zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname's proces Decembermoorden wordt voortgezet

Suriname’s proces Decembermoorden wordt voortgezet

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 jul – Het strafproces rond de Decembermoorden wordt voortgezet. Het is ook dit keer niet verwachtbaar dat Desi Bouterse verschijnt. Hoewel zijn excepties stuk voor stuk zijn afgewezen, lijkt de verdediging van de ex-legerleider er nog lang niet van overtuigd dat alle troeven zijn uitgespeeld. Integendeel, er schijnen nieuwe zetten op komst.

“We hebben iets te doen bij het Hof van Justitie”, zegt advocaat Irwin Kanhai tegenover Radio 10. Bouterse zou niet zijn gedagvaard. Wat er precies gedaan zal worden bij het Hof, wil Kanhai niet kwijt. Intussen zijn enkele getuigen opgeroepen door de Krijgsraad, waaronder Bouterse’s voormalige secretaresse, Eleonore Graanoogst. Volgens de Ware Tijd zijn bezwarende verklaringen afgelegd.

Graanoogst moet bij de rechter-commissaris hebben gezegd dat zij op 7 december heeft gebeld naar het Fort Zeelandia, waar de moorden hebben plaatsgevonden. Een militair zei toen dat Bouterse zich in de keuken bevond. Op 8 december kreeg Graanoogst Bouterse zelf aan de lijn: “Ik vroeg waar de mensen die waren opgepakt, waren ondergebracht en hij deelde mij mee dat ze in het fort waren.” Bouterse zegt dat hij niet in het fort was ten tijde van de moorden.

Link: NRC Dossier Decembermoorden

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

49 REACTIES
 1. when the right time comm,
  we benne benieuwd wie de waarheid spreek of er is een dubbel ganger in het spel bouterse twee dus die lafaard durf niet voor het gerecht te verschijnen nee hij laat weer ander het voor hem opknappen deze keer zal je niet de das omspringen mie boi yu go sroto ini dungru oso.


  Maak melding
 2. Maak berekening is nog geen ontvangst. Du, jij krijgt nog het lid op je neus!

  Te yu krasi fu naki maskita na see pranga, yu musu fu lukun boeng nanga spikri. Je zou wel eens één dwars door je handpalm kunnen krijgen.


  Maak melding
 3. Voor ik anderen voor laffaard uitmaak zou ik graag willen weten van Du als eleonore militair was of burger toen tertijde, en met wie zij heeft gesproken aan de telefoon,wat is er exact gezegt hoe lang heeft dat gesprek geduurt, en wat of waarom zij DDB moest spreken.

  KOMTJIE


  Maak melding
 4. weer een prenten verhaal,pre ju poku ju srefie dansie @ DU,we hebben iets te doen bij het hof ; GOEDZO mr.kanhai Ze zullen zeker stukken hebben verduistert.ju grama, Ie kan kiebrie,ma eng kosokoso ju no man kiebrie.laat het je duidelijk zijn DomBo DU !!!!!!!!!


  Maak melding
 5. du ik heb een brilliant voorstel voor jou.
  ga naar Su. en arresteer D.D.Bouterse eigenhandig dan heb je ballen.niet op een afstand staan brullen.so the right time comes when you do the Job.
  dan kunnen de lezers van dit forum zien hoe tof je bent of wat voor lafaard je bent.


  Maak melding
 6. Mag ik een impertinente vraag stellen? Waarom wordt Bouterse niet gedagvaard, desnoods onder dwang? Daar gaan we weer, de angst overheerst. Het rechtssysteem in Suriname stinkt als een beerput.


  Maak melding
 7. zelf de over de datum dat deze monsters die mensen op beestachtige wijze hebben afgeslacht liegen ze en deze schurken en moordenaars willen weer de macht komen god behoede suriname voor deze grote ramp toch zijn er mensen hier die zich afvragen wat deze man mij heeft gedaan hoe durf je mij zo iets te vragen als je weet wat voor wandaden deze monster in suriname heeft gepleegd schandalig .


  Maak melding
 8. Hoeveel (ex)secretaresses had Bouterse ten tijde van de gebeurtenissen van ’82…????Ik lees in verschillende media verschillende namen…Juliette Brakke-Geer en dan weer ene Eleonore Graanoogst.Zou deze lezing na 26jaar nog geloofwaardig zijn????De verklaringen van gisteren verschillen ook van 2002 die bij de rechtercommisaris zijn afgegeven door sommige getuigen.Zelfs toehoorders in de rechtzaal zaten gisteren met gefronste wenkbrauwen.!!!!!!


  Maak melding
 9. Eleonore Graanoogst??
  Tijd voor een correctie…Niet met mensen namen aan de haal gaan.
  Eleonore Brakke-Geer is de ex secretaresse die men had opgeroepen.
  Niet zomaar gissen.Het is niet nodig.De ware tijd heeft gezegd Eleonore G. is opgeroepen als getuige.
  En wie vult dan zomaar aan met Graanoogst.
  Het is te hopen dat er geen Eleonore Graanoogst bestaat, want die moet nu onnodig gaan uitleggen dat ze niet betrokken is bij de zaak.
  Wachten jullie tot na de verhoren om te rapporteren wie wat heeft gezegd.Niet vooraf dingen publiceren,dat die dit of dat gaat zeggen.

  Maar goed het is internet…dus eve die naam veranderen en het is al bijna goed.


  Maak melding
 10. Sommige forum leden denken dat ze Kanhai moeten assisteren met onzin verhalen en verwarring scheppen. laat het jullie een troost zijn. De militaire rechtbank is al capabel genoeg gebleken om zich niets van dergelijke onzin aan te trekken. Dus het heeft zeker geen zin om ananie tories op het forum te plaatsen. Een verstandig mens wacht gewoon de uitkomst af. Even zo doet de ras opportunist die niet met het schip wil zinken. Allen verstokte adepten blijven leuteren. 😉


  Maak melding
 11. @Du er is je wat voorgesteld reageer daarop,

  sleur Blaka Bara mee fa a bigie Fatu,een schot a bos als een ballon.je hebt geen smul daarvoor

  dit is het begin er komt nog meer Bombels,naty jouw witte barba,maak je witte,

  bart nat.

  @Du pleit voor je eigen leven Rioolrat,jij bent de grootste monster!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. Neus jij moet ook wat leuteren,je stopt je snuit weerin ander mans GO,Kanhai,heeft inderdaad niemand nodig,jouw zelf niet hij is te capabel,we wachten niets af en bombelen gewoon.voor jouw is het niet prettig te horen,hoe men stukken kan verduisteren ,dan komt die montnor als een heilig boontje op Boxel zitten,is toch verschikkelijk!!!!!! Suriname Ju no Lassy jo winni,schandalig !!!!!alleen om anderen achter de tralies te krijgen,A SA DE WAN DEI !!!!!niet hij(BOUTA) alleen, zijn aanhang dan.


  Maak melding
 13. @Akuba
  We weten wel dat de NDP aanhang niet verderkomt dan schelden en bedreigen. Dat hoef je echt niet steeds op dit forum te etaleren. 😀 😀


  Maak melding
 14. Eens zullen we 1 zijn in denken en handelen ten faveur van land en volk!

  Arrogantie op een rammelende samenleving is slechts geveinsde trots. Laten wij daadwerkelijk met vereende krachten de handen aan de ploeg slaan.
  Samen zijn wij sterk!


  Maak melding
 15. Het is zelden voorgekomen dat er in een kleine gemeenschap, een man met grote economisch/maatschappelijke invloed word opgesloten voor zijn politieke verantwoordelijkheden.

  Ik vind het daarom gewoon geld en tijd vekwistend wat nu gebeurd.Er was liever een waarheidscommissie te pas gekomen.

  Als Zuid Afrika bv toen niet voor een waarheidscommissie had gekozen was het land tot op de dag van vandaag politiek onstabiel geweest misschien zelfs in anargie gestort.

  Ik vind het daarom zo triest dat er mensen zijn de de bouterse trauma nooit hebben kunnen verwerken door vergeving , moge god ze bijstaan.


  Maak melding
 16. 07-04-2008

  Geachte Surinaamse diplomaten, woordvoerder van de Surinaamse ambassade in Nederland & beste sranang brada nanga sisa in Suriname en Nederland!

  Surinaamse burgers zijn de slachtoffers/ kind van de rekening met het jo hari jo troesoe politiekgetinte omstreden 8 dec. proces. Met alle geestelijke, psychische en fysieke trauma’s van dien & weleer. De gemoedstoestand c.q. geestesgesteldheid van de Surinaams mens krijgt herinneringen te verwerken. Een Déjà vu van al de coups, tegencoups, wapenverzet, bloederige vuile burgeroorlog, Junglecommando & alle andere illegale gewapende groepen c.q. het intellectuele (verdachte intellectuele CIA bondgenoten)verzet in de vorm van oproepen dan wel het aanzetten tot burgerlijk ongehoorzaamheid c.q. het demoniseren van het wettelijk militair gezag.

  Maar de traumatische belasting uit het verleden die men ondergaat/ondervindt is een deuk in de geestesgesteldheid.

  En om niet te vergeten de (Post Traumatische Stress Syndroom) herinnering van de Surinaamse trauma’s van weleer. Vanaf de slavernij c.q. koloniaal periode tot de onafhankelijkheid alsmede militaire, intellectuelen demagogen c.q. “intellectuele samenzweerders”i.s.m. CIA & junglecommando periode tot heden met het omstreden 8 dec. traumatische proces.

  Surinamers zijn politieke slachtoffers. Stukje bij stukje sterft de Surinamer zowel fysiek als geestelijk uit (burn out). Aftakeling van de fysieke & psychische conditie.

  Burnout is een stoornis die wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting van lichaam, geest en ziel. Het ontstaat vaak in een periode van extreme stress, na zeer ingrijpende gebeurtenissen(life events) of gebeurtenissen die kort na elkaar plaats hebben gevonden zonder dat er een fase van herstel heeft kunnen optreden. Degenen die aan burn out lijden, hebben vaak de neiging om in perioden van stress juist door te gaan en onvoldoende aandacht aan zichzelf te besteden.

  Hierbij is het vermogen om van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te herstellen sterk verminderd of verloren gegaan. Het helder en systematisch kunnen denken en het goed kunnen verwerken van emoties is in meer of mindere mate verzwakt. Men is “door de spreekwoordelijke bodem gegaan,de rek is uit het elastiek en is geknapt”.

  Meer abstract geformuleerd kan men zeggen dat er een ernstige verstoring is ontstaan in de balans tussen belasting en belastbaarheid op fysiek, mentaal en sociaal niveau. Het een en ander leidt tot de volgende:

  Symptomen burn-out: (waaronder potentiële primaire trauma die Surinaamse burgers oplopen tijdens het al te lang durende slopende omstreden 8 dec. proces. met de toekomstige onzekerheid hoe dit extreme politiek geschil zal aflopen. Met het bloedige oorlogsverleden/binnenlandsanarchie in het verschiet, het geheugen & onderbewustzijn)

  Onrust, paniekaanvallen, irritatie, weerzin tegen het werk, veel ruzie maken, Zich terug trekken,Veelvuldig of permanent ziek melden,Uitputting, Algeheel gevoel van Malaise,Slaapstoornissen, Gespannen spieren, Hoofdpijn, Hyperventilatie,Klachten aan het en bewegingsapparaat.

  Surinaamse (burgeroorlogslachtoffers)burgers, komen de symptomen u bekend voor?

  De Nederlandse autoriteiten c.q. Nieuw Front Surinaamse overheid moeten een massa (mega/kwantum) schadevergoeding uit keren aan al de Surinaamse (getraumatiseerde slachtoffers)gedupeerden, die zij willens en wetens meeslepen in het langslepende politiek 8 dec. proces

  (Er kunnen zelfs gevallen van miskraam voorkomen alsmede gevallen van leerlingen die minder presteren c.q. zich minder kunnen concentreren op school tijdens de lesuren. Door de onzekere onverklaarde spanningen o.a. paranoia aanvallen, het in trance raken van school kinderen die met een onzekere bloederige verdeeldheid toekomst in hun maag zitten. Het vroegtijdig overlijden van zieken & bejaarden die de weerstand niet kunnen/willen opbrengen om nog langer tussen hun geliefden te vertoeven. Kortom door de extreme politieke bestuurder die op onnodige confrontaties uit zijn dat kan leiden tot onnodige broederlijke bloedvergieten & anarchie. En de Surinamer zal wereldwijd in de media als (bloeddorstige) barbaren afgeschilderd worden.

  Surinamers o.a. kinderen, vrouwen, zwangere vrouwen, bejaarden, invaliden etc. zullen kind zijn van de rekening.

  De Surinaamse president Ronald Venetiaan heeft zelfs zijn bezorgdheid geuit tegenover de Surinaamse pers over de behandeling van het omstreden 8dec.proces en dat de spanning die het met zich mee brengt in de samenleving te snijden is. Er heerst, volgens de proloog van president Venetiaan, een sfeer in de maatschappij/samenleving als die van voor de (vooravond van de )geslaagde coup van 80.

  De Surinaamse overheid heeft niet eens gereageerd op de bezorgdheid van de Surinaamse president met name president Ronald Venetiaan over de gespannen sfeer onder de bevolking. Geen vuiltje aan de lucht, de Surinaamse autoriteiten gaan gewoon verder met het omstreden 8dec.proces, tot de orde van de dag.

  Het stikt o.a. van de witte Nederlandse stagiaires en Nederlandse militairen in Suriname,die met respect en fluwelen handschoenen worden behandeld, zonder belemmeringen in hun bewegingsvrijheid. In tegenstelling tot de mensonwaardige behandeling van ‘s lands kinderen o.a. over de respectloze behandeling van protesterende studenten/scholieren die hun ongenoegen uiten over de leer (omstandigheden)trajecten c.q. faciliteiten & een petitie hieromtrent wilden overhandigen aan de president. De studententen/leerlingen werden bruut genegeerd.

  Voor de goede orde, wij Surinamers, met onze christelijke normen en waarden en de gematigde, humane Surinaamse moslims en hindoes zijn geen terroristen en wensen niet als zodanig behandeld te worden, maar de druppel doet de emmer overlopen!

  Sranan sa wini. Neks no fout!!!!

  Patriot!!!


  Maak melding
 17. @akuba sorry hoor ik wil jou graag antwoord geven maar ik kan er geen touw aan vast knopen wat jou vraag inhoud ik heb het gevoel dat in jullie ogen maar een persoon op deze aardbodem is die waarheid spreekt en dat is bouterse nou als dat zo is dat vindt ik jullie een heel zielige hoopje mensen echtwaar bouterse is van de eerste leugen nog niet gebarsten een man die zijn manschappen jonge jongens een oorlog laat voeren voor 100 kilo coke bouterse zijn dagen zijn geteld deze regering blijf rustig en laat her recht zijn beloop hebben zo hoord het en niet anders als die goslar van bouterse is gezonken hoop ik dat jij ook mee gaat want er komt niets verstandig uit jou mond ik wil graag de discussie met jou aangaan maar lukt niet jou reaktie is schelden anasie torie en agersi tori verder niets inhoudelijk, weet je wat ik jou wil adviseren akuba lees jou reaktie van nummer 17 begrijp jij zelf wat daar staat en wat je bedoeld want ik snap er geen moer .


  Maak melding
 18. Meet niet met maten opdat te zijner tijd niet ook u worde gedecimeerd. Ik zou zeggen, “smakelijke voortzetting”.

  Iedereen weet dat in twee nagenoeg identieke gevallen van moord, bankrook, verkrachting en wat dies meer zij, totaal verschillend wordt gehandeld.

  Het einde van de verpaupering is blijkbaar nog niet in zicht.


  Maak melding
 19. Moet zijn bankroof! Man en paard worden in voldoende mate bekend verondersteld. Ook die sul staat te enige tijd verguising te wachten wanneer het de mensen uitkomt. Zo zijn onze manieren gebleken!


  Maak melding
 20. DU enige wat ik kwijt wil,ik zie jouw zowel
  neus,als een hoopje schijt met groene vliegen

  jullie krijgen alleen maar slapenloze nachten
  niets meer en niets minder.begrepen!!!!!!

  jullie valt er geen sier te volgen,Een aangename voorstel heb je ontvangen, om BOuterse te gaan halen reageer daarop,A vergadering fu 5 Juli Sek UNU,NDP BIEGIE MORO DING,

  Paniek,Paniek,Paniek,paniek in Front,ik herhaal dit is voor jouw zowel neus!!! zing maar!!!!!Paniek,paniek ,paniek in Front,Lonnie zal je tuurlijk vertellen waarom hij de vergaderingen niet bezoek.ik hoef niets te vrezen,mijn koffer staat klaar om in te pakken.ju tan krapeer dja.


  Maak melding
 21. neus schelden?????,dat heb ik van jouw
  npspartij overgenomen,mensen op jorkasupu trakteren van Brunsie is reeds uitgewerkt,
  neus……ju na mie dreegybuku,my odo tak so:Te Ju No Wanny ODY-Ody,ju no mu Bow
  ju Oso na see pasy.zie je zelf die odo heb ik van jouw partij geleerd.hij rolt al jaren in zijn kist.odo meester!!!!!!.


  Maak melding
 22. @dagu Du,juist ja, je hebt jezelf goed als Goslar vergeleken,als ik ik langs je komt
  brokkel je meteen,je bent gewoon een k….rwond,je hebt moeite om over de realiteit te lezen en over jullie duisterepraktijken.stelletje sombie,s stik in je eigen strond jakievis.


  Maak melding
 23. hahahahah wat is hij dom he die akuba heb je honger mie boi akuba want je hapt als zo heb je me niet .hoe kan jij zo een domme voorstel aan doen zelf een kleinkind zou niet zo een voorstel doen mie boi dus gedraag je naar jou kleur mag ik jou een vraag stellen akuba ben jij echt zo dom of kan je niet helpen jullie komen altijd met brunsie laat mij jou duidelijk zeggen ik zal de laaste zijn die het opneemd voor brunsie maar jij neemt het op voor een brutale dictator soms heb ik het gevoel dat bouta jou holmaatje is want je reageerd of het om jou familie gaat maar je zeg jou koffer is al ingepakt waarom ben jij niet gelijk daar gebleven kon je wat geld besparen of wacht je tot jou baas aan de macht komt om terug te keren of betekend het dat jij nooit meer terug gaat keren haha aan jou woordkeuze kan ik aflijden dat je ben blijven steken in jou ontwikkeling .


  Maak melding
 24. Duneus,
  Jullie zien het zelf. Nagenoeg iedereen is op jullie geouwetakkenbos uitgekeken. U bent dus grandioos door de mand gevallen. Kap ermee!


  Maak melding
 25. de kudde word groot pinto ook erbij wie is iedereen pinto ? wat jullie hier doen de kudde is tegen de stroom in roeien straks worden jullie moe want mss kunnen jullie de zaak nationaal manipuleren maar internationaal zal het niet lukken want de wereld van vandaag heeft geen plaats meer voor (mensen) als bouterse dus mensen die niet de waarheid willen horen die komen hun zelf tegen hopen dat het niet te laat is voor jullie mijn advies is sluit jou niet af voor de realiteit is zonde je kan mooie voorbeeld aan libie nemen .


  Maak melding
 26. Wat wil je weer dat ik ga reageren? Met jou wil ik alleen verder als je oorzakelijk en probleemoplossend wil communiceren. Je gedraagt je gewoon als een lastige sika, zodat je eigen landgenoten op je moeten afgeven. DU toch normaal!


  Maak melding
 27. Du, DU toch normaal! Wordt je ook niet moede om alsmaar tegen de stroom te moeten opzwemmen? Wacht rustig het getij af dan yu no afu broko jinti. Dat laatste versta je niet he? Dan ie wan taki Sranan tori. Je kunt die massa’s toch niet blijven negeren? Of denk jij dat die niet in Suriname wonen en niet op de hoogte van de gang van zaken in dit land?

  100kg + 100kg = 200kg en -100kg + 100kg = NUL/zero!

  Laten wij onze wonden likken/lessons learned en verder gaan! Al dat gehaal en getrek zet nog geen zoden aan de dijk. Zij die oren hebben horen!


  Maak melding
 28. Neus die zeurt op drie forums tegelijk.
  Met iedereen heeft hij mot.Onvoorstelbaar dat iemand op drie forums staat en op geen van die drie een gesprek voert met mensen met wie hij het kan vinden.Niemand mag die man. Elke dag dat zelfde geleuter. Als hij reageert wordt hij genegeerd.
  Dus wat doet hij, mensen beledigen om een reactie te krijgen. Gewoon zielig.


  Maak melding
 29. Ik vergelijk dat Ezeltjeprik Du niet met een Sieka. wat jeukt het toch zo heerlijk als hij aan je teen zit,ik vergelijk DOMBO DU ZOU TOET ZEGGEN als een achterbakse dieto soro,De macht dat Bouta uitzicht vertoond is een instrument van zijn ,God .,God zei tegen
  zijn discipel,Treed Binnen de plaatst waar Gij staat is heilig,Dus plaatst waarmijn Leider DD>BOUTERSE,staat,,,,is hem heilig dat is Suriname, Hij mist het Buitenland niet ,ik ken je antwoord reeds,dat hij zich nergens kan verplaatsen,Dat denken jullie en derest Basta,hij is en blijft een Instrument van zijn God,jij Du staat op de plaatst waar de duivel zich huisd van Haat en Wrok,
  als hij gemoord heeft ,heeft hij het van jouw geleerd,Wie blaast anderen op,geef mij een antwoord sukkel.wie wou de macht overnemen met Buitenlanders jij en je Familie
  hebben het zelfde gepoogd om anderen af te slachten,maar men was zeer allert ze een kopje kleiner te maken al was ik het ook.dus Frede Man Ede ne broko.Tssssssssssssssss.zou Toet neer typen.jij komt niet voorme bepalen wat ik doen moet,jij vreet een stontje,vanaf 1982 jee slenter,ik ken dat niet.jee ga bedy nanga mie nen,je opo nanga mi nen.


  Maak melding
 30. De commentaren…nou, nou, zijn niet van de lucht! Vóór of tegen Bouta…ik zie door de Sur jungle het oerwoud niet meer ! Alle Surineds of NedSurinamers geven – ongezouten – hun mening…wel of niet met KA..enz.
  Nu weer een andere secretaresse…eerst van 70 jaar! Een familie van Iwan Graanoogtst? Hoeveel secretaresses had Desi ? Ieder heeft haar/zijn eigen verhaal. Wie gelooft wie ? Sranan torie…a swietie..ieieie…. Fijn voor de Nabestaanden…die hebben een fobie..ze moeten ermee leren leven…hier, of in Sranan. En in Holland en Suriname…iedereen heeft zijn mening en INBRENG….maar niemand weet het WARE verhaal! Derbie..en al die anderen die “gefloten” hebben..kunnen het niet meer na-vertellen! Sranamangs..in Suriname heb ik geleerd – dat WARE woorden niet MOOI zijn..en MOOIE woorden niet WAAR !!! En Bouta…wel of niet erbij…eens of niet eens…hij gaat een kop thee drinken met Beatrix…in de toekomst. Dát is Suriname!


  Maak melding
 31. Mie kondre tru, mi lobi yu,
  Yu mooi tru na mi haai,
  Na bung fu yu mi suku tru,
  Da hogri musu waai!

  Hiermee wil ik volstaan! Dit bewijs je niet door ellenlang van uit den vreemde te blijven afgeven op zaken. Ik zou zeggen, “come where the action is!”


  Maak melding
 32. neus/pipi-langkous,
  wees tevreden met je zelf en probeer anderen niet te fokken met je fokkerij mentaliteit.du aub niet als een klote boeren wijf.


  Maak melding
 33. Gedane zaken nemen geen keer.
  Evenmin het gegeven dat de slavernij ons duizenden dode negerslaven heeft opgeleverd.
  Wij moeten een keer leren van ons verleden om voort te kunnen gaan.

  Ook al wordt de man voor de duur van zijn leven weggezet.

  De tijd zal het leren dat wij moeten ophouden om te meten met meerdere maten in dit land. Ik hoop van ganze harte dat wij te enige tijd met z’n allen over één en zelfde kam mogen worden geschoren.

  Iedereen heeft een verhaal, ja zelfs ook de zondaar!


  Maak melding
 34. Bouterse zal nooit veroordeeld worden, en dat is maar goed ook. Probeer je voor te stellen wat er zou gebeuren als dat wel zo is. Suriname zou hierdoor nog meer verdeeld raken. We zullen het met elkaar moeten doen. Een waarheidscommissie a la Zuid Afrika lijkt mij meer op zijn plaats. Suriname zou ook de banden met voormalige slavendrijver Nederland geheel moeten verbreken. Dit racistische boerenland heeft al voor genoeg verdeel en heers gezorgd. Wij zijn al genoeg getraumatiseerd.


  Maak melding
 35. Two wrongs don’t make one right!
  89 minus 15 zijn nog altijd 74 mensenlevens.

  Waar is dat voor nodig geweest als wij nu het achtdecemberproces markeren?

  Dit is nog meer dan het talio-beginsel!

  Oog om oog, tand om tand het recht van weder vergelding! Waar blijft de balans?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES