zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse melkboeren mogen weer leveren

Surinaamse melkboeren mogen weer leveren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 aug – De Melkcentrale Paramaribo, MCP, is weer toegankelijk voor melkboeren. Ondanks de staking zal toch worden afgenomen om verdere verliezen te voorkomen bij de boeren. Een gepast antwoord voor de problemen is er nog niet.

De opdracht tot het weer afnemen van ongeveer zestienduizend liter per dag is een pure noodmaatregel. “We willen niet de dupe worden van het arbeidsgeschil binnen de MCP”, zegt Kenneth Soekoel van de Vereniging van Surinaamse Boeren. Een demonstratie kort voor aanvang van de ministerraad, was dan ook bedoeld als prikkel. Onder meer is melk uitgedeeld aan burgers.

De boeren wisten niet goed wat te doen met hun overschot. Minister Chandrikapersad Santokhi, die waarneemt op Landbouw Veeteelt & Visserij, heeft beloofd te helpen zoeken naar een oplossing. Volgens de boeren is meer overheidssteun nodig om de boerenstand te redden van de ondergang. Concurreren tegen goedkopere importmelk is haast onmogelijk en alleen de Melkcentrale is nog bereid af te nemen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. Al onze agrarische industrien geven we prijs ten faveure van de import.wat verbouwen of kweken we nog zelf? suiker allang niet meer,palmolie idem.Melk is op sterven,wat volgt er nog meer?Rijst en Bananen hebben het zwaar.Het heeft gewoon te maken met de stiefmoederlijke benadering van de agrarische sector door opeenvolgende regeringen. Er is geen eenduidig plan van wat wij met onze agrarische sector willen,vandaar dat wij maar blijven aanmodderen met adhoc beslissingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES