dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameKort geding tegen Surinaamse leraren mist doel

Kort geding tegen Surinaamse leraren mist doel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mei – De leerkrachten in het middelbaar gaan voorlopig niet aan het werk. Het kort geding dat de staat heeft aangespannen tegen lerarenvakbond BvL heeft zijn doel gemist. De bond heeft met succes de uitspraak weten uit te stellen. De staking wordt ongestoord voortgezet.

Het oplossingsmodel van de overheid zal nog even niet worden uitgevoerd. De bond wordt in de kaart gespeeld. Die vindt juist dat een rechterlijke uitspraak geen “duurzame oplossing” zal brengen. Er is om wraking gevraagd van de rechter. Die had de BvL in 2004 al opgedragen de staking toen te beëindigen. Volgens de bond is er dan ook geen vertrouwen in een eerlijk proces.

De bemiddeling van vakcentrale C47 schijnt ook niet veel te hebben opgeleverd. Volgens de BvL heeft de regering niet echt gereageerd op hun voorstel tot verder onderhandelen. De Babylonische spraakverwarring duurt voort en niemand weet goed waar het partijen om begonnen is. Voor de honderden studenten betekent dit nog langer in onzekerheid leven. Nu al wordt gevreesd voor een verloren schooljaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES