Gulle Tante ES bedenkt behoeftig Surinaams kind

11

PARAMARIBO, 11 jul – “Ik ben terug in Suriname voor het kind.” Dit zei Tante Es of Esseliene van Doornegat bij aankomst op de luchthaven van Zorg en Hoop. Het alter ego van cabaretier Jörgen Rayman wil behoeftige kinderen een duw in de rug geven. De drijfveer komt van binnenuit.

Het Piet-fonds, vernoemd naar zijn vader, wil de doelgroep kans bieden een goed leven op te bouwen. Net zo goed als de jonge Jörgen die meekreeg van thuis. “Wij, meneer Rayman en ik, willen arme kinderen een kans geven. Hij heeft al zijn populariteit te danken aan Suriname, dus wil hij terug geven”, zegt Tante Es. De reeks shows die gepland staan voor Paramaribo, zijn al dagen uitverkocht.

De opbrengsten zijn eveneens bestemd voor het kind. Onder meer zullen twee leslokalen worden gerenoveerd van een school in Paramaribo. Ook de Surinaamse Volksmuziekschool, opgericht via het Piet-fonds, zal worden bedacht. Een huiswerkbegeleidingsproject in de dichtbevolkte wijk Latour en het toneelgenootschap On Stage staan ook op het lijstje van de immer in koto gestoken allemanstante.


11 REACTIES

 1. Geweldig noh …jezelve als joker gedragen dan kom jij op TV in Holland…dan din witman e pier din tivi..Maar de dag dat jij serieuze dingen wil doen mi-boi(hij/zij is moeilijk……hij/zij wil de boel hier over nemen…in de gaten houden)Jij wordt geboycot.!!!!!!

  En nu Su….. jullie willen importeren…uit Holland noh !!!!….you kan si dati unu idi zee drapi no di wroko bun.

  Wat moet een jongen straks in Su. denken…als ik geld wil verdienen moet de jurk van een vrouw dragen of gaan BOELEN.

  Leren jullie denken.. daar….de wereld zit reeds vol met mensen zonder een behoorlijke koers in geslacht.(na boel day boel of mati day mati)


  Maak melding

 2. Stel Jürgen niet teleur, mensen. DOE er ook iets mee. Verhef je luie gat uit die stoel en sta voor 100% achter deze projecten. Jürgen kan het niet alleen! Hij heeft jullie hulp nodig.


  Maak melding

 3. Wij moeten als Suri’s het samen doen…jawel…maarrrrrrrr met flikker, homo achtig (gedoe)gedrag…mi-boi…mi no di.
  Laat een ieder in zijn waarde maarrrrrrrr zet geen vervelende denkbeelden voor een ander.(i.h.b de jeugd)


  Maak melding

 4. Voor diegenen die vinden dat dit een uiting is van boelerij kijk eens verder dan je neus lang is man .generaties voor Raymann waren er al surinaamse comedianten die zich in de rol van vrouw hulden but it’s only an act.dat hij die witmang’s doet lachen,ach dat is comedie maar hij weet ze ook de waarheid in hun gezicht te wrijven.Je moet er verder niks achter zoeken man en gewoon genieten van een Surinaamse jongen die het toch probeert.


  Maak melding

 5. Kan me niet voorstellen dat een goed initiatief weer reden moet zijn om allerlei negatieve onzin te gaan spuien.
  Hebben de negatievelingen ook gelijk een positief idee die ze daadwerkelijk ten behoeve van de jeugd inzetten.
  Enne kortzichtig zijn is ook een ziekte. Wat heweft al dit gelul met de behoefige jeugd te maken.
  Jurgen doet tenminste wat. En een act is een act, met of zonder vrouwenjurk. Maar ja als je kortzichtig bent kan je dat ook nuet weten he.


  Maak melding

 6. recent gehoorde uitspraken:
  Surinamers maken meer kapot dan je lief is.
  Suriname heeft geen natuurrampen suriname heeft surinamers.

  Inplaats de schouders er onder te zetten gaan we kankeren. Alleen mensen die niets doen maken geen fouten. Fouten zijn er om van te leren en op te lossen. Laten we dit initiatief gewoon ondersteunen en positief blijven.
  De kinderen in SME hoeven niet slachtoffer te worden van homofoben krabboes en andere loosers. Ze hebben de steun veel te hard nodig.


  Maak melding

 7. Daar heb je ze weer,echt Srananman mentaliteit,ondermijnen weten jullie alleen
  als die witbuba,zijn nonsens doet, pieren
  jullie je tanden,dan is erniets mee,un egie kondreman,allerlei verhalen van boel noem maarop,ie no sy,daarom unno man gong vooruit
  saw saby vrouwen hier en daar,iemand die een goede bedoeling heeft: pref un gie eng wan power, De goede niet na gesproken,we skrify
  wa lo K…….verschrikkelijk zijn jullie.
  er rust gewoon een vloek op jullie


  Maak melding

 8. Man moet broek ja!!! Vrouw rok/jurk/ ondergoed zelfs string in de bil mag…ja toch.
  Maar man met Jurk….mi-boiiiiiiii !!!! a no kan toch !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.