dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ambassadeur: klimaat treft ook rechten

Surinaamse ambassadeur: klimaat treft ook rechten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 26 apr – De problemen die wereldwijd merkbaar zijn als gevolg van klimaatsveranderingen, zijn ook van invloed op de rechten van de mens. Dit zegt Suriname’s ambassadeur bij de Verenigde Naties, Henry MacDonald. Het waarborgen van mensenrechten dient dan ook vast onderdeel te vormen bij het zoeken naar oplossingen.

Ook in Suriname worden mensen getroffen. Dit is in 2006 nog het geval geweest toen duizenden bewoners van het binnenland getroffen werd door wateroverlast. “Suriname is dus niet bespaard van de verslechterende klimatologische omstandigheden in de wereld”, zei MacDonald tijdens de zevende zitting van het Permanente Forum van de VN voor Inheemsen Zaken.

Suriname heeft er dus alle belang bij de internationale gemeenschap te waarschuwen.
De huidige problemen met voedselvoorraden zijn slechts een symptoom. “Deze situatie beïnvloedt het beleven van mensenrechten negatief en we zijn van oordeel dat de internationale gemeenschap de moeilijke taak op zich moet nemen dit vraagstuk te bekijken in de context van mensenrechten en een menselijk gezicht moet toevoegen aan de besprekingen”, aldus MacDonald.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. niet alle surinaamse ambassadeurs delen dezelfde mening,het klimaat is overal in de wereld merkbaar.maar bij de ambassade in nederland niet.de surinamers in nederland hebben nog steeds een visum nodig om hun eigenland te bezoeken.dit vind ik wel een kolera ding als je mij vraagt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES