Suriname mist solidariteit in loop globalisatie

1

PARAMARIBO/GENEVE, 27 apr – Het verloop van globalisatie en handelsliberalisatie gaat te weinig gepaard met solidariteit. Dit zei minister Clifford Marica van Handel & Industrie tijdens de conferentie van de VN Conferentie voor Handel & Economische Ontwikkeling, Unctad. Het aantal regionale handelsovereenkomsten blijft toenemen, maar van samen optrekken is nauwelijks sprake.

Globalisatie en handelsliberalisatie zijn dan ook verworden tot processen die armoede bestendigen waar die al in overvloed aanwezig is. “In plaats van ons te richten op het reduceren van armoede, voorzien in een betere gezondheidszorg, betere educatie, infrastructurele en sociale rijkdom, stoppen we teveel tijd, geld en energie in het liberaliseren en openen van onze markten”, zei Marica.

De veel bezongen gelijkwaardigheid in deze overeenkomsten lijkt niet meer dan praktijkloze theorie. Rijkere partners laten het grandioos afweten als het aankomt op het beschikbaar stellen van hupmiddelen. De armere landen zijn dan ook minder in staat hun productieve vermogens, infrastructuur, menselijk kapitaal, ondernemingen en technologie op te bouwen.


1 REACTIE

  1. Zo langzamerhand denk ik dat wij hier met een Pokai te doen hebben.

    Vlot praten maar geen verstand…..daarnaast een leeg-verhaal zij doen er niks en niks mee.(bodemloos)

    Gewoon jouw en anderen oren lekker maken noh!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.