Bauxietbedrijven Suriname raken in tijdnood

7

PARAMARIBO, 18 apr – De bauxietbedrijven dreigen in tijdnood te raken, nu de onderhandelingen over nieuwe mijnen niet erg schijnen te vlotten. Coalitieparlementariër Winston Jessurun pleit voor een tijdelijke voorziening. Anders komt de industrie op zijn achterste te liggen.

Dat moet koste wat kost voorkomen worden. Voorgesteld wordt daarom alvast vijftig miljoen ton van de voorraden in West-Suriname af te staan aan BHP Billiton. De voorraden worden geschat op ongeveer vijfhonderd miljoen ton. Dus zou er nog genoeg overblijven voor een goede deal. “Ik doe een beroep op de regering niet langer te talmen”, zei Jessurun in het parlement.

Billiton heeft buiten joint venture-partner Suralco om een voorstel ingediend bij de regering. Suralco moet nog aangeven hoe een deal met Suriname gezien wordt. De regering houdt zich aan het standpunt van een geïntegreerde industrie. In West-Suriname zou niet alleen gemijnd moeten worden. Ook de energievoorziening en raffinage moeten plaatselijk gebeuren.


7 REACTIES

 1. Dat is lachen…
  Die patamacca deal was ook in tijdnood tot dat de tijd al enkele weken verstreken is…. maar geen een kranten artikel over dat feit.
  Zo gaan de deals in suriname.


  Maak melding

 2. Reacties op “Bauxietbedrijven Suriname raken in tijdnood”….Nu nog eens: Wie neemt Wie in de maling…Of Wie gaat nu ondertafel ontvangen.

  U kunt begrijpen domoren & schurken kunnen never en ook nooit beleid maken.

  Alweer getetter van een lid van de Domoren Club onderleiding van Vnoshine.


  Maak melding

 3. Meneer Jessurun.W en zijne schurken companen zijn er op uit om suriname ten kosten van hun gierige en geldzuchtige manier van denken en handelen,zoals in het verleden is gebleken,te verkopen voor een appel en een ei ten voordele van hun eigen belangen en inkomsten.Niet voor de arme burgers,want die zien nooit een stuiver.Kheb liever dat al deze rotzakken plaats maken voor jonge en helderdenkende mensen die het belang inzien om samen met nederland het land te helpen ontwikkelen.Want het bijkt weer dat deze oude politici niet in staat zijn om de brug te bouwen naar ontwikkeling.


  Maak melding

 4. Is er bewust naar toegewerkt: of is dit de werkwijze om het land te laten leeg halen, zonder behoorlijk voor te betalen.

  Zij mogen alvast wat krijgen, maar behoorlijk voor betalen….anders hoeft het niet.

  Of begint Yes-serrrrrrrrr een vorm van leeghoofd te vertonen.


  Maak melding

 5. nog steeds niks in de gaten ??????
  lieve lieve mensen in suriname doe , doe , doe het zelf en steek de winst in you poccet , en ga het onderwijs hervormen , wil je veranderen ???? begin bij de kindjes , leer ze van alles ,
  matti


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.