zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Bommel en NDP praten over Suriname

Van Bommel en NDP praten over Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 11 jul – Zaken die betrekking hebben op Suriname en Surinamers. Dit is waar het Nederlandse Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) en NDP-parlementariër Rabin Parmessar zich op gericht hebben tijdens hun bijeenkomst in Den Haag. Van Bommel ziet geen reden de partij van Desi Bouterse te mijden.

De NDP is net zo zeer een politieke partij als elke andere in Suriname. “Elke partij heeft een eigen politieke achtergrond en programma en wij als SP hebben wel een beleid voor onze relatie met Suriname, maar hebben geen beleid voor interne aangelegenheden in Suriname zelf. Daar gaan Surinaamse politieke partijen over”, zegt Van Bommel tegenover de Ware Tijd.

Bovendien laat de SP zich niet in met de rechtsgang in Suriname. Het oordeel over de Decembermoorden is aan de Surinaamse rechter. Vandaar het gesprek in Den Haag, evenals ontmoetingen met NDP-ers tijdens zijn bezoek aan Suriname in mei. Parmessar heeft de zegen van zijn partij. “Ik zoek als parlementariër een vast aanknopingspunt in de Nederlandse politiek, waar je problematiek en alles kan deponeren.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

42 REACTIES
 1. Wat is er mis mee dat van Bommel met de NDP praat het is toch de grootste politieke Partij in Suriname ondanks Bouterse.van Bommel begrijpt gewoon dat als je zaken wil doen in su dat je de grootste Partij toch zeker wil horen.


  Maak melding
 2. opmerkelijk vind de uitspraken van Van bommel de ndp is niet net als alle politieke partijen in suriname meneer deze man doet de andere politieke partij in suriname tekort de voorzitter van de ndp is veroordeeld in jou land voor drugs smokkel en hij word beschuldig voor mensen rechten schending en bouterse moet niets van nederland hebben daarom vind ik deze ontmoeting zo opmerkelijk en hij heeft ook de zegen van zijn partij of is dit de zoveelste slijm offensief ik heb vaker hier gezeg dat pramessar een grote wolf in schaaps kleren is een man met een dubieuze verleden maar in dat kader zie ik ook die grote circus die laats is gehouden in de ocer obama nadoen , maar reken jullie je niet rijk met deze ontmoeting want de regering van nederland is de gene die het buitenlands beleid bepaald en niet van bommel ,


  Maak melding
 3. De militairen moeten weg !!!!!…een land kent geen vooruitgang met militairen….riepen zij ook in Holland…… wel mooi de militairen zijn ruim 15 jaar weg…uitbeeld….wegggggggg!!! wat zie als je nu naar buiten kijkt….nikssssssssssssss…maar een omsingeling van alleen Chinezen….. ieder hoek.Waar is vooruitgang(jouw weinige geld naar de winkel brengen)

  Is dat vooruitgang….???????….Front nogmaals u kent een ding liegen en bedriegen.

  SP. heeft geen keus…. of lopen de Front mannen met troef 8 dec.(politieke kwestie)smeerlappenrij… land en bevolking in de maling nemen……PUUR UIT HEBZUCHT.

  Sp wij volgen U.(Unu e tik ai luku)


  Maak melding
 4. nummer 3 als je niet kan vergelijken doe het dan niet. is het bewezen dat bouta schuldig is…
  en nogmaals ndp is niet alleen bouta maar nog veel meer.
  iedereen heeft en mag een mening hebben, het probleem is dat andere het niet altijd eens met je zijn.


  Maak melding
 5. waarover moet v.bommel praten.probeer hij zo kiezers te trekken.foute zaak.zulke gasten zijn onbetrouwbaar.ik verwacht niet zo veel er van.sp wilt nooit regerings verantwoordelijkheid nemen.alleen maar kritiek leveren.ik zeg altijd geen woorden maar daden.


  Maak melding
 6. Opmerkzaam, Du, Neus en consorten. Je ziet het,”die soep wordt niet zo heet gegeten als het wordt opgediend”!

  We maken ons alvast op voor de veredere ontwikkeling van land en volk. Dus ook indien jullie levenswens in vervulling mag gaan. Ik ben bang dat jullie van een koude kermis zullen thuis komen. Het ijs begint al af te brokkelen.


  Maak melding
 7. zeer belangrijk voor echte sme s.
  aluminium beurs
  23 -25 sept.2008 wereld handelsbeurs & congres
  expo center -essen duitsland
  half uur van hollands grens.
  gef dit door.


  Maak melding
 8. ben heel benieuwd naar het verslag. Had hij immers niet geeist van de MP dat deze een verslag van zijn gesprekkken in SME in de kamer inleverde. Gelijke monnikken .. 😉


  Maak melding
 9. Ik ben geen SP fan, maar de waarheid is de waarheid, en politici weten wanneer ze de waarheid moeten spreken.
  Als politicus weet, Van.Bommel, dat als de hele waarheid en niets anders dan de waarheid uitkomt, naar wie de vinger gewezen zal worden.
  De tipgevers die de contra coup doorgaven wonen immers niet in Suriname!!!!
  Delta compagnie, zie ook de waarheid omtrent kolonel.Bas.van.Tussenbroek, nu wijlen, Kolonel. Valk, leeft nog, Staphorst, van.Dijk en vele anderen die bij de Staff.Staff. compagnie zaten.anderen.
  Dat doden niet goed is, dat is waar, maar geen enkele millitair laat een coup ongestraft.
  Helaas zal de zwarte bladzijde van Suriname samen met het slavenverleden ons altijd blijven achtervolgen of wij het leuk vinden of niet.
  Kijk je verder dan zie je dat de jaren 40-45 ook in Nederland niet zijn vergeten, maar nu is er handel tussen de twee landen en vergeving.
  Wat A frika betreft, ach, wie heeft die dictators daar neergezet om hun eigen mensen te onderdrukken en welke landen hebben er profijt van, is Shell niet in Nigeria en Zimbabwe.
  Brada nanga sisa, lees goed en haal datgene wat je aanstaat uit mijn posting en laat datgene wat je niet aanstaat tot na de uitspraak.
  Wie weet heeft China, nog een stem en wie weet ook Rusland, want niet de rechtspraak van Nederland en Amerika is de enige rechtspraak.
  En democratie, wat is dat, is dat het recht van de grootste kluis met geld of het grootste leger met leugenaars.
  Als laatste wil uik jullie meegeven dat sinds de oorlog in Afganistan is begonnen er meer Heroine op de markt is in Nederland en Amerika, in mijn Libannon tijd was het de Hasj, kijk even in de archieven over de opium handel wie de grootste handelaren waren.


  Maak melding
 10. Van Bommel begeeft zich op glad ijs. Vergeet niet dat de constitutie van de SP voor een deel gebaseerd is op de oude CPN (Communistische Partij Nederland). Daarop is ook het socialistische regime van Chavez gebaseerd. Ik denk dat Van Bommel bezig is om van Suriname een socialistische heilstaat te maken, zoals de voormalige DDR, Cuba, Venezuela, Sierra Leone en noem maar op. Een partij waarvan de leden verplicht zijn bijna eenderde van hun zuurverdiende centen te storten in de partijkas (tot meerdere eer en glorie van mensen als Van Bommel, Marijnissen en Kant) is wat mij betreft tenminste discutabel. Maar goed, het heeft in ieder geval de discussie geopend en dat is het enige positieve punt.


  Maak melding
 11. Ti din wani din nafu fu takie 2010…Su e verdwijn ini Zuid-Amerika waar het thuis hoort.

  Want vliegtuig no di moro din man fu Front zij kunnen nu alvast zwemmen naar HOLLAND.


  Maak melding
 12. men i like to tell u or who ever something ,let mr bouta do his thing he know what he is doinging if a good harted man make a misstake what u gonna do kill him noonoo my man he also follow instructions from others he is a good man he ll bring suriname and the populationas #1 give him a chance and u ll see we shaw mr venne and his people mr; boutta and his people can do better a chance to mr bouta and avictory for suriname we all a re looking in to all the best…ronald


  Maak melding
 13. Tsssssssss,opmerkelijke uitspraken van DOMBO_DU,Brunswijk is veroordeeld in Nederland,maar hij neemt wel deel aan de regering,hoe rijmt men dat?Dus de 1 mag wel en de andere niet?
  Tssssss het is altijd DOMBO-DU die het over democratie heeft,is dit wat van Bommel probeert te doen geen democratie?
  Go srebi jere DOMBO-DU,jij bent en blijft een haatzaaier,ga eerst kijken wie van je huidige lei/ijers deugen of niet,dan pas mag je over een andere oordelen.
  Wie In Zijn Eigen Tuintje Wiedt,Ziet Het Onkruid Van een Ander Niet.


  Maak melding
 14. Vergist je niet:Sp is bezig stemmen te winnen voor de sur.nederlanders.Men denkt nu ervan:zie je wel hoe goed de Sp is voor de surined?Van Bommel mag zeggen wat hij wilt,maar de grote-baas Jan Marijnessen heeft nog steeds het laatste woord.Bijna is iedereen voor de dood bij deze man.Dictatoriale neiging heeft ie in ieder geval.Hij kan niet tegen kritiek…


  Maak melding
 15. Veel heb ik niet te zeggen,Bij Pinto en anderen liggen de antwoorden panklaar,

  #4en#5 zijn k….gezwellen,

  Van Bommel leeft niet in het verleden.


  Maak melding
 16. inderdaad is iemand onschuldig in een rechtstaat tot hij of zij door de rechtbank veroordeeld is klopt als een bus mooie woorden hoor en dat geld voor iedere burger in suriname en niemand staat boven de wet maar van bommel moet ook als geen andere weten dat zijn land de voorzitter van de ndp heeft veroordeeld voor drugs smokkel en er loopt een aresstatiebevel tegen bouterse ,harry van bommel steekt oppositie iran hart onder de riem. hij heeft zich solidair verklaart met iedereen die in iran voor democratische hervorming strijd . waarom ik dit schrijf is om te laten zien hoe tegenstrijdig onze harry is want de ndp heeft een man aan de leiding die niet weet wat democratie hij staat onder en boven de wet harry je zal lelijk op jou neus vallen of maakt het jou niet uit als je maar zetels haalt voor jou partij en voor de rest moeten de surinamers het zelf maar bekijken .


  Maak melding
 17. Bouterse is in nederland veroordeeld en wordt in suriname ook vervolgd, zo iemand hoort niet in de regering maar in de gevangenis Coock


  Maak melding
 18. Bouterse is in nederland veroordeeld en wordt in suriname ook vervolgd, zo iemand hoort niet in de regering maar in de gevangenis Coock

  A.Donner
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Tsssssssss,opmerkelijke uitspraken van DOMBO_DU,Brunswijk is veroordeeld in Nederland,maar hij neemt wel deel aan de regering,hoe rijmt men dat?Dus de 1 mag wel en de andere niet?
  Tssssss het is altijd DOMBO-DU die het over democratie heeft,is dit wat van Bommel probeert te doen geen democratie?
  Go srebi jere DOMBO-DU,jij bent en blijft een haatzaaier,ga eerst kijken wie van je huidige lei/ijers deugen of niet,dan pas mag je over een andere oordelen.
  Wie In Zijn Eigen Tuintje Wiedt,Ziet Het Onkruid Van een Ander Niet.

  toet

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Hoe kan jij de domoren iets wijs maken.????

  ….Toet…goed gezien….maar Redi-Musu’s bestaan nog…KIJK UIT !!!!!!!!!!!!Levensgevaarlijk voor de vooruitgang van Su.


  Maak melding
 19. Jij DOMBO ..DU,nanga Donner,waarom halen of wassen jullie,je sm….werk,niet over Brunsie,Als Van Bommel de NDP wil benaderen en de NDP als de grootste politieke partij beschouwd en dat zijn ze ook.,,,, ,Hebben jullie pech,het is niet uit te wissen,Rekken jullie je sm..werk ook over die afgedankte Owro bongro,s,dat, die wittybuba aan jullie Lij(ei)ders geschonken heeft,dit is nu niet aan de orde,maar
  aksy e gie aksy pieky,en nog de durf hebben die Bongro Stryker nog te bewassen met bier,A GRONMA sa DJEME die a biery Fadon na eng tapu,Nawan sjen,na wan sjen.Paniek,paniek,
  bij @agu Du,pepe de rei….tas,en dondoneeeer,

  Jullie L(ij)eiders zijn schaamteloos
  Bij jullie is het puur Jaloezie,Heeft iemand een fout begaan laat dat aan GOD over,maar neen jullie willen GOD spelen.Houden jullie je bezig met het duur leven in Suriname,stelletje Haatzaaiers.ik kan mij voorstellen ,jullie hadden dit niet verwacht.
  Men Zegt LANGA LIEBIE LANGA SIE SANNY,dit is het begin.


  Maak melding
 20. ik heb mijn voorgenomen om niet met mensen in discussie te gaan die de appel van hun tuin vergelijken met de peren die in hun tuin groeien ik heb eerder een discussie met mensen waar ik wat van kan opsteken.


  Maak melding
 21. In de politiek is het ongepast om contacten te onderhouden met mensen die veroordeeld zijn voor misdaden die de kwalificatie “misdaden tegen de mensheid” hebben. Ook iemand die daarvan verdacht wordt moet om reden dat zijn eventuele veroordeling een grote smet werpt altijd met grote omzichtigheid benaderd worden. Zo zal niemand op dit moment zich graag in gezelschap van Mugabe vertonen.

  Het is dan ook heel opmerkelijk. Blijkbaar is het binnen halen van stemmen wel heel erg urgent voor Van Bommel of heeft hij aspiraties om een Neo-communistisch avontuur in Midden Amerika te supporten. Hoe het zij hij heeft duidelijk een heel bijondere agenda.


  Maak melding
 22. mocht de nieuwe combinatie in 2010 de verkiezing winnen.dan moet men niet aarzelen om de vijanden van suriname met haar bevolking te laten arresteren,wegens hoogverraad.

  met de nieuwe combinatie in aantocht zal men keihard zaken moeten gaan aanpakken om de verdere neergang van land en volk te laten stoppen.anders kan men de tent maar sluiten.

  du en neus hebben niks anders te doen op dit site dan maar over anderen blijven kletsen.deze kunnen het niet eens opbrengen om anderen hun meningen te respecteren.en hangt the masters uit.

  en du dit wat jij gezegd hebt moet nog bewezen worden.
  daarom heb je ook niet gereageerd op wat ro avent geschreven had?
  jullie beiden zijn twee billen politie.


  Maak melding
 23. het verschil is dat van bommel een parlementslid is en die kiezen ervoor om met deze partij te praten maar toen donner en balkenende en verhagen in suriname waren hebben ze niet omgekeken naar de ndp dat zeg al voldoende hoelang geleden is het dat er een hoge delegatie uit nederland in suriname was en wat was de reden dat nederland toen de rug had gekeerd voor suriname en zijn machthebbers nu van bommel met ze gesproken heeft denken ze dat deur naar de internationale gemeeschap voor ze geopent is droom lekker door. ik zeg het nog een keer bouterse is een sta in de weg voor de ontwikkeling van suriname waarom zeg bosje bij zijn vertrek toen dat bouterse kiest voor isolatie en niet voor acceptatie wat is er in de afgelopen jaren veranderd dat je nu wel moet geloven in de woorden van bouterse die altijd leugens heeft verkondig vertellen jullie mij dat misschien zijn jullie vergeetachtig maar ik niet we kunnen hier een veel slechte dingens opnoemen over de politiek in suriname maar nooit heeft een politieke partij in suriname zijn eigen onderdanen laten opbrengen voor de macht nooit een oorlog geweest .


  Maak melding
 24. #31,

  Ik zou zeggen doe je naam eer aan en vraag om een afspraak met dhr. V.Bommel,(want de weg is je vrij) kan je hem alle vragen stellen die je maar wilt.
  Want volgens mij (weet bijna zeker!) weet jij niet hoe politiek in elkaar steekt wat ik wel weet is nl. dat jij je neus in alle onderwerpen (gesprekken, disc) steekt en denkende dat men jou serieus neemt.


  Maak melding
 25. Ik zie heel wat politieke figuren achter slot en grendel verdwijnen na 2010 wegens hoogverraad.
  Su. staat nog heel wat te wachten wegens smerig spel van Front.


  Maak melding
 26. Volwassen!

  Ik heb echt een goed gevoel over de SP en in het bijzonder de heer van Bommel. De zaken die hij oprakelt, echt een voorbeeld voor onze eigen Surinaamse parlementariërs.


  Maak melding
 27. No span mensen,
  Overal groeit er onkruid! Dus ook aan de Waterkant!

  Beschouw deze gasten als decoratie. Wat zij hier vertellen leeft totaal niet in de Surinaamse realiteit van annom 2008. Die mensen zijn blijven steken in de tachtigerjaren. Is zijn achterban werkelijk zo idioot? “Ik geloof het niet”.
  Wij zijn decennia verder!

  Iemand zou zeggen, “al blaafen hondn de kalafaan trek verder!” Atho sit.


  Maak melding
 28. Alex #32
  Je eerste alinea geeft exact het democratische gehalt van de NDP achterban aan.
  Worden wij straks net als Sital naar Blanche Marie gedeporteerd of erger?


  Maak melding
 29. neus,
  the sosial of mind control
  jij hebt helemaal geen vrede met je zelf.
  vrede krijg je als je tevreden bent met je zelf.
  en stoppen met die onzin wat je allemaal uitkraait.


  Maak melding
 30. in principe hoord het hele surinaamse parlement in het straf hof. zo lijkt het als of die anderen heilig zijn.
  als je bijv Bouterse klaagt dan zegt Venetiaan en Sardjoe, wij zijn voorlopig niet aan de orde want er is al een dader.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES