maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname bij Caribische landen met laagste schuld

Suriname bij Caribische landen met laagste schuld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 aug – Suriname zit in de Caribische Top 3 van landen met de laagste buitenlandse schuld. Dit meldt de Economische Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Eclac.

De schuld van Suriname bij andere landen en banken maakt gemiddeld ruim drieëntwintig procent uit van het bbp. Het betreft het gemiddelde over de periode 2004 tot en met 2007, waarin een aanzienlijke verbetering heeft plaatsgevonden. Over de vier voorgaande jaren werd nog ruim veertig procent genoteerd. Alleen Trinidad & Tobago en de Bahamas doen het beter.

Beide landen scoren respectievelijk ruim vijf en ruim acht procent. Buurland Guyana presteert het slechtst met ruim honderd procent. Minister Humphrey Hildenberg van Financiën heeft onlangs aangegeven dat de buitenlandse schuld meevalt. Onder meer het IMF zou zelfs opmerken dat de schuld in het niet valt bij die van vooral andere ontwikkelingslanden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Ja jaaaaaa,

  En sommige mensen maar lopen schelden op die gasten daar in Su. De mensen doen hun best man. Een land besturen is geen kinder werk. Een aantal jaren geleden zat Suriname toch zwaar onder de buitenlandse schulden? De gasten die tegenwoordig aan het roer zijn, hebben aardig een bepaald percentage van de schulden weten weg te werken. Nu zit Suriname dus aardig op koers. Jij nu.

  Toppie mannen. Trek je niks aan van de negatievelingen, want die zijn er altijd om jullie af te kraken. Keep doing the good things for sweet Sranan.

  Ik hoop dat de eerst volgende regering deze goede ontwikkeling zal voortzetten. Het zou toch zonde zijn, als wie dan ook weer een puin hoop van zou gaan maken?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 2. Geen schulden hebben wil nog niet zeggen dat je het goed doet. Als je bezittingen, gezondheidzorg, socialevoorzieningen, werkgelegenheid er slecht voorstaan en je ook nog meer importeert dan exporteert dan ben je echt niet goed bezig.


  Maak melding
 3. Soso lafu nanga sari….jij doet het goed maar gaat geld lenen bok China….250 miljo Usd.

  inde lening…. jouw land zit vol met +/- 4500 tot 45000 Chinezen.
  Als je niet uitkijk 450.000.

  Dan wil ik nu weten hoe men aan dit soort strontvlieg verhalen komt…Typische …IMF…toch.IMF.

  Komen: jouw vertellen: dati you kan serie you bakba fu wan doni.

  IMF is goed met je !!!!!!! de wereld kent jouw langer.

  Zand in de ogen ipv. brood op de plank.


  Maak melding
 4. Soso lafu nanga sari….jij doet het goed maar gaat geld lenen bij China….250 miljo Usd.

  Na de lening: zit jouw land vol met +/- 4500 tot 45000 Chinezen.
  Als je niet uitkijk 450.000.

  Dan wil ik nu weten hoe men aan dit soort strontvlieg verhalen komt…Typische …IMF…toch.IMF.

  Komen: jouw vertellen: dati you kan serie you bakba fu wan doni.

  IMF is goed met je !!!!!!! de wereld kent jouw langer.

  Zand in de ogen ipv. brood op de plank.


  Maak melding
 5. Je moet ergens beginnen. De sociale voorzieningen kunnen pas beter worden als het bnp dat toestaat. Ga zo door. Zo slecht gaat het nou ook weer niet in Suriname.


  Maak melding
 6. Oke,allemaal selectieve verhalen van allerlei selectieve organisaties om de Macro-economische cijfers van Suriname toch nog een positieve draai te geven,tja per slot van rekening moet je jezelf verdedigen v.w.allerlei leningen die lopen maar die nog niet besteed zijn als je kijkt naar wat er daadwerkelijk opgenomen is en ook werkelijk besteed is dan is het om te huilen alleen maar omdat we niet weten hoe de plannen in te vullen en uit te voeren.Waarom dan ga je overeenkomsten aan waarvan je de gelden niet of nauwelijks besteed? Joe e leni moni ma ie no sabi sang joe moes doe nanga a moni?On the long run zal je het geleende geld toch terug moeten betalen en dat is een andere tabakka vooral als je geen projekten hebt opgezet die dat geld terug moeten VERDIENEN.


  Maak melding
 7. proficiaat Suri.
  goede stap. Als IMF zegt dat de economie is suri met 7% groeit dan zal het zo zijn.
  IMF is een objectieve onafhankelijke Internationaal instituut die weet waar zij over praten.Meer chinezen betekend meer inkomsten voor de staat. goed job


  Maak melding
 8. Als dit bericht waar is, dan moet ik mijn kritische houding ten aanzien van deze regering even onder de loupe nemen. Maar wat is waar? In De West De Ware Tijd(ing) vinden is nogal problematisch. Ik wacht nog even met juichen want we zijn nog niet aan de finisch. Morgen verschijnt er een ander bericht en dan kom ik helaas tot de ontdekking dat politiek toch doodgewoon politiek is.

  Indien dit IMF verhaal juist is weergegeven dan staat onze regering niets meer in de weg om flink te infesteren in infrastructuur, gezondheidszorg, mijnbouw, woningvoorziening,
  ouderenzorg en vooral Staatsolie.
  Doet de regering dit niet, dan zijn het niet de juiste mensen die SME vooruit kunnen helpen.

  DAS


  Maak melding
 9. Good job! COMPLIMENTEN AAN SU REGEERDERS. Dus het kan wel door hard te werken en in samenwerkings verband met andere landen. Pls continue and try to improve this trend. Thinks always positive!!.


  Maak melding
 10. Beste volk.
  van harte met jullie positive geluid voor Ons republiek..hiep hiep hora!!!!3x

  Maar als het zo goed gaat stuen de nederlandse surinamers om te komen en het land verder op de bouwen.wij hebben in nederland ook niet breed.

  en wat betreft de vooruitgang van het volk..ik zou willen zeggen ga niet op je achterste krent zitten en wachten op die pakket uit ned..want ie wachtie dan langa!


  Maak melding
 11. dat de regering venetiaan het goet doet wist ik al jaren, dit is geen nieuws voor mij. bij deze complimenteer ik ze nogmaals. ik wens deze regering nog meer regeerperiode toe, want het zou toch zonde zijn als bij de volgende verkiezingen een andere regering dit alles kapot maakt.


  Maak melding
 12. Prima verwoordt nr. 1, nergens ter wereld loopt alles op rolletjes nr. 2 zelfs in de allerrijkste landen niet. Positief blijven zo slecht doet Su het ook weer niet. Proficiat, leuk om te horen en te lezen.


  Maak melding
 13. aan de andere kant van de oceaan dansen ze op hun eigen muziek. Je kan liever meer schuld hebben waardoor je land met rasse schreden vooruit gaat waardoor je kan aflossen, in plaats van minder schulden terwijl je land nog steeds achteruit holt en je niet aflost.
  Ze vergeten gemakshalve te zeggen dat weinig landen geneigd zijn geld te lenen aan suriname vanwege haar gebrekkige terugbetalingsdiscipline waardoor het geleende geld groter wordt tgv oplopende (boete)rente.


  Maak melding
 14. Prik,

  Ik kan me niet vinden in jouw betoog. Bij welk land is het al gelukt dat men met rasse schreden vooruit gaat en dat men daardoor kan aflossen? Ik ken dat land niet. Welk land is het dan?

  Kom je wel regelmatig in Suriname? Ik merk wel het tegenovergestelde als ik in Su ben. Suriname holt wel beetjes bij beetjes vooruit inplaats van achteruit hoor? Er zijn wel genoeg mensen die dat kunnen beamen.

  Het artikel zegt het al “Suriname bij de Caribische landen met laagste schuld”. Ik vind het wel een prestatie van Suriname hoor. D.w.z. dat Suriname wel goed zijn schulden aflost de afgelopen jaren. Wie gaat nou geld lenen aan iemand die als wanbetaler bekent staat? Als kredietverstrekker wil je toch jouw geld terug betaald krijgen binnen de overeengekomen termijnen? Men kijkt wel eerst naar jouw betalingshistorie, men doet een creditcheck om vast te stellen, of de kredietnemer een goede aflossingsreputatie heeft.

  Suriname heeft de laatste jaren aardig een reputatie opgebouwd als betrouwbare kredietnemer. Denk je dat Su leningen zou krijgen als Su slecht te boek stond als wanbetaler? Never nooit zou dat Su lukken.

  Als je geld hebt geleend wil dat toch niet zeggen, dat je dat geleende bedrag ongecontroleerd gaat uitgeven? Dan moet je binnen de korste keren weer aankloppen bij de kredietverstrekker en dat gaat toch niet in de smaak vallen bij de kredietverstrekker?

  Het geleende geld moet je met beleid uitgeven en vervolgens wat voor terug krijgen, zodat je je aflossingsverplichtingen netjes kan nakomen. Indien je ooit weer de kredietverstrekker nodig zal hebben, zal hij je met open armen ontvangen, want je staat bij hem bekent als een betrouwbare kredietnemer. Zo staat Suriname momenteel bekent bij de kredietverstrekker.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 15. goed lezen allemaal 2004 tot 2007 dus niet onder desi Bouterse want die gaat er weer een zooi van maken let op. maar die ander goed gedaan,kan dus wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES