maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinamePetitieactie Vereniging Surinaamse Nederlanders

Petitieactie Vereniging Surinaamse Nederlanders

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mei – De petitieactie van de Vereniging van Surinaamse Nederlanders heeft weinig aandacht getrokken. Het bezoek van de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende heeft compleet buiten de acties van de vereniging om kunnen plaatsvinden. Dat is niet bepaald wat voorzitter Mahin Jankie voor ogen had.

De bedoeling was de aandacht te trekken van zowel de Surinaamse als de Nederlandse politieke top. Een aantal issues in de relatie tussen beide landen moest aan de orde komen. “De Toescheidingsovereenkomst waar Suriname maar geen uitvoering aan wil geven, de vliegtarieven op de Mid-Atlantische route, maar vooral de honderdprocent-controle op Schiphol en het slavernijverleden”, zegt Jankie.

Het is allemaal in keurige petities verwerkt die aangeboden moesten worden aan Balkenende. Volgens Jankie is diens werkbezoek een goede gelegenheid, omdat het in Nederland maar niet lukt voldoende aandacht te trekken. Het aanbieden is beperkt gebleven tot de Nederlandse ambassade, waar een medewerker het handjevol demonstranten aanhoorde. Bij het Presidentieel Paleis waar Venetiaan en Balkenende zich bevonden, werd de groep op veilige afstand gehouden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. meneer jankie levert een goede strijd maar hij wordt in de steek gelaten door vene die weer eens toont dat hij niet voor zijn eigen mensen klaar staat als het moet. de bal had via venitiaan naar balkenende gespeeld moeten worden om het doel te bereiken.slechte voorbereiding van vene?
  of worden onze verworven rechten als surinaamse nederlanders ons niet gegund?
  de president van suriname had de pijnpunten van meneer jankie namens de vereniging van surinaamse nederlanders aan de ned pres.van nederland officieel moeten overhandigen want het is ook zijn taak om het voor deze ex-surinamers op te nemen.


  Maak melding
 2. “De Toescheidingsovereenkomst waar Suriname maar geen uitvoering aan wil geven, de vliegtarieven op de Mid-Atlantische route, maar vooral de honderdprocent-controle op Schiphol en het slavernijverleden”, zegt Jankie.

  een petitie aanbieden met zoveel franjes zal nooit tot zijn recht komen.
  aandacht vragen zonder de nodige sensatie in suriname gaat niet lukken.de surinamers hebben een heel andere mentaliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES