zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname uniek met zuinige mobiele telefonie

Suriname uniek met zuinige mobiele telefonie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jul – Suriname wordt het eerste land in Zuid-Amerika waar een energiezuinig netwerk voor mobiele telefonie wordt geïnstalleerd. Dit meldt telecommunicatiebedrijf Ericsson. Het netwerk draait volledig op zonne-energie en zal grote delen van het binnenland voorzien. Het betekent een aanmerkelijke inperking van kosten voor provider Digicel Suriname.

Tot nog toe wordt gebruik gemaakt van dieselgeneratoren voor de energieopwekking. Het nieuwe netwerk schijnt nogal wat te kosten. “Er wordt een aantal nieuwe sites gebouwd en deze zijn absoluut veel duurder dan de huidige”, zegt directeur Philip van Dalsen van Digicel Suriname tegenover de Ware Tijd. Dat toch gekozen wordt voor de investering heeft meerdere redenen.

Op de eerste plaats is het nieuwe systeem milieuvriendelijker. Ook wordt afgerekend met de afhankelijkheid van dure brandstof. Van Dalsen verwacht dat de investering op termijn wordt terugverdiend. Van belang is ook dat het binnenland kan mee profiteren van de ontwikkelingen op technologisch gebied. Onder meer Galibi in het uiterste oosten en Dritabiki in het zuidwesten zullen worden voorzien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. mobile telefoons in het binnenland is vernietiging van de aldaar gebruikte traditionele/authentieke communicatiemiddelen.
  De drong of trom kan dus opgeborgen worden als alle boslandbewoners aan de cell gaan. Het wordt nog leuk daar.


  Maak melding
 2. het probleem wat de mensen in het binnenland van suriname hebben is dat men niet overal in het binnenland voorzien zijn van elektriciteit.dus om je cell op te laden ben je weer een halve dag kwijt of dagen om dit ergens anders te gaan opladen.dit is echt een avontuur maar geen luxe.


  Maak melding
 3. Ja Prik, we leven niet meer 1100 jaar voor Christus. De traditionele/authentieke communicatiemiddelen, zoals jij dat noemt, worden misschien alleen nog gebruikt bij de pas ontdekte indianenstam in het grensgebied van Peru. De moderne tijd rukt op, wat is daar mis mee? Wees blij dat ook het binnenland ontsloten wordt door de moderne communicatiemiddelen. Dat kan op termijn misschien mensenlevens redden, heb je daar wel eens aan gedacht?


  Maak melding
 4. hahaha….tenminste hoeven “ze” niet naar Paramaribo om (mobietjes) te gaan roven.Lekker daar blijven. WSe hebben ze zeker niet nodig in de stad..het ontsiert onze leuke stad.

  Ze je weet wel ik ik bedoel.


  Maak melding
 5. Vroeger konden berichten doorgeseind worden door met een dikke stok tegen de sporen van een speciale boom te slaan. Door de binnenlandse oorlog in het verleden, maar ook nu de bomen zijn omgehakt gaan de binnenlandbewoners gewoon met de tijd mee. Misschien gaan de jonge mensen daardoor ook niet naar Paramaribo verhuizen. En zijn boeven en struikrovers met de moderne technologie nog gemakkelijk op te sporen ook.


  Maak melding
 6. Prik, je hebt groot gelijk. Zo verliezen wij Surinamers onze mooie cultuur met hun tradities. Als het binnenland gemoderniseerd wordt hoeft 01 juli ook niet meer gevierd te worden.

  Janny


  Maak melding
 7. In het binnenland heeft men per dag daximaal 12 uur aan dag/zonlicht. Dit is een unieke mogelijkheid om woonkernen in het binnenland van Suriname in ontwikkeling te brengen. Te denken valt aan het toerisme. Ook internet verbindingen en andere data verkeer worden hierdoor mogelijk.Suriname heeft veel te bieden.De gigantische voorraden aan grondstoffen die ontgonnen moeten worden.De ontsluiting van het binnenland moet nu echt gaan beginnen.Niet voor niets kwam Balkenende naar Suriname.De Nederlanders willen de boot niet missen. Zeer kapitaalkrachtige Russen,Indiers en Chinezen investeren wereldwijd in de ontginning van grondstoffen.Suriname moet nu in de picture geplaatst worden.De boot moeten wij niet missen.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding
 8. Janny, absoluut niet!! Ik mag hopen dat de cultuur behouden blijft, maar cultuur en modernisering kunnen makkelijk naast elkaar beleefd worden. Of wil je, net als die moslim-extremisten, weer terug naar de middeleeuwen? Ik zou niets anders willen dat iedere Surinamer zijn cultuur in ere houdt, zoals ik ook de culturen van andere volken respecteer, maar de vooruitgang kán en mág je niet tegenhouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES