Suriname wil groter deel donorhulp binnen houden

6

PARAMARIBO, 18 apr – Suriname tracht meer cash uit donorhulp binnen de eigen grenzen te houden. Minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking is een intensieve campagne begonnen onder grote donoren. Het moet mogelijk zijn meer over te houden aan door het buitenland betaalde projecten.

Traditioneel wordt het project afgewerkt en gaat het geld met de uitvoerende bedrijven en deskundigen terug naar het land van herkomst. Het is tijd voor een doorbraak, vooral nu Suriname zelf over veel deskundigheid beschikt. Vandaar een reeks besprekingen met vertegenwoordigers van de Europese Unie, de Verenigde Naties en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.

Vooral de vaak ingewikkelde procedures voor dienstverleners zijn aan de kaak gesteld. Menige Surinaamse ondernemer is daar eerder op gestuit en is zo ontmoedigd geraakt. “Het is goed als geld dat besteed wordt besteed in Suriname, zoveel mogelijk blijft. Nu wordt het nog wel gestopt in projecten, maar het grootste deel gaat weer naar het buitenland”, aldus Van Ravenswaay.


6 REACTIES

 1. Ik hoop dat alles bij het oude blijft want als de buitenlandse bedrijven het werk hebben uitgevoerd is het tenminste in het belang van Suri dat het project gerealiseerd is, al gaan de middelen terug naar het land van herkomst.
  Als het door surinaamse ondernemers de werken zullen worden uitgevoerd dan weet men niet of het professioneel is gedaan en verder zal een deel van de gelden via deze bedrijven in de zakken van “CORRUPTE” politici verdwijnen zoals het thans gebeurd.


  Maak melding

 2. Hahahahahahaha is die man wel goed wijs???

  Waar zijn al die miljarden hulp gebleven, dat ze nog steeds bedelen????????

  Wat een aapachtige met een witte huis. Je bent niets beter dan al de zg leiders van Suriname.

  Lang leve de simpele geest die alles op een ander afschuift.

  Deze mensen deugen niet.

  Ik geef over bah!!!


  Maak melding

 3. dit kan maar wij surinamers zijn lelijk verwent.door de slechte verwennerij kunnen velen zich niet of weigeren zich aan te passen.komt door de houding van de regeerders in dit land.velen halen nog hun bootschappen in het buitenland.als het volk niet bewust wordt gemaakt zullen wij steeds te maken hebben met het verspillen van kapitalen.


  Maak melding

 4. Sosso foeffoerroe de inni c a ede…., Van Ricci Ravenswaay……..

  Nieuwe ministers, nieuwe kansen, nieuw-nieuwe foeffoerroe-streken,
  SCHAAMTELOZE IMMORELE-BESCHAVING VAN NEGROIDE MENSEN…..NIMMER ZAL HET GOED GAAN IN SURINEN….ZOLANG DIT SOORT MENSAPEN IN DE REGERING DEELNEMEN………

  BAUXIET WEGGEGEVEN VOOR ONDERTAFELGELD, TERWIJL HET GROOTSTE DEEL VAN HET VOLK PINAART…….. RIJST IS NU HAAST ONBETAALBAAR……… Maar toch blijvne zij op hun stoel geplakt zitten…. is toch schaamteloos van jou, Ravneswaay ???

  Vriendelijke Groeten,……….


  Maak melding

 5. “Het moet mogelijk zijn meer over te houden aan door het buitenland betaalde projecten.”

  Wil de minister dat doen door overfacturering?
  Wij Surinamers willen bewijzen dat we een hardwerkend volk zijn maar we worden steeds belachelijk gemaakt door onze leiders.
  Ik denk dat we de hulp die we krijgen van de donorlanden moeten gebruiken om grote projecten voor ons te laten uitvoeren(bruggen,wegen,de haven).
  Een minister die op die manier aan geld wil komen heeft geen hoge dunk van zichzelf. En hij geeft leiding aan het ministerie van planning en ontwikkeling. Het denkvermogen van deze regering laat veel te wensen over.


  Maak melding

 6. Die mannen zeggen keer op keer de een en de zelfde rotzooi….maar verandering in denken en handelen….nee..nee dief… dieven ..liegen en bedriegen…is beter.

  Algemeen belang kent een hond niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.