Som.

  Wees een keer serieus man !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. wie houd wie hier nou voor de gek, word het niet tijd dat deze mensen gaan werken voor hun geld schandalig vind ik het deze mensen doen geen moer niet komen vergaderen maar wel geld iedere maand ontvangen zorg ervoor dat bij de goedkeuring jullie aanwezig zijn en ook bij andere vergaderingen daarvoor heeft het volk jullie gekozen en niet andersom.


  Maak melding

 6. Waarom reageren op de opmerkingen van grappenmakkkkers zooooals ////////////////////Bosje.Het is teveel eer geven aan. Een groot deel van het volk weet wel beter.Wij weten toch wie hij is–hij is de man die echt niet luistert naar anderen. If a takie a e go dan a e go toe en noemt dat daadkrachtig.Zo kennen we hem. Als president heeft hji Djawala helemaal dol gedraaid,want wie kwam niet opdagen(en let wel:als PRESIDENT van Su)Bosje die deed precies wat hij wilde .Hij stoorde zich aan god gebod.WAt een daadkracht had hij. Bosje horie ju srefi na spotoe.


  Maak melding

 7. De bestuurders van het land zijn doelloos.
  Gewoon een bakba winkri.(DNA).tjekri-tjekri bende( *bingo-club)CAGE FIGHTING.(vraag USA)

  Du: dit moet jij weten domoor dat je bent.


  Maak melding

 8. Meneer Wijdenbosch niet zo gauw op uw teentjes getrapt voelen.Uw medewerking en dat van anderen in het parlement getuige niet van daadwerkelijk Hart hebben voor het Surinaams belang dus deze zgn.hartskreten zie ik meer als krokodillentranen.Aan de andere kant meneer Rodgers speel A.U.B geen politieke spelletjes ondanks alles kun je geen andere conclusie trekken dan dat men te Laks is op het Ministerie van BUZA.Iets dat al drie jaar terug is geformuleerd laat je toch niet zo links liggen?


  Maak melding

 9. lees ik de “ingezonden stukken ” kan ik kort zijn ….geen NIVO!!!!!!

  Barend

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>….>>>>>>>>>>… Kom met niveau noh !!!! kon miki wie zie.

  Domoor dat jij bent…kon miki wie zie e waka l.l e l.l


  Maak melding

 10. Beste leden van het parlement,

  Nu dit feit geconstateerd is zou ik ook willen zien dat jullie je eigen conclusie trekken.
  want anders is het een politieke dood zonde!
  dus oprotten mang! en gun je je plek aan een beter capabel persoon.
  Geef de niewe liga ook een kans!Want wij jongeren moet het land opbouwen, en jullue brokkelen het naar de laaste moer.

  aldus wang prakserie sranang mang.


  Maak melding

 11. Asmeertakru
  ben je dom als je een andere meening hebt? wat ik heel vreemd vind van de mensen die kritiek hebben op de bestuurders van suriname is dat ze nooit met een andere alternatief komen , de NDP moet toch niets hebben van het parlement ze vangen geld maar zelf doen ze er geen moer voor, dat is de waarheid als een koe toen bosje en bouterse de macht hadden in suriname luisterde hun ook niet naar de oppositie en nu hebben ze daar problemen mee de ndp moet de laaste partij in suriname zijn die het over democratie moet hebben omdat hun voorzitter een grote dictator is ik vraag niets aan de USA ik vraag het aan bouterse en zijn aanhang wat ze met suriname hebben gedaan zoek de schuld niet bij een andere maar bij onze eigen mensen hun hebben van suriname na 1980 een puinhoop van gemaakt die zelfde oplichters en boeven willen weer aan de macht komen in suriname deze keer gaan jullie huilen alleen die ezels in suriname stoten zich meerdere malen aan een steen .


  Maak melding

 12. Ik zeg je….asmeertakru. !!!!!….Dan wie heeft Sigibai verkocht.
  Dus uitlevering no di moro…(zie Khan)Maar dat ding is geworden….. hij is, moeilijk (moeilijk te bewijzen) dan schieten wij of laten hem dood schieten.

  A tori kevaarlijk man….in ieder geval a tori Sigibai smeer behoorlijk takru.

  A tiri disi o go langa kevaarlijk.

  Du verdedig jouw zou corrupte FRONT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.