maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieClaim tegen De Surinaamsche Bank ook in Nederland

Claim tegen De Surinaamsche Bank ook in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jul – Ook in Nederland is een schadeclaim ingediend tegen De Surinaamsche Bank. Volgens zakenman Gautam Parbhoe zijn de claims in zowel Suriname als Nederland gebaseerd op de schade geleden door ‘illegale geldtransacties.’ Er is beslag gelegd op tegoeden van De Surinaamsche Bank.

Het betreft maar liefst honderd en vijf en twintig miljoen dollar. In Nederland is de claim gesteld op ruim dertig miljoen euro. Behalve de bank, worden ook hotelmaatschappij Dorsett en notariskantoor Hiralal verantwoordelijk gesteld. “Dat ook in Nederland vorderingen gepleegd kunnen worden komt doordat de gedaagden in Nederland kantoren of bedrijven en woonplaats hebben”, zegt advocaat Geert Rep tegenover de Ware Tijd.

Als advocaat van Parbhoe ziet Rep ook geen probleem in een rechtszaak op Nederlandse bodem. Contracten tussen Parbhoe en Dorsett zouden vallen onder de Nederlandse wetgeving. Het partnerschap van de twee viel uiteen na geruzie over inkomsten uit het gemeenschappelijke casino. Parbhoe klaagde Dorsett en de bank aan wegens illegale overmakingen.

Er zijn miljoenen dollars overgemaakt zonder toestemming van Parbhoe. Bovendien staat de Deviezenwet buitenlanders niet toe geld over te maken naar het buitenland zonder formele toestemming. In financiële kringen wordt de wetgeving achterhaald genoemd en een belet voor vlot kapitaalverkeer. De Surinaamsche Bank meldt intussen dat de beslaglegging geen gevolgen zal hebben voor de dienstverlening.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Deze schurken moeten niet al te veel gaan lullen.

  Claim begin eerst belasting in Su. te betalen stelletje hebzuchtige schurken.

  Law law pimba doti boi…blijven jullie grappen maken met het belang Su.


  Maak melding
 2. Anton van de Wasserij , blijkbaar ben je niet goedwijs.

  men probeert datgene te innen waar men recht op heeft. dat zou een ieder doen.


  Maak melding
 3. Snekie-tere…zeker deed jij ook mee…met de wit-boi poeder boy’s…ben je daar…you na wan din tu…loop voortaan naar een andere wasserij….maar ga niet bij Anton als jij kon-man wil spelen.

  Welke poes wil op melk letten..!!!!!!!!!!!Schurken als jij wel.


  Maak melding
 4. Onderzoek heeft aangetoond dat nederlandse banken zich veelvuldig schuldig maken aan wit-was praktijken. Ook notarissen doen eraan mee, denk aan de moorden omtrent de Onroerende Zaken.

  De rijke landen hebben hun rijkdom te danken aan wit-was praktijken, berovingen en aan ander zwart geld.


  Maak melding
 5. @Sandra
  heel kromme redenering. Als de ene witte man van de andere witte man steelt dan wordt het land niet rijker. +1-1= 0 en dat zal altijd zo blijven.


  Maak melding
 6. mensen die geld over maken van nederlandse bank, naar surinaamse bank moeten op passen, je geld word gewoon daar gestolen .laatst toen ik in sur was, zag ik op maar rek dat er een 100 euro verdwenen was, en de bank wis niet hoe dat kwam, maar er werd geld van mijn rek weggehaal, door de mensen die daar werken, het heeft mij een maand gekost, en heef veel moeite, om dat geld terug te krijgen.er werd geen sory zelf gezegd, mijn hele vakantie was vepest.
  nu heeft mijn neef zijn geld, wat hij via de ned bank heeft over laten maken, naar de landbouwbank in sur niet ontvangen, hij word aan de lijntje gehouden , de bank zeg ik weet van niks, terwijl mijn neef alle bewijzen heeft dat het geld over gemaakt is bij de landbouwbank, nu gaat de ned bank stappen ondernemen tegen deze bank, deze bank gaat internationaal op de zwarte lijst gezet worden, als ze hem zijn geld niet terug geven, en alle kosten die gemaakt worden, terug moeten betalen.
  mensen zet je geld niet op de banken in sur , want er kunnen vevelende dingen met je geld gebeuren, ik vertouw ze hele maal niet.


  Maak melding
 7. Geld monie doekoe poen maak niet uit hoe je dat wil noemen dat stink wordt wit gewassen
  maar er moet ook betaald worden voor die was poeder vergeet dat niet van daar die beslag leging laten wij elkaar geen mietje noemen deze zaak stinkt er naar dopa monie let maar opde naam om wie het gaat dope uit de kont kan vies stinken zo ook het geld vertel op waar is het geld verdiend met wat
  ANTON GROOT GELIJK DING PIMBA DOTIE BOI
  WIE DIT TEGEN SPREEK HEEF MEDE BELANG
  IN DEZE WASSERIJ


  Maak melding
 8. Jullie domme mensen zien jullie niet in dat die blanken jullie nog steeds gebruiken als toen de slaven tijd het houdt niet op ,je had altijd verraders eb die zijn er nog steeds, jammer dat we elkaar nog steeds afmaken ik schaam me daar ik vier ik geen keti koti , want als zelf in suriname een golftalend word tegen gehouden om niet voor uit te komen door een paar licht getinte klootzaken die blij moeten zij dat hun voorouders het met een zwarte heeft gedaan en nou willen ze zo iemand niet toe laten .Denken jullie even goed na WIJ BLIJVEN EEN VEEG VOET VOOR DIE BLANKEN HIER IN HOLLAND EN DE BOEVEN ZITTEN ER ALS HEILIGE TUSSEN TANG BOENG ODI ODI


  Maak melding
 9. Wat die DSB gasten hebben geflikt is gewoon diefstal/boeverij…

  In elk beschaafd land waren ze al lang opgesloten…

  TIME FOR CHANGE!!!


  Maak melding
 10. die directeur van de Surinaamsebank,had toch ook geld weggemoffeld naar buitenlandsebanken,dus stelen zullen ze blijven doen

  Inderdaad: CHANGE TIME FOR SURINAME


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES