woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaking merkbaar in Surinaamse bauxietindustrie

Staking merkbaar in Surinaamse bauxietindustrie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 apr – De staking van contractarbeiders begint effect te sorteren. Bauxietbedrijf Suralco zegt verlies te lijden door de acties. Aan de andere kant wordt volgehouden dat de maatschappij buiten het conflict staat tussen de arbeiders en hun werkgever.

De arbeiders zijn niet in dienst van Suralco. Dus hoeft ook niet te worden gelet op de werkomstandigheden van deze groep arbeiders. De toegang tot de raffinaderij te Paranam is zelfs enkele uren geblokkeerd. “Doordat onze arbeiders geen toegang konden krijgen tot de plant, is onze dagproductie teruggevallen met vijftien procent”, zegt Suralco-functionaris Meredith MacArthur tegenover de Ware Tijd.

Gehoopt wordt daarom op een snelle oplossing. De werkgevers hebben de verzekerd dat het die richting uitgaat. “We kunnen ons niet mengen in hun bedrijfsvoering, maar geven ze alle ruimte en ondersteuning”, aldus MacArthur. Intussen heeft de regering zich bezorgd getoond. Vicepresident Ramdien Sardjoe wil bemiddelen en heeft reeds een gevoerd met vakcentrale De Moederbond, die de arbeiders ondersteunt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Wat wil je met een situatie waarbij keihard werkende mensen a.h.w. als beesten worden bejegend?
    Vroeger boden de leefgemeenschappen Moengo, Paranam en Billiton nog een menswaardig heenkomen aan werkers en hun gezinnen. Zelf groeide ik wat jaren op te Paranam en weet mij een onvergetelijke jeugd te herinneren.
    Uit pure winstbejag is het menselijke helaas bijzaak geworden en het beleid geeft kalm en zacht niet thuis.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES