donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams bauxietbedrijf goed voor duizenden jobs

Surinaams bauxietbedrijf goed voor duizenden jobs

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 jul – Het aluminiumbedrijf dat de regering wil opzetten kan duizenden nieuwe banen opleveren. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijek Hulpbronnen, NH. Zeker in de beginfase kunnen ongeveer vijfduizend personen emplooi vinden in West-Suriname. Wel zijn er nog wat voeten in de aarde.

De ministerraad moet het plan tot het opzetten van het bedrijf nog goedkeuren. Dat moet binnenkort gebeuren. Ook moet nog onderhandeld worden met BHP Billiton over een joint venture. “De bedoeling is dat Suriname zal inkomen met bauxietreserves en infrastructuur en de partner met het benodigde kapitaal”, zegt Rusland tegenover de Times of Suriname.

Voor de ontwikkeling van de voorraden zijn honderden miljoenen dollars nodig. Over het voorstel van de regering een geïntegreerde industrie op te zetten, bestaan de nodige reserves. Het verklaart ook waarom alleen Billiton een exploitatieplan heeft ingediend. Rusland hoopt op een snelle afwikkeling. De nu beschikbare mijnen kunnen maar tot 2010 bauxiet aanleveren.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. De huiden van de beer, olifant, tigri kati, gorilla en kaaiman worden verkocht voor dat men het geweer en de patronen gekocht hebben.;)


  Maak melding
 2. Nog voor twee jaar bauxiet? En daarna? Wat gaat Suriname doen met zijn eigen bauxietindustrie? Importeren en verwerken? En die 5000 banen, zijn die maar voor twee jaar gegarandeerd? Even in de gaten houden, mijne mensen, want ik denk dat dit weer zo’n pre-electorale luchtballon is.


  Maak melding
 3. Overheid, niet te veel op uw hooivork nemen..aub!Geef het aan particulier die meer verstand hebben van bauxiet tot eindprodukt.
  Overheid hoort niet thuis bij dit soort zaken.Ik voorzie alleen maar problemen bij de overheid:ambtenaar-mentaliteit,productie, en vooral veel stakingen zijn jullie erg goed in!.
  Schoolvoorbeeld is de staats-olie:deze loopt lekker gesmeerd.


  Maak melding
 4. 5000…mi-boi….Hoe lang moeten wij nog zitten wachten…is het even lang als de langdurig zittende Pres. van Su.
  Wees gerust zij nemen jouw ook in de maling.


  Maak melding
 5. kan nooit goed gaan, word zeker als slm, vriendjes politiek, foute boel, niet doen.ze hebben geen kennis, en deskundige in huis, kijk naar marionburg,bruinzeel, en andere bedrijven die al opgedoek zijn,


  Maak melding
 6. ZIE SLM, ZIE SLM, zo een kleine berijf kunnen ze niet aan, er is heel veel geld aan het verdienen met coruptie, rusland wil je zo rijk worden, wie geeft nog om sur, niemand in de regering, dit is gewoon om rijk te worden, vrienden zullen contract krijgen, en rusland en vrienden zullen er van profiteren, zo gaat het altijd in sur .
  heel erg jammer.


  Maak melding
 7. Een jointventure tussen de overheid en een buitenlandse maatschappij moet kunnen zolang er geen partijpolitieke of persoonlijke belangen een rol gaan spelen.De overheid moet technocraten inzetten die bedrijfsmatig denken.Er zijn buitenlandse bauxietmatschappijen die eerlijk zaken doen.Het lukt in Guyana met Russen,in Jamaica met Russen,in Negeria met Russen,in Gunea met Russen,in Australie met Russen,in Zweden met Russen,in Ierland met Russen,in China met Russen,in Oekraine met Russen,in Armenie met Russen,in Italie met Russen.Kortom we zijn jaren belazerd door Alcoa en Biliton.


  Maak melding
 8. Goed nieuws, helaas kunnen sommige onder ons niet begrijpend lezen…

  NATIONALIS

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  No man a man disi brini…er ligt 1,5 miljard Nfl. daar in de jungle…gewoon weg a smoko… vraag de NPS….maarrrr….Dan zijn deze berichten in verhouding grappen…….ben jij daar !!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES