Surinaamse getuigen Decembermoorden vergeetachtig

32

PARAMARIBO, 5 jul –Getuigen in het strafproces rond de Decembermoorden schijnen en bloc te lijden aan een ernstige vorm van vergeetachtigheid. Op twee na zijn allen die voorkwamen bij de hervatting van de zaak, niet meer zeker van wat eerder is verklaard. Een getuige bevestigde wel eerdere verklaringen dat ex-legerleider Bouterse in het Fort Zeelandia zat ten tijde van de moorden.

De verklaring staat haaks op Bouterse’s beweringen dat hij niet in het fort zat, toen de vijftien slachtoffers geëxecuteerd werden. Volgens Juliette Brakke-Geer, ex-secretaresse van de oud-legerleider, heeft zij telefonisch contact gehad met Bouterse toen die in het fort zat op 8 december 1982. Toen zij zich voor werkzaamheden in het fort bevond, heeft ze de mishandeling van één van de slachtoffers meegemaakt.

Het betrof Frank Wijngaarde die door een militair naar binnen werd gebracht. “Hij duwde en schopte hem. Ik heb toen ook gezegd dat Wijngaarde arrestant was en als mens behandeld moest worden”, zei Brakke. Ook vernam zij van een zekere Moeslikan dat een ander slachtoffer, Harold Riedewald, zich in de werkkamer bevond van Bouterse. Moeslikan zelf heeft wel een verklaring afgelegd maar die later ingetrokken.


32 REACTIES

 1. Beste Sranangmangs,

  Ik vind dat er een duidelijke punt achter deze jarenlange show gezet moet worden. Een rechtzaak vond ik al een rare vertoning maar wat nu gebeurt schaadt onze trotse natie. Ik stel dan wederom voor om een commissie in te stellen die onafhankelijk deze zaak gaat onderzoeken. Het resultaat moet naar mijn mening leiden tot inzicht en verzoening, opdat onze natie nimmer meer in zo`n dergelijke situatie belandt.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 2. Ojeee jullie zijn nog steeds bezig de Geschiedenis weer te geven …. heeft geen zin Heren ……
  WEES GERUST ALLES KOMT TERECHT { Jopie Pengel } .
  Obama zal tot u komen

  1980 – 1982 – 2008 26 – 28 jaar na dato …. er is helemaal nog niets gebeurd !!! ……. ER KOMT GEEN VEROORDELING ………
  DIT IS EEN SHOW PROCES .

  De regering is bang – het volk is bang –
  kortom iedereen is bang .
  If you can’t fight him , join him .
  En dat doen de slimme Surinamers .

  Coke en bolletjes naar Europa brengen …….
  Dat deden de Europeanen heel lang voor ons al , en als de Europeanen Coke etc lusten , waarom niet .
  Als de Nl regering … deze ellende echt wil voorkomen , dan sturen zij een troepen macht naar Suriname , Alle vliegtuigen krijgen een 200 % controle in Suriname , alle Schepen krijgen een 200 % controle ,
  Alle verbindingen met de drie omliggende landen krijgen een geweldige controle , de binnenlanden krijgen een super controle , en zij pakken
  alle figuren op die op de interpol lijst staan .

  Maar zij willen / kunnen dat niet , want de mensen in Europa lusten
  bolletje en er is werk voor de MP op schiphol ,
  { die mensen raken anders hun baan kwijt }

  Dus
  WEES GERUST – ALLES KOMT TERECHT , aldus JP ,

  Komt tijd komt raad .

  Zie ook 1983 Brazilie wie kon er op gepakt worden ?
  Zie ook 1987 Schiphol wie kon er op gepakt worden ?

  Nee Nl vind het best –

  En wij Suries –
  Geloof – Hoop en Liefde ……. en wij zijn nooit alleen .

  * Zie December 2007 Bevel komt niet naar de zitting –
  en niemand durft hem te halen .
  Iedereen is bang – zelfs de super politie van Su het A team
  durft Bevel niet te halen .
  Alleen in Su kan dat .
  In Nl was Bevel al lang achter de Tralies .

  Maar in Suriname , Land Of Make Believe , gebeurt dat niet ,

  dus houd er mee op
  ER KOMT GEEN VERVOLGING – SHOW PROCES .

  Het grootste gedeelte van het intellect van Suriname , zit in het buitenland – gevlucht – of konden meer verdienen , en de luxe uiteraard.
  500.000 inwoners van Suriname inclusief de buitenlanders ,
  allemaal zijn bang voor Bevel ,

  Na 2010 zullen we zien wat er zal gebeuren .
  Bevel aan de macht – LET OP LET OP LET OP .

  En zo ontwaak ik uit een boze droom

  Gelukkig het is nog 2008 en geen 2010
  Er is nog hoop .
  Obama Obama Obama , zet wat in mijn schoentje ,
  Oeps
  kom liever naar Suriname , niet met een paard en zwarte pieten ,
  maar met de over gebleven Soldaten die in Irak zitten .
  In Su , kunnen zij misschien winnen


  Maak melding

 3. @DU zou haar kunnen helpen,dementie lijkt nog ver van hem te zijn.het hof zou hij ook kunnen met de vervalste stukken,klaarheid in te brengen


  Maak melding

 4. hahahaa! het is toch begrijpelijk dat ze lijden aan “vergeetachtigheid”? als je te maken hebt met een man als bouterse.. krijg je dat vroeg of laat..


  Maak melding

 5. Angsthazen of omgekochte laffaards. Eerst een verklaring onder ede opstellen en ondertekenen n nu beweren dat die vervalst is.

  Zij die sukkels en hun advocaten nu werkelijk zo dom?

  Misschien no erger is het feit dat sommige dit soort stompzinnige verhalen nog willen geloven ook! Of weer gaan pleiten voor een waarheidscommissie. Als DDB al instaat is om in een rechtzaak de getuigen te manipuleren wat kunnen we dan van zo’n commissie verwachten? Laat de rechzaak gewoon door gaan. Alleen onder ede (en dus met de dreiging van meineed ) kunnen de getuigen aangezet worden om dit stukje zwarte geschiedenis van SME aan het daglicht te krijgen. Het maakt niet uit hoe bang ze nu zijn en hoe hard ze gaan leigen. De waarheid komt gedurende het proces wel aan het licht.

  En voor de hardleerse. Ga liever eens je eigen geestelijke vermogens onder de loep nemen. Zaken als selectief geheugen, inconsistentie zijn typische zwakheden waar jullie zelf aan lijden.


  Maak melding

 6. Eigenwaarden, bull shit! Het recht moet zegevieren. Zeg tegen de regering van Israel om de klopjacht op de voormailige nazi-leiders te stoppen voor de trots van de natie. Bull shit!


  Maak melding

 7. weet je wat een trotste natie schaad als je een moordenaar die burgers zonder vorm van proces dood en niet berecht dat is schadelijk voor hoe men naar ons kijkt in het buiteland jullie zijn meester in het omdraien van de feiten maar alleen mensen als die man op 3 geloofd in deze verhaaltjes ik niet nu is de rechter niet goed want ze hebben vervalste stukken heb je niets ander om te zeggen dan deze onzin en het zijn deze mensen die andere dom hier noemen het recht zal zegevieren zo gaat het in democratie die stukken die bouterse had om deze mensen te vermoorden waren zeker rechtsgeldig wat een schadalige vertoning van mensen die zich surinamers noemen .


  Maak melding

 8. @DU jij laat je steeds kennen lafaard,je bent gewoon creasy schadalig inplaatst van schandalig,de stukken zijn inderdaad vervalst,je LIJ(ei)ders,zijn top in frauderen
  waarom geen stukken vervalsen pikie mie.te ini a HOF.ik vergelijk ze met Mugabe!!


  Maak melding

 9. Ik lees nu, dat verschillende “vogels” gaan fluiten ! Secretaresse…soldaat…enz. Helaas zijn de picolets, die hun echte “fluit” kennen reeds lang naar de eeuwige Savanna ! Sommige vogels zijn kennelijk te lang in een kooi geweest…ja, dan..dan ontgaat het fluiten toch ? Benne benieuwd…welke Grietjebies…Twa-Twa*s…Jorka-foroes nog meer hun lied gaan zingen. Dit is toch geen Surinaamse mop..?


  Maak melding

 10. ik behoor tot de groep van hardleerse en weet je waarom? Ik wil zonder dat er op een dag een auto per ongeluk op me inrijdt dus wel mijn geheugen ff verliezen.1-Ik wil niet als een asielzoeker mijn swiet sranang ontvluchten om bullschit in het buitenland te pikken van de andersoortige.2-Ik wil niet meer aanhoren dat ik hun baantjes heb ingepikt.3-Ik wil niet meer aanhoren van rot op naar je eigen land.4-het gaat slecht met de economie in Europa (ook tijdens Hitler) en zit ik dus veilig en wel in mijn Swiet sranang.En dan………haha zal ik bij de grens posten en het wettelijk gezag na 2010 aanwijzen wie de Redie Moesoes zijn die Europa ontvluchten richting Su.Oweeeee….zoek maar een ander land bv.Amerika want daar houden ze van jullie soort.Oom D.D.B. heeft de beste inlichtingen dienst dus wees opgepast konte likkers.


  Maak melding

 11. Weet je ook wat een trotse natie voor de schutting zet., als je met meerdere maten meet omdat de “meester” dit wil. Binnen de gelederen zelf hebben zij de grootste moordenaar, verkrachter, rover en noem maar op. Ook door het “buitenland” is hij veroordeeld, maar die zwijg in alle talen.Hij en de zijnen is met de goedkeuring van de meester(s) amnestie verleend. Denk men dat het volk dit zo zoetjes aan het niet door heeft?.


  Maak melding

 12. Surinaamse getuigen Decembermoorden vergeetachtig
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Het is meer dan logisch….daarom nogmaals de vraag waarmee zijn zij in Su. anno 2008 mee bezig.

  Ik dacht dat wij wijze leiders hadden….maar nee hoor het is en blijft een club domoren.


  Maak melding

 13. Bij de nabestaanden staat die afschuwelijke geschiedenis nog haarscherp en in detail in het geheugen gegrift. Maar zodra de feiten op tafel komen leiden de direct betrokkenen aan een collectieve Altzheimer en seniliteit. Dit ja-nee-spelletje gaat mijns inziens tot niets leiden. Tenzij de rechterlijke macht beseft dat de internationale gemeenschap verwacht dat er positieve resultaten worden behaald. Want die druk wordt steeds groter. En er wordt over de schouder meegekeken, neem dat maar van mij aan! Met het wetboek in de hand moet er RECHT gedaan worden!! Ik wens mr. Montnor alle wijsheid, kracht en vooral onkreukbaarheid toe. Op haar rust de zware taak om van Suriname in plaats van een anarchie weer een rechtsstaat te maken!!!!!


  Maak melding

 14. Zondag 06 juli 2008

  Pre-pre feti e kiri stong doifi

  Geachte sranan man, naga oema!

  Efoe a sani e bos dan miki a bos!

  Meester Irwin Kanhai is de beschermengel van de Surinaamse natie c.q. staat.
  Als advocaat Irwin Kanhai uit geprocedeerd is en zijn witte handdoek (toga) in de ring gooit/ aan de kap stok hangt dan krijgen wij de poppetjes aan het dansen.
  Dan krijgen we de bekende Amerikaanse oorlogskreet “shock and all”.

  Het vermeende proces is een echte names and faces. (in het bijzonder tegen de (ex) geslaagde coup plegers, de revolutionairen ).
  Chapot voor de katten in het nauw, dat zij zich karig hebben gedragen en zich niet hebben laten provoceren.
  De provocatie heeft te maken met de vermeende westerse militaire steun c.q. het zichtbaar aanwezig zijn.
  De westerse militairen zijn alleen aanwezig voor ondersteuning/ evacuatie van eventuele aanwezige westerlingen c.q. economische belangen veilig te stellen bij eventueel escaleren van het politiek/ justitieel geschil.

  Suriname is een uniek land, wij hebben geen vulkanen maar we krijgen in Suriname wel een vulkanische uitbarsting.
  Misschien is het aan de ene kant goed, in de Surinaamse cultuur heb je een bekende spreekwoord, wang ogri kang tja wan boen, want de Surinamers zijn al moe geworden van al de gekrakeel, jo hari jo troesoe. Sjie na bribi, te a lati ka ba .
  De Surinaamse justitie/autoriteiten hebben geflirt/ gechansed met buitenlandse mogendheden/ militairen. Bij deze laat een ding duidelijk zijn, buitenlandse militairen mengen zich nooit en te nimmer in een intern conflict (burgeroorlog) van een ander land (a la Kenia/Zimbabwe).
  Wanneer de beslissing wordt genomen door buitenlandse mogendheden om militair in te grijpen (militaire interventie), dan zijn er al heel wat onschuldige doden gevallen.

  Meester Irwin Kanhai hoeft geen illusie te hebben dat enige pleidooi, exceptie of obstructie van zijn zijde of dat van welke verdediging van de (verdachten) gedaagden dan ook van het vermeende 8dec.proces serieus genomen, in behandeling genomen zal worden, door de militaire rechtbank, met hun westelijke (buitenlandse) ondersteuning.
  Het is gewoon een feit, de uitspraak staat vast dat de verdachten schuldig worden bevonden.( zie proces in Irak, alle verdachten zijn schuldig bevonden in het alom bekende schijn proces en veroordeeld tot de strop met westelijke ondersteuning in een illegale oorlog waar meer dan 100duizenden burgers zijn gedood.

  Mie lobi sranan mie e dede gi sranan soso lobie noonoo mie faja kaba liti a faja baka neo revolution. Ik ben aan.
  Je hebt van die zielige doem denkers die niet verder denken dan hun neus lang is, dat de leden groep van de groep van 16 en hun overige revolutionaire militaire c.q. burger aanhang oude bejaarde mannetjes zijn. Wat men vergeet is dat de coach (leider) niet lijfelijk/ fysiek aan de wedstrijd (strijd toneel/ front linie)hoeft deel te nemen. Dat zijn de fysiek sterke fanatieke (aanhang/sympathisanten)spelers (revolutionairen – army)die de job (zullen)klaren.

  Oke mie kaba mie no abbi neks foe taki moro ma me faja me faja me faja me fajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  patriot


  Maak melding

 15. Akuba en andere heeft gelijk
  Het is gewoon simpel
  Bouta is de man
  Wie niet luister is dood
  En wort eert zwaar vernedert
  En dan dood gemaak
  Bouta vor president
  NDP FOREVER


  Maak melding

 16. nummer 8 laat die letter fout aan een kant want jij maakt ze ook met jou de dood ingejacht inplaats in gejaagd maar daar gaat niet over maar om het inhoudelijke bouterse is geboren leugenaar en de feiten liegen niet om op de vlucht doodgeschoten ik was niet daar ik ben de gene die heb gevraag voor een rechtzaak nu die er is heeft hij geen tijd horb heeft zich aan een touw van zijn onderbroek opgehangen een oorlog voeren voor 100 kilo drugs binnelandse oorlog drugs laboratorium in het binneland en nog meer is het deze man waar jij naar opkijk akuba vertel mij dat nou een keer eerlijk????


  Maak melding

 17. @Akoeba, petriot & soortgenoten;

  Weet je wat de realiteit is; het maakt niet uit wat nono’s te vertellen hebben, hun reactie is tijdverdrijf.

  In welke taal moet je het worden uitgelegd, a prepre keba, ten no deh!!!

  Neks no kan bos moro, a KEBA!!!

  Het is nooit gelukt en zal nooit lukken, en nu zelfs met de wapens nioet meer…..

  We leven niet meer in 1980 of 1982 of 1990, een gewelddadige coup is zelfs geen optie meer….

  Memre Buku no deh moro,
  Fort Zeelandia no deh moro,
  Bosbivak no deh moro,

  sa jou wan jere moro,

  a KEBA, mi mati, a keba, a psa, a PSA

  faja no let moro, soso lobi no deh moro.

  …………………….

  TIME will tell!!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. @ndp 4ever

  sranan man nanga dong, na joe dja…

  ie wan pot moni, ie wan stre libie

  DDB nooooooiiiiit no trong presidentfoe sranan…….

  tan luku nanga dre ai…..


  Maak melding

 19. Harmonika pre fu yu, te yu weri yu sa tan tiri.

  I don’t care where the water goes, as long as it doesn’t go into my wine.

  Zolang hier onder die tendentieuse stukjes geen namen van gewicht staan is er niet aan de hand. Let go.


  Maak melding

 20. Een oorlog om 100 kg drugs een een drugs-lab in het binnenland van Suriname?.Dat is de grootste Leugen met HOOFDLETTER. Laat dat verhaaltje maar rollen, gezegd dat het op de Tafelberg was.Het is maar bij zeggen gebleven, want er was geen M van lab. daar.


  Maak melding

 21. Enige wat ik nog je zeggen wil,dat jij steeds meer laat kennen,dat jij de sjouwer was van
  drugs,voor sandoksie,ik leef niet in het verleden,als wat mij blijft storen kom ik zeker weerop omtrend het verleden dan is dat een herinnering om je wakker te schudden,mie na lek wan likteresnekie.
  jij blijft maar lullen……..als iemand als jij gek is du,Valt niets met jouw te bespreken begrepen idioot!!!
  K….Lo.Wat ik je nog wil voor dragen,Paniek,paniek,Paniek in Front,vraag brunsie waarom hij niet meer naar de vergaderingen gaat,Horb hebben zij gehersensspoeld in Amerika zowel Chin A Sen met hun jorkasupu dat heb jij ook gezopen K..Lawman,pak die stoel van de rechter te Boxel als je stevige Ballen hebt Go Geth Bouta, M……..p,rioolalatta,als neus wil zal hij zij str….snuit in stoppen,trouwens hij weet wat hem te wachten staat


  Maak melding

 22. DOMBO-DU,jij bent ook een geboren leugenaar,je hebt het over drugslabaratorium en drugs dit en dat,komen deze feiten niet op Brunswijk zijn conto?Wil jij hier komen vertellen dat Brunswijk zonder zonde is?Die kwal is net zo erg als Bouterse zoniet erger.
  Kijk naar het heden wat zijn soort allemaal flikt in Paramaribo,die criminelesoort van Brunswijk verkopen openlijk drugs aan de Saramaccastraat vlak onder de neus van de politie ze staan erbij en kijken er naar heeft geen nut die klootzakken te arresteren want binnen 1 uur staan ze weer op straat,dus wie controleert de drugs nu in Suriname?Dat is echt niet Bouterse maar je lij(ei)er Brunswijk en consorten,VOOR DE LAATSTE KEER GA JE GESCHIEDENIS OPVIJZELEN,jij DOMBO/HAATZAAIER.En niet te vergeten je SPELLING.


  Maak melding

 23. weet je wat ik vreemd
  vind is dat bouterse aanhang met name toet akuba en kromo recht
  willen praten wat krom is ik begin
  bij akuba jij maak meer lawaai dan wat anders voor de rest komt niets verstandig uit jou mond
  dus hou je rustig toet ik veroordeel alles wat tegen het recht is dus ook drug criminelen laat dat duidelijk zijn ik ben niet hier voor front maar wel tegen bouterse en aan kromo zou ik zeggen zoek op het internet de raadsels rond moengo deel 1 en 2 vraag de mensen die meer weten waarom die lijfwachten of medewerkers van brunsie koebloedig zijn afgeslagt kromo als jij niets weet hou je mond no mekie barie mie boi , wat ik niet begrijp als ik de daden van bouterse opnoem ben ik iemand die haat zaait wat een onzin hoe moet ik mensen noemen die de misdaden van bouters verheerlijken mensen
  die niet eens respect kunnen opbrengen voor de nabestaanden eingelijk is het duidelijk dat je het met (mensen)heb die achter zijn gebleven in hun ontwikkeling anders kan ik het niet bevatten


  Maak melding

 24. je liegt niet; dubbele punt DOMBO DU,je ontwikkeling is werkelijk ver te zoeken,met je woorden afgeslagt,eingelijk inplaatst van afgeslacht en eingelijk.schrijf alle woordjes op.

  Ik kijk liever naar Bouta op dan naar een Haatzaaier,een mislukkeling,ik heb geen moer en eerlijk antwoord aan jouw te geven.Horb heeft zijn taak volbracht ju srefie Dombo du beng verwijting lekie Homo,sai je kareng neng,hij is bevrijdt van alles wat met de wereld te maken
  heeft,hij heeft het beter dan jouw en ik,jij zit jezelf te kwieneren,mie no wanny tagru ziekie ju wel go head don Allata.


  Maak melding

 25. @du.,
  citaat: “een oorlog voeren voor 100 kilo drugs,binnenlandse oorlog drugslaboratorium in het binnenland” einde citaat.
  Ik heb die “verzinsel” van drugs-lab ect. niet geschreven ma na joe.Is er ooit een drugs-lab.in Suriname gevonden?.No no, want die heeft nooit bestaan, hoe kan je iets vinden dat er niet is.No mekie mi lafoe jere. Enne?. die “FARC” huurlingen dan?.hoe is het met die torie. Het is toch gewoon bla-bla van de “meester” of niet soms?.


  Maak melding

 26. typisch surinaams !!!! een heleboel kabaal en geen rationele acties/reacties op een paar na…
  EMOTIE MOET NOOIT DE BAAS ZIJN OVER JOU HANDELSWIJZE !!!
  Dus idioot gebruik je verstand alvorens je een stuk neerzet.
  niemand is perfect dus jij dus OOK niet, daarom heb je het recht niet om iemand neer te halen indien hy/zy taalfouten maakt.

  WIE DE SCHOEN PAST……..


  Maak melding

 27. @ kromo en akuba probeer meer informatie te krijgen hoe het vandaag in de wereld aan toe gaat dictators als bouters die worden niet meer door machtige landen geaccepteerd vergeet dat niet en nog iets belangrijk als amerika niets van bouterse moet hebben vraag mij af wat deze man nog in de politiek zoekt bosje zij iets mooist bij het verlaten van de ndp kamp of je kiest voor acceptatie of isolatie maar deze man is zo hongerig naar macht dat hij kiest voor isolatie want niemand zal samen werken met bouterse en nog sterker hij kan zijn poten niet in het buitenland zetten dus kromo en akuba doen jullie niet zo dom


  Maak melding

 28. Du is een echte anansi….jij hebt niks aan hem…gewoon een domoor….dag Dombo-du en je broer Neus….het zijn de een en de zelfde……dus niet reageren mensen


  Maak melding

 29. Ze zijn blijkbaar moegestreden. Ik verwacht niets zinnigs meer van ze. Ding skreki fu a satraneti. En dat is maar het begin! Fa yu o du,du,dudu te a loko biging long?


  Maak melding

 30. DOMBO-DU,je bent niet alleen DOM ,maar knetter gek ook nog,geen land met je te bezeilen tsssssss je kraamt alleen maar onzin uit joengoe loekoe boeng nanga joe atie jereh.
  Sinds wanneer hebben machtige landen interesse in arme kleine landen?
  Waarom mag Brunswijk never en nogeens never in de buurt van buitelandse bezoekers komen?Maar de bezoekers hebben Suriname nodig voor hun vieze spelletjes en zien Vene als een geldwolf,daarom wordt ie steeds benaderd jereh.Bouterse heeft hun echt niet nodig en nooit gehad ook,er zijn andere landen die hem zullen steunen let op na 2010,dan gaan we een ECHTE SURINAMER meemaken en absoluut geen bedelaar.,SAMEN STERK=BOUTA ZIJN MOTTO zonder buitelandse bemoeienis, Nederland en Amerika vooraan,want Bouta weigert als een slaafse hond en kwispelend te bedelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.