maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameFuserende oppositie droomt van beter Suriname

Fuserende oppositie droomt van beter Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jul – De verkiezingen van 2010 moeten een andere wind doen waaien in Suriname. Dit zegt NDP-leider Desi Bouterse. “Ik houd van Suriname. Er valt veel te doen. We moeten het gezamenlijk gaan doen, alle Surinamers moeten de schouders onder het werk plaatsen.”

De combinatie brengt NDP, DNP 2000, de Basispartij voor Vernieuwing & Democratie, KTPI en de Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie bijeen. “Omdat we er van verzekerd willen zijn dat de winst binnengehaald wordt”, zei Bouterse in NDP-centrum Ocer. Nu wordt gedroomd van een overweldigende meerderheid in het parlement. Die moet de ommekeer teweegbrengen waar Suriname naar zou uitkijken.

De huidige regering laat het afweten op meerdere gebieden. Volgens Bouterse moet en kan het anders. Over het strafproces rond de Decembermoorden is met geen woord gerept. Bij eerdere gelegenheden heeft Bouterse het proces bestempeld als “hoofdpijn voor degenen die zich bezighouden met het proces.” Een presidentskandidaat heeft de combinatie nog niet aangewezen om “strategische redenen.”

[Ondertekening van de overeenkomst door het blok]

opening
Fernandes Express
Passion in concert

71 REACTIES
 1. Er moet zeker vernieuwing plaats gaan vinden.
  Zoals er nu gestolen wordt van gemeenschaps goed door de huidige regering is te gek voor woorden. Maar wie kan je vertrouwen. Welke partij? Het is allemaal 1 pot nat.

  Er moet een partij komen die de economie op kan krikken, die optimaal kan onderhandelen met grote bedrijven, om de bodemschatten te exploiteren, de landbouw een duwtje in de rug geeft, werkplicht en/of leerplicht instelt voor jongeren en ouderen die doelloos rondhangen, de veiligheid van zijn bevolking kan garanderen. Strenger optreedt tegen criminelen, sneller vergunningen afgeven aan investeerders enz.enz.enz.

  Er zijn zoveel dingen wat beter kan, maar ja als je als politicus al je energie gebruikt om zoveel mogelijk te stelen van het gemeenschap dan blijven belangrijkere zaken gewoon liggen.


  Maak melding
 2. Het is allemaal 1 pot nat.
  Wie kan je vertrouwen, voor u meneer Pagaal is er geen hoop meer en dat is jammer, u lijkt mij zo`n Surinamer die geen enkel andere Surinamer vertrouwd, want het zijn Surinamers en dus niet te vertrouwen, u bent ook zo iemand die niet instaat is de werkelijkheid onder ogen te zien en met optimisme er mee om gaan.
  Als u daad werkelijk liefde koesterd voor Suriname houd u dan onmiddelijk op pessimisties te zijn wanneer het om Surinaamse leiders gaat.

  Want als ik u mag geloven is het gedaan met Suriname, we kunnen het zo in handen schuiven van die westerlingen die menen het trouwens altijd, nu reed iets of 350jr. met
  ons, vandaar dat paramaribo onderloopt bij de minste en geringste regen bui, vandaar dat mijn ouders als wilden uit de slavernij kwamen en niet eens wisten hoe een gemeenschap op te bouwen, na zo`n 350jr blank bewind.

  Het is toch verrassend dat u wel ruimte heeft voor een nieuwe partij die de zaak moet opkrikken, u zegt alleen niet welke Surinamers die deze partij moeten oprichten, jammer maar ik ben wel blij dat jij tenslotte toch licht aan het einde van de tunnel weet te vinden ( een nieuwe politiekepartij) die is op 5 july geproclameerd in OCER als jij het wil geloven of niet, hier zal jij het mee moeten doen, ik bedoel een waarachtige bijdrage leveren aan de opbouw van swiet Sranang.

  Als je blief jou hart onder de riem, gebruik het goed.

  KOMTJIE


  Maak melding
 3. De volgende groep rovers begint zich alvast te bundelen en voorbereiden op het verder plunderen van wat er nog overblijft van suriname.


  Maak melding
 4. Ik heb het anders bekeken, de Seniorengroep die doellos hangen voor de VCB.Jongeren hebben weinig toekomst in Suriname,vandaar ze door vreselijke elementen
  geronseld worden hun beruchte werk uit te voeren.dat moet nu een kopje kleiner gemaakt worden in Suriname.

  ik heb het gevoel dat er veel veranderingen zullen komen.vooral de crimminaliteit dat hoog staat in de vandel, je voelt niet meer veilig ik weet dat er twijfels naar boven komen,als dat daadwerkelijk zal gebeuren, ik heb nog een andere mening. sommige die last hebben van kromheid en haat in hun gedachten,zullen proberen te saboteren.Maar dat zal ze niet lukken.


  Maak melding
 5. wat een vertoning oude dieven in een nieuwe jas wie hou nou wie voor de gek als je van suriname houd maak je geen drugs land van of betere gezeg narco staat bouterse laat je ook niet de gulden in waarde dalen bouterse deze man komt wel laat tot het besef dat hij van suriname houd stel nou hij wind de verkiezing en het buiteland wil niet met een regering samen werken die onder leiding staat van een moordenaar wat dan gaan we dan richting chaves of cuba meer mogelijkheden zijn er niet dit is meer een rookgordijn die hij nu oplaat alleen de domma massa geloof in deze zoete praatjes van een stelletje schurken en oplichters en bedriegers .


  Maak melding
 6. Oude wijn in nieuwe zakken. Ik ga u voorspellen dat er helemaal NIETS gaat veranderen in Suriname! Soemita, Bouterse, Wijdenbosch, ze hebben hun tijd gehad en er ook een zootje van gemaakt. Het wordt tijd voor nieuw en jeugdig elan! Wie staat er op??


  Maak melding
 7. Ali baba zegt met zijn oude rovers verniewing te brengen .wie dom ,gek ,idoot en blind is gelooft hem .

  arm suriname bouterse is de kruis die je moet dragen .


  Maak melding
 8. tip voor de mensen in suriname, Wissel in je SRD in € of desnoods $ voor de verkiezingen. Want mi gado, als deze boeven aan de macht komen, is het gedaan met de Stabiliteit. Dan wordt het lang leve de inflatie.
  Dan oe sa jere baka: tide tamara we stre go moro fara.


  Maak melding
 9. Ik denk dat sandoksie die drugsjas aan heeft
  hij stond met die andere rover die yankie te slijmen,voor hun is het afgelopen,we zullen het merken wie al eerst gaat vluchten
  en wanneer ze moeten vluchten.


  Maak melding
 10. stand up comedian in de hoofd rol bouterse en zijn kornuiten hahahaahaha echt anders dan in een lach bui uitbarsten kan ik niet deze mensen nemen het surinamse volk niet serieus echt niet. nummer 6 jij hang hier doelloos rond vcb is iets dat al jaren gebeurd waarom heeft bouterse geen einde aan gemaakt bouterse heet de rechten van het surinaamse volk met zijn poten betreden hij stoorde zich zelf niet aan de geboden van god want hij is god voor sommigen hier surinamers moeten zich echt schamen dat ze door zo iemand weer in de maling laat nemen ze zijn zeker vergeten dat ze als kippen in een hok na 6 uur niet meer op straat mochten vergeten dat alles in suriname door militairen beslist werd jou brieven werden geopend iedereen was bang in suriname of hebben jullie ook last van geheugen verlies wat mij ook opvalt is de rol van de media in suriname en somige radio stations met name sky radio limburg noem ik bij zijn naam zij weten hoe de persvrijheid op de meest brutale manier werd onderdrukt collega journalisten die ook vermoord zijn onder het brute regime van bouterse en toch nemen ze geen stelling tegen deze man vind ik persoonlijk een zeer kwalijke zaak je kan lullen wat je wil over de media in nederland maar daar kunnen de surinaamse collega veel van leren informeer het volk de jeugd over de wandaden van bouterse de slager van fort zeelandia.


  Maak melding
 11. Een aantal Feiten.Mugabe als president en het land kent inflatie van 300%
  President Bush van de VS dreigde met nieuwe sancties tegen Zimbabwe als Mugabe opnieuw president zou worden. De VS dringt er bij de VN op aan om het land een wapenembargo op te leggen.Ik denk dat u dat nog weet.Het stoppen van de voedselhulp hing ook samen met de weigering van Noord-Korea om een einde te maken aan zijn nucleaire programma. Noord-Korea heeft daarover nu openheid van zaken gegeven.Een Amerikaanse schip met 38.000 ton voedsel is in de havenstad Nampo gearriveerd. De VS stopte de voedselhulp aan het eind van 2005. De Amerikanen wilden weten wat er door de Noord-Koreaanse regering met het voedsel gedaan werd. Toen Noord-Korea weigerde inzicht te geven, schortte de VS de hulp op.Bij politieke instabiliteit, wil geen enkel investeerder in het land investeren.
  U die hier zit weet het.
  U moed ervoor zorgen dat u de familie in Suriname overtuigd wat voor suriname beter zou zijn.
  Als het niet goed gaat. Ben u hier de verantwoordelijke doordat u hier het laat afweten de familie in suriname te overtuigen wat goed is voor het land en waar suriname geholpen kan worden.
  Ik pleit niet voor Somo of Brunsje maar zorg er in iedergeval voor dat die twee afvloeien en met een andere combinatie gaat samenwerken.
  Dat wat Suriname nodig heeft.
  Heel veel bewindslieden doen het goed maar het zijn enkelen die er niets van gebakken hebben en nogsteeds denken in hokjes en etnisch geladen.
  toff


  Maak melding
 12. Akuba heef gelijk netso als ik al gesegt heb
  Alleen Bouta is de man die SRANANG kan helpen
  Wie niet luisteren en wie kletsen moet dood
  Iedereen weet je kan geen grappen maken met Bouta wand hij pak het goet aan
  Eerst ga hij ze goet vernederen die sakasakas
  Dan maak hij ze dood
  Bouta heef zen mense die het voor hem doen
  Omdat hij power heeft tog
  Bouta vor presedent
  NDP FOREVER


  Maak melding
 13. 7 t/m 10,

  Ik ben het helemaal met jullie eens. De grootste rovers van Suriname sluiten een verbond om de doodsteek aan Suriname toe te brengen.
  Dit stelletje oude boeven denken zand in de ogen van de Surinamers te strooien.

  Ik hoop dat de Surinamers anno 2010 niet zo dom zullen zijn om deze maffia cliek aan de macht te helpen.
  De lijder (geen leider)had gedurende 18 jaar de alleen macht in Suriname,kon hij toen Suriname niet helpen vooruit brengen.

  Hij bepaalde in Suriname wie in leven mocht blijven en kijk wat een bende hij met zijn clan van Suriname gemaakt heeft.

  Surinamers wees alert en brengt geen stem op de combinatie van Bouterse want dat betekent weer verloedering van Suriname.

  Tegenstanders zullen dan weer in het geheim voorgoed verdwijnen.


  Maak melding
 14. Corruptie tot daaraan toe.Elk land heeft daar problemen mee.
  Bouta zegt” Ik hou van Suriname….”. Hoe kun je zo’n lijder vertrouwen die de moord van 15 mensen op zijn geweten heeft.
  Bovendien heeft hij in het verleden bewezen dat hij het land niet kan besturen. Torenhoge schulden, armoede meer dan nu, geen zout en andere primaire levensmiddelen aanwezig in sme , schatkist leeg etc etc. Het was toen erg droevig. Suriname was toen werkelijk failliet. Soso pinarie.
  Jullie moeten zeker niet op Bouta en zijn Mamoetcombi stemmen.
  blakkamang


  Maak melding
 15. Deze fusie is je reinste volksverlakkerij. Het is reeds eerder opgemerkt,slechts oude wijn in nieuwe zakken. Het zal dan ook zuur smaken.

  Hoe pijnlijk kunnen deze lieden het niet maken voor een volk die dit niet verdient.
  Allen stuk voor stuk oude schurken en boeventuig die Suriname alleen maar ellende hebben gebracht. Ze hebben allen boter op het hoofd.

  Door slechts deze groep zogenaamde politici te negeren maken wij dan ook een betere kans.
  Hopelijk zijn we met z’n allen ondertussen ook verstandiger geworden.

  Truetory


  Maak melding
 16. Fuserende oppositie DROOMT van beter suruname.
  ik zou zeggen droom maar lekker verder,er zullen niet veel landen in de wereld zijn die deze regeerders zullen erkennen als ze aan de macht komen en bouterse zou dan de leider van dit clubje zijn dat is al een van de grooste misverstand amerika en nederland zullen nooit met deze regering samenwerken die onder leiding van bouterse staat dat kan je zien aan het arrestatie bevel dat is uitgevaardig tegen bouterse geen enkele land durf hem op haar grond gebied te accepteren dus je kan als klein land niet zonder de machtige landen dus bouterse zal altijd een belemmering voor de onwikkeling van suriname zijn heb vaker aangegeven maar de kudde begrijpt dat niet hij heeft een stempel op zijn naam hij staat bekend in de wereld als een drugs mafia en een dictator zo kan je zien hoe dom deze mensen zijn die met hem samen werken ze houden rekenig met alles maar niet met de meest belangrijke faktor en dat is het buitenland amerika nederland brazil,en buitenlandse bedrijfen die hun naam niet met deze moordenaar willen verpesten zie het wat er op aruba is gebeurd met die meneer die een hoge funtie daar kreeg toen het bekend werd dat deze man heeft samen gewerkt met bouterse kon hij naar die baan fluiten zie wat er ook gebuurde met mevrouw bijlhout . slaap lekker meelopers .


  Maak melding
 17. Komtjie,

  Noem me maar een leider waar ik wel positief over kan zijn. Ik weet er geen helaas.

  Voor jou zijn ze allemaal waarschijnlijk topleiders geweest.


  Maak melding
 18. is het misschien dezelfde willy die door bouta achter slot en grendel is gezet,of was het diezelfde alibux die ook veroordeelt was voor eigen-belang.kopen met staatsgeld en verkopen met winst voor eigen zak.En sardjoe och ja misschien nog een grotere videotheek wie weet.Bouta ja welles en nietes, drugs of moord.
  Wie het weet kan in 2010 stemmen

  para


  Maak melding
 19. Weet een ding nu-nu-nu……Front geeft het gevoel dat zij geen Suri’s zijn.
  Het buitenland bepaald alles voor ze..dus ook voor Su.

  Front niks en ook niks anders dan een stel behoorlijke dom-koppen.
  Mijn advies: Ga meer buitenlanders importeren voor geld….corrupte bende… en verkopers van land en volk.


  Maak melding
 20. @ 18: Ga eerst eens Nederlands leren schrijven. Als je dat niet kan: doe het dan in foutloos Sranan-tongo. Je Nederlands taalgebruik verraadt je intelligentieniveau al. Nog afgezien van de inhoudsloze reactie.


  Maak melding
 21. @ Du: Begrijp je nu waar het woord SLAAFS van is afgeleid? Er hoeft er maar één een grote bek op te zetten, en de hele gemeente loopt er kwijlend achteraan. Die djyuka’s een koelkast beloven en er niet voor zorgen dat ze stroom hebben, zoiets. Ik moet hard lachen om figuren als Alibux, Soemita en meer van dat soort mee-vreters. Ik hoop dat de Surinamer zijn gezond verstand gaat gebruiken in 2010. Stem NIET op deze slavendrijvers, uitbuiters, dieven, moordenaars, fraudeurs (ik heb geen superlatieven genoeg)!!! Die Fujimori dacht ook dat hij wel even opnieuw president kon worden. Je weet wat er met hem gebeurd is.


  Maak melding
 22. Soms is er een dief nodig om een dief te pakken. I know it hurts so bad but a change is gonna come. Je was jammer genoeg niet in die kuip om ook de sfeer te proeven.


  Maak melding
 23. Saaaang! lus-bere/diaré….

  Wij hier, en niemand anders bepaald wat er hier in Suriname gebeurt.

  Het volk kiest haar leiders en laat zich niet bang maken door wie dan ook.

  TIME FOR CHANGE!!!


  Maak melding
 24. Wat al blijkt is dat bepaalde soorten ziekte kiemen nog geen vaccin heeft. in ieder geval laat men blijken feeling te hebben met de nationale welvaart en het algemeen welzijn. Laat dan ook duidelijk blijken, heren politici, dat straks degenen die op de kandidaten lijst staan geregistreerd en ook door het electoraat gekozen zullen zijn, ook daadwerkelijk het uitvoeringsbeleid zullen dragen: dus zij vormen het KABINET: president, vice-president en ministers. Immers deze kandidaten vormen het gezicht van de partij. Het electoraat heeft kennelijk vertrouwen in deze kandidaten gesteld. Het volk heeft dus recht op benoeming van de ddor hun aangewezen kandidaten. Let wel na de verkiezingen heeft het volk weinig tot niets te vertellen. Dus zeh het hun nu, dat de door hun gekozen kandidaten de diverse functies zullen vervullen.
  Niet dat ik het eens ben met de totale gang van zaken!


  Maak melding
 25. het is zo opvallend dat iedere pro-bouta wkn-er bedreigende taal uit. Als men niet voor de baas is moet men dood. Dit is zo tekenend voor de sfeer van dood en verderf wat om deze ellendelingen hangt.


  Maak melding
 26. Geef Boutje een kans. Laten we zien of hij iets kan veranderen. Anders zullen we het nooit weten.

  Derest heeft toch al het land voor een appel en een ei verkocht.


  Maak melding
 27. Ik hoop dat deze combinatie,met frisse moed de verkiezingen ingaat en met glans wint.
  Dan ,Suriname maken tot de Venezuela van Chavez,hebben de minderbedeelden eindelijk een plaats in de maatschappij.
  Want deze regeringscombinatie lees prentenkabinet van nu gaat alleen voor eigen eer en glorie,de armen worden met de nek aangekeken,gelukkig is baas Nederland er,om de 1st levensbehoeften aan deze mensen te schenken en niet te vergeten onze Seedorf.
  O ja en China die eindelijk op eigen initiatief wat aan de volkswoningbouw gaat doen,want als het aan Vene en consorten lag werd er niets gedaan aan de volkswoningbouw,hoe lang geleden is het dat de laatste volkswoningsproject werd gerealiseerd?Terwijl er zoveellllllllllllllll woningnood heerst.
  Dus blijven jullie niet hangen in het verleden met Bouta dit en Bouta dat,Bosje dit en Bosje dat,maar ik lees jullie niets typen over deze kloteregeringsformatie die Suriname en de Surinamers meer en meer naar de afgrond duwt.

  Ik hoop en bid dat Suriname eindelijk een dynamische regering krijgt,maakt niet uit of het Bouterse ,Wijdenbosch of wie dan ook is ,alles beter dan deze geld/grond en werkgelegenheidsstelende regering.

  Of nog beter geen Hindustaan,Javaan of Neger meer aan de macht,liefst een Chinees of Indiaan,will make Surinam a better place.
  Chinezen zijn vooruitstrevend en daadkrachtig,what a dream i`ve,een Indiaan is stil en vredelievend,what a dream i`ve.


  Maak melding
 28. Verderf gun ik aan Dombo Du,evens die rioolratBlakabara ga je schulden betalen,jij hoort thuis bij die boevenbende van Suriname de deurwaarders hebben de voorzitters van de Mamoetblok nooit de deur gewezen jij wel,ga die mensen betalen,nu gebruik je een grote kikker
  die zichzelf als sabie so noemd,jullie krijgen allemaal K….watra,men vergeet dat we nog in
  2008 leven, wie weet maken geen jullie het jaar 2010 mee ,anderen zijn helemaal doorgedraait
  in hun Kumakoisi.kan jij je voor stellen met hun gebuurt,somige:inplaatst van gebeurt en sommige.


  Maak melding
 29. ER moet zeker vernieuwing komen,
  maar niet met deze schurken , Groepje boeven die ten eigen bate, binnen willen komen om s,lands kas weer te plunderen.
  Allemaal hebben ze stuk voor stuk gefaald en proberen nu het volk weer zand in de ogen te strooien.
  Laat U niet MISLEIDEN door deze boeven bende.
  Stem op jonge intergere Mensen.


  Maak melding
 30. Prik, ik zie nergens hier pro bouta mensen bedreigen, laat staan bedreigen met de dood.
  Dus als er een sfeer gecreeerd wordt dan ben je diegene die dat doet door te vertellen dat mensen bedreigd zouden hebben.
  Er is een grappemaker die op nr 18 onder ndp forever iets sarcastisch heeft geschreven. De kans is groot dat jij het zelf geschreven hebt, om je laatste reactie te rechtvaardigen.


  Maak melding
 31. Front NDP2008, ze zijn allemaal een pot nat. Of je nou voor de een of voor de ander stemt, het blijven allemaal criminelen die op eigen gewin uitzijn. En dat is best wel jammer maar helaas is het zo. Zolang generation X het niet voor het zeggen krijgt in Suriname en het grote deel van het electoraat stemt langs etniche scheidslijnen zal er nooit wat veranderen ten bate van de kleine man.

  Ga maar na, Venetiaan heeft tig bedrijven de grond ingeboord door deze bij het politiek spel te betrekken, zelfde heeft Bouterse gedaan na de staatsgreep en tijdens zijn periode(periode van Bosje). Allemaal zijn stinkend rijk geworden,terwijl zaken als onderwijs,volksgezondheid,grond uitgifte gestagneerd zijn. De enige die wat tastbaars heeft gedaan is Bosje, maar ook die is een crimineel uit op eigen gewin want hij heeft de staatskas geplunderd.

  Het blijft dweilen met de kraan open en dit zgn. mammoetblok is gedoemd om uit te sterven als zijn naamsoort.Zolang het electoraat het niet doorheeft en blijft trappen in mooi geblaat en holle frasen of kiest voor charisma i.p.v.transparant leiderschap zie ik het somber in voor mn land.


  Maak melding
 32. Nr 38 en 18 waar hebben jullie op school gezeten? Hebben jullie kinderen? Ik denk dat jullie IQ onder de 60 ligt en dan hier op het forum maar iets uit typen.

  Ik ben Jan en vind het zielig wat ik allemaal leest.

  Prik je hebt groot gelijk


  Maak melding
 33. @nummer 35 ik ben het voor 100% met jou eens wat ook opvalt is dat ze allemaal op de zelfde manier reageren ik noem ze kudde dieren en ze hebben geen algemeen kennis over wat nu in deze wereld gaande is ze zijn blijven steken in hun ontwikkeling en hun woordenschat is zeer beperkt kijk maar naar de reaktie van posting nummer 38 volgens mij denkt die man echt dat hij leuk is maar hij maakt zijn eigen belachelijk hier je hoef het niet altijd eens met elkaar te zijn maar laat die domme scheld woorden achterwegen gedraag jou als een bigie mang en niet als kleinkind akuba


  Maak melding
 34. Figuur DU, wat is er mis met Hugo Chaves?! In deze tijd met de steeds duurder wordende olie kan hij heelveel voor het volk van Su betekenen. Jij was vroeger ook een revo man, maar ben nu teleurgesteld. Vandaar jou bitterheid. Probeer nou eens een keer de wortel van bitterheid uit je hart te poetsen. Pas dan zal je weer genuanceerder reageren.


  Maak melding
 35. Deze droom kenmerkt zich door zelfoverschatting. Een stel oude knakkers die al eerder t land en volk totaal heeft ontregeld, denkt, hoopt en wil weer aan de macht in Su. Net een stel oude geile bokken dat zich verlekkert aan jonge meiden, zo zitten ze te smakken en te kwijlen bij de gedachte aan regeren. Om te voorkomen dat ze weer aan de macht kwamen heeft venetiaan een zeer grote , fatale fout gemaakt , door in zee te gaan met een ander stel uitvreters . Dus dromen van ? Droom maar lekker verder , want kennelijk geloven ze nog in sprookjes , en klampen zich wanhopig aan t denken dat dromen uitkomen . Niet wetende dat ze zich belachelijk maken ; maar ook al zouden ze dit weten , t zou ze niks schelen, bij de gedachte. Zielig zooitje bij elkaar.


  Maak melding
 36. het gaat niet zo geweldig met suriname, maar na 2010 zal het, zeker weten, berfafwaarst gaan met suriname. kijk die boeven eens hun monsterverbond tekenen.


  Maak melding
 37. Achter elke oude knakker staan er jongeknakkers om het werk over te nemen als het zover is.
  Mensen die denken dat het Caraibisch gebied niet blij zal zijn met wat er komen gaat in 2010, is slapende.
  De verrassing zal groot zijn en het is tactische redenen waarom er nu niet wordt gesproken over vervroegde verkiezingen, die komen er toch wel en door de eigen coalitie.
  Hopelijk verklaar ik weer niet teveel want dat is mijn bedoeling niet en daarom verzoek ik aan alle mensen die het met de NDP menen niemand te bedreigen op dit forum.


  Maak melding
 38. Weet ,je er zijn twee soorten Goeroe’s nl

  1 Eentje die voor z’n eigen balang , gekleed als een Saadhoe {een heilige} ,iedereen voor de gek houdt .

  2 Eentje die met z’n goeie kennis , dag en nacht probeert jou op een rechte pad te brengen, zodat je als een goeie mens door het leven gaat , en succes vol wordt in het leven .
  Keuze is aan u , maar let wel op.


  Maak melding
 39. @figuur suramericano over genuanceerd gesproken kan jij mij landen opnoemen die gebruik hebben gemaakt van de goedkope olie van chaves jullie praten over dingens en denken niet na wat chaves wil is meer macht ik zie het al suriname afhankelijk van chaves en zijn olie denk toch eens na man


  Maak melding
 40. de surinamers willen nu veranderingen hebben,doet er niet toe wie zich kandidaat wilt stellen.want deze hebben ook zo lang gewacht op de messias uit nederland.maar niks komt hiervan terecht,alleen maar kakelen en kraaien dat weten zei heel goed en niet te vergeten anderen op afstand te beoordelen.

  de gene dat achter vene staan is hun goed recht maar onthoud dat jullie het niet goed meent met de ontwikkeling van suruname.vene zit al plusminus zo vijftien jaar in de regering.en nog geen moer uitgevoerd voor land en volk.een brug over de carolinakreek kan deze nog niet eens voltooien.houden jullie nou een keertje op om het voor deze man op te nemen.

  hoeveel mensen hebben de verschillende leiders in israël niet vermoord en uitgeroeid maar dit wordt juist toegejuicht door de blanke aanbidders.kwakoe event is ook een mooi voorbeeld voor de zovele sabiman in nederland.ja deze weten het altijd beter.
  maar wanneer het op aankomt zijn deze nergens te bespeuren.

  zoals velen hier beweren dat de mensen die achter bouterse staan domme mensen zijn.
  liever dit dan maar steeds schoothondjes blijven spelen.


  Maak melding
 41. @18 NDP FOREVER,

  Je betoog verwoordt en past goed in het straatje, waar je meester Bouta ook in graag vist. Juist ja mobiliseren van dommerikken als jij
  Whahahaaaa….:))


  Maak melding
 42. @ro.avent
  Bos je heeft dan opdracht gegeven voor de brug. Veni heeft hem betaald.

  Als kind had ik meer respect en waardering voor mijn ouder die mij een oude brom kochten (betaalden) dan voor de tante die steeds zij dat mijn ouders hem moesten kopen. Bosje verdient nog minder respect. Die besteld iets een brug, en stuurt de rekening door naar anderen.


  Maak melding
 43. HET IS heel eenvoudig, sommige rijken maakt het niet uit als hun paleis omgeven word door verpoupering, maar bouta vind dat zijn omgeving even goed moet uit zijn als zijn erf.
  Een mens heeft niet aan rijkdom of aan een gouden terras als hij het niet kan gebruiken door toedoen van stank in zijn directe omgeving, Vraagt u zich af waarom Napoleon`s broer louis uit Amsterdam vertrok, terwijl hij daar in het paleis op de Dam kon wonen.

  KOMTJIE


  Maak melding
 44. ik heb hier al van alles gehoord nu gaat het over de leiders in israel het kwakoe evenement. heeft nummer 45 zich ook aangesloten bij de kudde dat jij achter bouters wil staan is ook jou goed recht maar vergeet niet dat de machtige landen in de wereld niets van een oud dictator en een mensen rechten schender moeten hebben als jou messia bouterse zeg dat hij van suriname houd dan lieg hij en waarom zeg ik dat omdat een regering met bouterse aan het hoofd zal zeker zorgen dat suriname geisoleerd word is dit de liefde wat deze man voor suriname heeft???


  Maak melding
 45. janny zwammer heb je moeite spring ergens in een van die grachten, ik denk dat je die vraag aan jezelf moet stellen .je bent gewoon een ziekte kiem met jan @ du met z,n funtie,bedrijfen inplaatst van Functie, en bedrijven.


  Maak melding
 46. ik zoek niet naar schuldigen maar naar oplossingen.schuldigen laat ik over voor de justitie en vismale.is dit begrepen kaw du
  ik heb dat ding over jou gelezen en ik wist direct dat jij het moest zijn geweest.

  een wereldburger heeft zulke stomme idealen niet.daarom heeft deze vismale jou uitgemaakt als te zijn een dorpsidioot en judas.
  dus dorpsidioot jij moet minder zitten miauwen als een verdwaalde kat.

  het is de domme massa dat langer tenminste voordat jij was geboren achter de n p s staan en niemand anders.deze zelfde vismale was toen ook een uit de zo velen uit de domme massa van de n p s.


  Maak melding
 47. Du komt zeker voor op de betaalsrol van deze of gene buitenlandse inlichtingendienst of heeft overduidelijk last van een/het Bouterse-syndroom.

  Suriname bestaat echt wel uit meer dan een Bouterse alleen!


  Maak melding
 48. Mensen, mensen,

  Wat zou ik blij/gelukkig zijn als ik met jullie allemaal persoonlijk aan de waterkant/abra brokie/Latour/Pontbuiten of waar dan ook in Suriname zou kunnen praten over de Suriname van vandaag.

  Ik ben te berijken bij Zappa,s place, oom Wim, optimist,Brokie,The spot, Bay side, Fred,s bar,t’Vat,SMS pier,Dunja bar,Millenium,Milan, Diamand, Manilla enz. enz…

  O.K.?


  Maak melding
 49. du,
  je ben plotseling zo stil geworden als een papier visje.zeker diaree gehad toen jij de reactie van ro.avent hebt gelezen.dit had je zeker niet verwacht.ik heb nog meer in petto.wees gerust alles komt terecht.

  die dorpsidioot is gaan schuilen,bang dat hij wordt ontbloot.


  Maak melding
 50. neus,
  jij bent de echte neusje van de zalm.vanwaar al die nonsens wat je uitkraait.je kan heel goed fantaseren man.en goed voor een plaatsje op de sonde wojo.

  ook naar aanleiding van jou schrijven kan een ieder uitmaken wie je bent.

  god
  schenk mij een geest die niet verveeld raakte,die niet jammert,klaagt of zucht.

  maar maakt deze dwaas zijn ogen open om anderen niet meer te misleiden.


  Maak melding
 51. “Zwerver”, we hebben lang niet samen met al die andere constructieve Waterkantgenoten bijgepraat of een koude gepakt in “The Optimist”. Tori laai.

  Libi ding boi!


  Maak melding
 52. DOMBO-DU de pathologische leugenaar is weer rotzooi aan het uitkramen.

  Over welke machtige landen van de wereld heb je het?
  Waren het niet Amerika en Engeland die achter de apartheid stonden en gewoon zaken met ze deden en de president met liefde ontvingen?Of was dat geen dictor?
  Waren het niet Amerika,Engeland en in mindere mate Nederland die goede zaken deden met Videla,Argentinie,waar er duizenden mannen verdwenen denk aan de dwaze moeders?Of was Videla geen dictator?
  Ai boi a lee mofo KAKALAKA disie,of wil jij beweren dat Argentinie en Zuid-Afrika goed bezig waren en dat Bouterse de grootste dictor ooit geweest is?Joengoe wat die 2 landen geflikt hebben met de mensenrechten was/is niet mals ,dan is Bouterse vergeleken met hun een broekie,of heb je het lef anders te beweren?
  Dus DOMBO_DU kom niet hier je leugens verspreiden,want de machtigste landen van de wereld zijn veel en heel veel erger dan Bouterse,maar ja dat vind je allemaal goed wat er voor smerigheid er in andere landen gebeurd,want met je leugens denk je dat je het bij goede eind hebt.
  Ai bajaaaaaaaaaaa a Boutersesyndroom is niet meer uit je te halen,sari tori jereh,whawhahahahahahahahhahah je gaat naar bed met bouterse en je staat met hem op whawhahahahahaahha .


  Maak melding
 53. DOMBO-DU leugenaar, jij vindt het best dat Amerika en Engeland wredere dictators koesteren????
  O ja Chilie met zijn vuile dictator Pinochet niet te vergeten,Thatcher was toen dol op hem en zijn moordadige regiem.
  Ga googlen DOMBO-DU over de bovengenoemde landen,tenminste als je dat in je mars hebt,want je bent oliedom,kom dan weer hier Bouterse een dictator noemen,als je dat doet dan ben je nog DOMMER dan ik altijd gedacht heb.
  I Rest My Case.


  Maak melding
 54. ro.avent,du is gewoon een makkelijke,verdwaalde judas visje,om gevangen te nemen,ro.vant je bent laat,zowel Blakabara,neus nog makkelijk weer,ik wijs je de wegzo,inderdaad domme idiootdomme npsers.

  Ze zijn zo stom alsmijn schoenzool,en vergeten, dat mensen met hun sabie terwereld
  komen.


  Maak melding
 55. nummer 67 en 68 zijn soort zoek soort het heeft geen zin om met jullie in discussie tegaan jullie algemene ontwikkeling is op zeer lage niveau en numer 64 is erbij gekomen alleen maar schelden voor de rest niets denk eerst na voor je reageer lees stuk voor stuk de reaktie van jullie dan zie je wat ik bedoel weet je wat ik tegen jullie zeg internationaal strafhof komt eraan zullen we zien wie dom is voor de rest maak geen woord vuil meer aan mensen die lichtzinnig en dom zijn en ongeschoold .


  Maak melding
 56. Er is weer ardig wat poeder rond gestrooit onder de poedersnuivers , sorry broodschrijvers. 😀 😆
  Op DWT zijn er paar die te veel speed hebben gekregen. Ze zijn niet meer te stoppen.

  toet DDB is en was gewoon een dictator. Dat is een “titel”die je voor het leven krijgt.
  ro.avent ik denk eerder dat DU over zijn nek ging van al jullie onzin.
  Akuba sluit de rij van op de man spelen.

  Het is forum leden weer goed gelukt een slechte indruk van de SME te geven. Gelukkig maar dat er zo weinig mensen zijn die he kunnen lezen.
  Ik schaam mij werkelijk diep voor jullie gedrag. Dom intolerant en ongeschoft.


  Maak melding
 57. Whawhaaaa Neus,jij trekt volle zalen zeker no,met je zg.intelligentie whawhaaaa,jij mag alles typen wat uit je fieters komt en een ander niet?Ga fietsen jereh,hoogmoed komt voor den val.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES