zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil illegaliteit in grensgebied aanpakken

Suriname wil illegaliteit in grensgebied aanpakken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jul – De illegaliteit in het grensgebied met Frans Guyana zal radicaal worden aangepakt. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Met name de goudwinning in het Benzdorp-gebied wordt onder de loep genomen. Ernstige milieuschade en illegale winning zullen worden aangepakt door een speciaal team.

In het team zitten onder meer functionarissen van politie en leger. Het overheidsgezag moet volledig hersteld worden in wat de laatste jaren meer is gaan lijken op niemandsland. “Het moet duidelijk zijn: er komt een stuk justitieel optreden. Er waren hiaten in de aanpak, die zijn nu weggewerkt”, zegt Santokhi. Onder meer mag het Openbaar Ministerie nu optreden tegen milieuvernieling.

Het Benzdorp-gebied geldt als één van de grootste broeinesten voor illegaliteit en criminaliteit. Frans Guyana heeft onlangs honderden illegale Braziliaanse goudzoekers verjaagd en gevreesd wordt dat die zich nu nestelen in het Benzdorp-gebied. De aanpak moet een voorbeeld stellen voor andere gebieden, waar zich soortgelijke toestanden voordoen. Door de illegale goudwinning loopt de staat veel inkomsten mis.

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. Indien zonder aanziens des persoons moet dit initiatief zonder meer worden toegejuicht.

  Sommige hoge omes zullen zichzelf wel tegenkomen.


  Maak melding
 2. minister chandrikapersad santokhi u komt steeds met het zelfde verhaal man.

  ik verzoek u beleefd om dit nou een keertje uit te voeren
  en wordt aub niet een tweede du op onze schouders


  Maak melding
 3. Sommige delen van Suriname lijken inderdaad op het wilde westen, waar er geen wetten er regels gelden. Mensen kunnen daar doen wat ze willen. Daarvoor hoef je zelfs niet naar de grensgebieden af te reizen. Ook in de stad Paramaribo zijn er gebieden waar de politie niet durft te komen.

  Het wordt tijd voor een hardere aanpak en een grote schoonmaak beurt.


  Maak melding
 4. Dat had al jaren geleden moeten gebeuren, Sheriff. Maar ja, de verkiezingen zitten eraan te komen! Pak dan ook meteen dat zootje in struikrovers in Marowijne aan. Ik durf gewoon niet meer naar Albina te gaan vanwege het meest criminele district in Suriname. Maar ja, wie is daar de baas? Het is toch godsgeklaagd dat Romeo Bravo daar de president is? Jij zit in de regering, sheriff, dus terugfluiten die hap! Desnoods met harde hand. Of ben je bang?


  Maak melding
 5. “EERST ZIEN DAN GELOVEN”. De Surinaamse authouriteiten hebben hun “GEZAG” verloren en dat hebben ze aan hun zelf te danken.
  Ambtenaren en functonarissen doen “WAT ZE WILLEN” en controle over het ambtelijk gebeuren is er nauwelijks. Suriname toont gelijkenis met het ambtelijk gebeuren in ROMENIE. Elke ambtenaar moet door de burgerij betaald worden voor diensten die zij verlenen.


  Maak melding
 6. Wat kan het in Suriname niet allemaal traag lopen, die “gasten” zijn al jaren bezig met het “stelen en roven”. Fernald van defensie had al maanden toegezegd dat de grenspost met 2000 man(hahaha waar haalt hij die vandaan)zal worden versterkt. Tot nu toe is er bar weinig te merken,want de overdreven sterkte van het Leger is “nog” niet aangekomen.De post bezit niet eens over een goeie boot met motor om het werk te doen., dus het “roven” gaat gewoon zijn gangetjes. Hopen maar dat het dit keer niet alleen bij de mooie woorden zal blijven.


  Maak melding
 7. De VHP heeft sowieso geen enkel politiek inbreng ondanks zijn grote aanhang . Ze doen gewoon mee om de achterban enigszins het gevoel te laten geven ook mee te doen, alle beslissingen komen elders vandaan.

  Het zijn altijd de Afrikaanse partijen die het voor het zeggen hebben en alles het beste weten en het meeste voor elkaar krijgen voor zijn eigen volk. Terwijl ze economisch gezien het minste bijdragen. Dat zal vrees ik ook altijd zo blijven.

  Het wordt gewoon tijd om voor een ander partij die wel daadkrachtig, en primaire belangen voor zijn achterban kan realiseren, op een democratische manier.
  Zelf veiligheid voor zijn kiezers kan niet gewaarborgd worden door deze partij.


  Maak melding
 8. Suriname wil illegaliteit in grensgebied aanpakken

  Waar heb ik deze retoriek, betoog eerder gehoord(hoe, wat zal worden aangepakt in plaats van hoe wat aangepakt wordt ofwel hoe wat beter aangepakt wordt) o ja,

  Een allround aanpak is de beste en meest voor de hand liggende bij de bewaking van de grenzen. Dit was een opmerking van nieuw-Front minister Ivan Fernald van Defensie ± een maand geleden

  En nu zegt nieuw- Front minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Horen Jullie ook een echo! Dat de illegaliteit in het grensgebied met Frans Guyana radicaal zal worden aangepakt.

  Bestrijding Goudsmokkel (valuta)uit Suriname heeft geen prioriteit, daarentegen primair de bestrijding van drugssmokkel uit Suriname richting het westen met name Holland .

  Suriname verkeerd in een omgekeerde wereld omtrent de wetgeving over de bewaking van de grenzen, territoriale wateren i.h.b. de internationale luchthaven zanderij/. J. A. P.

  Suriname (J. A.P. internationale luchthaven beleid ) leeft nog in het koloniale denken, en uit voerder van het door Holland uitgestippeld koloniaalbeleid.

  Geen enkel land in de wereld maakt zich meer druk om uitgaande vluchten met cargo c.q. passagiers dan inkomende vluchten met cargo & passagiers.

  De douane, (ambtenaren) wereldwijd op de internationale luchthavens c.q. zeehavens, maken zich druk om de inkomende vluchten c.q. schepen.

  In Suriname wordt strenger gecontroleerd bij de uitgaande vluchten dan de inkomende vluchten c.q. schepen.
  De passagiers van uitgaande vluchten in Nederland mogen op schiphol na de formaliteiten paspoortcontrole zonder visitatie gewoon doorlopen en mogen zich vrijelijk bewegen (taxfree shops) zonder beperkingen op het beschermde gebied bestemt voor passagiers tot het instappen.

  De bagage van de passagiers in Nederland bij uitgaande vluchten wordt alleen bij de incheck balie door de grond steward gewogen en voorzien van een label. Er komt helemaal geen controle van de douane ofwel Koninklijke Marechaussee op de bagage van de passagiers of lijfelijk visitatie van pas.

  Daaromtrent bij inkomende vluchten i.h.b. uit rep. Suriname wordt de alom bekende omstreden 100% lijfelijk controles op passagiers & bagage c.q. cargo toegepast op schiphol/Nederlands grondgebied.

  In uitzonderlijke gevallen worden potentiële verdachte personen/passagiers extra gecontroleerd ofwel extra gevisiteerd.
  Bijv. door een tip, verdachte/paranoia, zenuwachtige bewegingen/ gedragingen, paspoort fraude etc. De mensen die vaak reizen weten precies where I’m coming from.
  Dat men internationaal nooit wordt lastig gevallen bij het verlaten van het desbetreffende land(bij uitgaande vluchten).

  11 september en de daar opvolgende terroristische incidenten heeft niets bijzonders veranderd aan de strengere paranoia controles van bepaalde risico vluchten van en naar versus van de risico landen. Primair de risico landen VS/ USA en Israël. Die hebben zoveel vijanden gemaakt in de Arabische moslim/ islamitische wereld.

  Het is primair de taak van de Surinaamse justitiële c.q. (militaire)defensie om de grenzen adequaat te bewaken (via het Surinaams luchtruim c.q. luchthavens als Surinaams territoriale wateren c.q. havens, voor potentiële illegale smokkelwaar (contrabande) goudsmokkel, valutasmokkel alsmede harddrugs, synthetische- drugs/amfetamine o.a. XTC c.q. softdrugs.

  Als het drugs beleid in Suriname primair is dat illegaal drugs het land niet binnen komt, ofwel het heel moeilijk maken voor de georganiseerde misdaad om hun smokkelwaar Suriname binnen te krijgen, hoeft de justitiële drugsbeleid niet primair gestructureerd, gefocust zijn op de uitvoer ervan.

  Als het beleid in Suriname primair gericht wordt om het potentiële drugsbaronnen/koeriers moeilijk te maken hun illegale waar tot Surinaamse territoriale wateren alsmede het Surinaams luchtruim c.q. Surinaams grondgebied te krijgen, behoeft Suriname en de rest van de internationale (westerse)wereld met het illegale drugsprobleem zich geen zorgen te maken dat Suriname nog langer gebruikt zal worden als potentieel doorvoerhaven.

  Als Nederland/VS zich moreel geroepen voelt om te bemoeien (“te helpen”)in Surinaams interne aangelegenheid, dan moeten ze dat structureel binnen de proporties doen.
  Primair om te beginnen om te investeren in de grensbewaking o.a. douane, marine (professionele, operationele equipement o.a. helikopters,watervliegtuigen/vliegtuigen,speetboten/ marine schepen)etc. ter preventie dat het gros van welke vorm van contrabande/illegaal waar het vaste land van Suriname bereikt.

  De overigen contrabande (harddrugs)dat geglipt is uit de fuik van douane & marine kunnen het gros van als nog onderschept worden door een tip ofwel op verdachte potentiële koeriers. Probleem op gelost.

  Maar wat Holland wil is dat de grens van Suriname zo lek is als een mandje en zo blijft, bij inkomende contrabande (illegale smokkelwaar) en dat Suriname primair zeer streng moet controleren zonder aanzien des persoon bij uit gaande vluchten c.q. zeehavens.
  Het Surinaamse luchtruim versus territoriale wateren c.q. landsgrenzen is een passoir.

  Sranang man kunnen jullie indenken wat met al dat illegale smokkelwaar (drugs)dat heel makkelijk het land binnenkomt & tegelijk heel, heel moeilijk het land als potentieel doorvoerhavens kan verlaten. Dus Suriname is goed om opgescheept te zitten met die troep.

  Dit alles noemt men koloniaalbeleid, denken en handelen. Alle ruimte wordt geboden om eventuele contrabande (illegale drugs) makkelijk het land Suriname binnen te smokkelen.

  Vluchten uit Nederland (met de witte/blanke Nederlandse toeristen)moeten eigenlijk ook gezien worden als risico vluchten. Holland staat te boek in de wereld als de Mekka van de (synthetische) drugs. In Holland zijn er alle vormen/soorten van drugs,van (pilletjes,XTC, amfetamine)softdrugs tot harddrugs. Holland had de eerste drugslaboratorium annex drugsfabriek van de wereld.

  In tegenstelling van Suriname tot het moederland/voormalig moederland Nederland wordt daarentegen alle mogelijkheden aan banden gelegd, om het zo (min)moeilijk mogelijk te maken om eventuele contrabande (drugssmokkel)uit Suriname een strobreed in de weg te leggen bij uitgaande vluchten.

  Natuurlijk is het internationaal bekend dat het smokkelen van illegale waar niet alleen met drugs te maken heeft, o.a. zo ook goud smokkel, valutasmokkel,diamantensmokkel etc. Holland is alleen geïnteresseerd in Suriname als potentiële doorvoerhaven van drugs(cocaïne)smokkel richting Europa.

  De dienstplicht moet weer ingevoerd worden om primaire adequaat de landsgrenzen c.q. territoriale wateren te beschermen. Veteranen/ex-militairen & ex-leden van het gewapend verzet in overheidsdienst nemen om zo ook de grenzen te bewaken; twee vliegen in één klap. (werkloosheidsprobleem opgelost).

  Ps. Tijdens het regeer periode van de militairen (Bouterse) was er altijd een preventieve strenge drugs controle voor zowel de inkomende vluchten als uitgaande vluchten (lucht havens als zeehavens). Kunnen jullie nog het gekrakeel herinneren van passagiers dat de MP heel streng was bij aankomst in Suriname idem dito bij het vertrek uit Suriname.

  Na de intrede van het Front, Nieuw- Front, Nieuw- Frontplus, is het militaire (revolutionaire, burgerlijk gezag/autoriteit), drugsbestrijdingbeleid c.q. preventief bewaking van landsgrenzen,het Surinaamse luchtruim, idem dito territoriale wateren, passé.
  Patriot!


  Maak melding
 9. Wij hoeven niet eens het bos in te trekken om orde op zaken te stellen. Hartje Paramaribo viert de criminaliteit hoogtij.

  Hoewel alom bekend bij daartoe geroepenen wordt er nog altijd zeven dagen per week en 24-uren per dag verhandeld.

  Jonkies gaat er met gestolen plantjes en gebruiksvoorwerpen naar toe voor hun portie.

  Iedereen ziet het, maar niemand treedt op.
  We zien gewoon een generatie relatief jonge vaders naar de knoppen gaan!


  Maak melding
 10. De heer Santokhi kan tenaanzien van ’t milieu en werkgelegenheid “repressieve”maatregelen nemen.Veel Surinaamse jongeren verdienen daar inmiddels hun boterham.


  Maak melding
 11. Die Patriot toch. Onder bewind (van wind of te wel scheet) was er hooguit een bewaking om er voor te zorgen de de coke transporten van baas niet aangevallen werden. 😀 😀


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES