dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAluminiumbedrijf Suriname voor zekere toekomst

Aluminiumbedrijf Suriname voor zekere toekomst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 aug – Het Aluminiumbedrijf Suriname, Alumsur, moet de toekomst van de bauxietindustrie meer vorm helpen geven. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Onder meer moet de droom van een complete industrie gerealiseerd worden. Multinationals zullen nog wel de ruimte krijgen.

Samenwerking met onder meer BHP Billiton moet resulteren in goede perspectieven. Alumsur zal richting moeten helpen geven aan de plannen voor West-Suriname. De weerstand bij vooral Suralco is een stimulans geweest bij het opzetten van het staatsbedrijf. “We willen nog steeds een geïntegreerde industrie”, zegt Rusland. Suralco mag dan stellen dat het bauxiet in West-Suriname laagwaardig is, het mag de pret niet drukken.

De regering laat zich niet ontmoedigen. Rusland ziet voldoende mogelijkheden om het bauxiet winstgevend te winnen. Moderne technologie zal een belangrijke rol spelen. Alumsur zal vooral inkomen met infrastructuur en de bauxietvoorraden. Alleen Billiton heeft echt belangstelling getoond voor West-Suriname. Volgens Suralco is het ook niet zeker dat de huidige klim in de prijzen voor grondstoffen lang zal aanhouden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Bedoelt de Minister de pret van het dromen mag niet gedrukt worden?.Moderne technologie kost geld dus heb je partners nodig en die komen sowieso met eisen.Alumsur komt in met infra en bauxietvoorraden.Welke infra?moet die nog door chinezen worden aangelegd of zo?
  Want als wij zo capabel waren met onze infra hadden wij geen buitenlanders nodig om onze stadsinfra(Par’bo) intact te houden laat staan dat wij van een complete nieuw industrie gebied de infrastructuur kunnen opzetten.


  Maak melding
 2. This is very high level technology. Als wij niet serieus zijn moeten wij er niet aan beginnen. Zo meteen hebben we een schuur vol aluminium, die wij aan de straatstenen niet kwijt kunnen omdat wij die markt niet beheersen.


  Maak melding
 3. Mensen,

  Waarom zijn sommige Surinamers altijd zo negatief? Men probeer ten minste iets van het land te maken en jullie moeten ze alweer afkraken. Hoe zou het dan moeten? Kunnen jullie niet eens een keer met opbouwende kritiek komen?

  Het is wel heel gemakkelijk om vanuit de zijlijn van alles en nog wat te roepen maar om zelf stappen te ondernemen? Nee hoor dat durven ze niet maar ze denken wel dat ze het zogenaamd beter weten. Ondernemen is risco nemen en als je geen risico durft te nemen, kom je geen stap vooruit. Waarom zou een AlumSur niet een succesvolle bedrijf kunnen worden? Staatsolie is toch ook opgricht door Surinamers en is tot op heden succesvol. Als je in jezelf geloofd en je je niet gek laat maken door negatievelingen, dan kom je wel heel ver hoor. Yep Suriname komt maar met die AlumSur, andere en ik juichen het van harte toe.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 4. In suriname worden allerlei uitspraken gedaan zonder na te denken. Hierdoor wordt het arme burger omgekocht. Dalijk is er verkiezing dus met de landcering van de naam alleen kan men scoren. Suriname heeft helemaal geen geld en straks hebben ze dezelfde gasten internationaal nodig om de spullen te verkopen. Denk maar aan de boeing 747-300. Oude troep verkocht en levenlang afhankelijk gemaakt omdat men het wist dat men niet over de kennis en expertise beschikt in suriname om het te onderhouden,geld verdienen in de vorm van onderhoudskosten. Dus dalijk moet de alumsur ook gesubsidieerd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES