zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinamePoliticus kritisch over Surinaams-Chinese deal

Politicus kritisch over Surinaams-Chinese deal

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 mrt – Suriname heeft steken laten vallen bij het lanceren van de zogenaamde Patamacca-deal. Dit zegt ex-president en parlementariër Jules Wijdenbosch. Er is niet efficiënt en dynamisch genoeg aangepakt, wat geleid heeft tot het aanhoudende verzet van leefgemeenschappen in Patamacca. De regering en de Chinese investeerder zijn onnodig in verlegenheid gebracht.

China Zhong Heng Tai zou wel eens kunnen besluiten naar de rechter te stappen. Met wat meer moeite had het anders gekund. Nu wordt maar een zwalkend beleid gevoerd en weet niemand waar hij aan toe is. “Heeft men intensief gecommuniceerd met de bevolking?, dat vraag ik me af. Plotseling hoor je niets over Patamacca en plotseling hoor je een hoop’, zegt Wijdenbosch tegenover Dagblad Suriname.

De weerstand in Oost-Suriname kan en mag niet op zich worden gezien. Het is simpelweg het gevolg van falen. ”Wanneer voldoende garanties zijn ingebouwd, kan ik me niet voorstellen dat de mensen zich verzetten tegen die zaak. Indien het een goede deal is, moeten we de garantie hebben dat die doorgaat. Is het een slechte deal, dan moeten we nagaan hoe correctief op te treden”, aldus Wijdenbosch.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Ik persoonlijk zou een taskforce in het leven roepen die binnen niet al te lange tijd met een notoire rapport zou moeten komen omtrent deze deal, het project (met name win-win situatie voor alle partijen), en niet te vergeten de haalbaarheid van dit project.
  Binnen deze taskforce zouden vooral (integere) vertegenwoordigers van het patamacca-gebied plaats moeten nemen die verstand hebben van “Due Dillegence” and “On boarding”.
  Het verlopen van een bankgarantie zou in geen geval een een issue moeten zijn.Why such a hurry.
  De grondstof prijzen gaan alleen maar stijgen hoor, want de vraag naar neemt toe.
  Een forecast-rendabel project komt zo ie zo in aanmerking voor een bankgarantie.

  Lodewijk


  Maak melding
 2. Bosje probeert de zaak gewoon op te jutten met zijn “Plotseling hoor je niets over Patamacca en plotseling hoor je een hoop”.

  Het is volstrekt normaal dat dergelijke onderhandelingen lang duren en dat je pas als er weer een mijlpaal gehaald wordt of een niet tijdig dat er nieuws komt.

  Als hij werkelijk zo begaan is met de economie van SME dan was hij zelf/zijn partij actiever geweest in de de NDA. Maar nee die slapen onder de boom met hun soft en ramtahal. Als hij werkelijk zo veel opheft met de ontwikkeling van SME dan lagen er nu bestemmingplannen. Kortom het is weer de gedruikelijke gebakken lucht van de oude politicy die niets kunnen behalve elkaar afkatten.
  Wanneer komen er in SME nu eens nieuw kundige jonge politicy die niet bedorven zijn?


  Maak melding
 3. naar mijn gevoel hebben andere dingen zich afgespeeld,de regering komt nu zeker tijd tekort.en had gerekend op de carbon credit.
  sorry maar suriname is niet in aanmerking gekomen.en om hun gezicht verlies te redden probeert men nu met allerlei capriolen uit te halen.


  Maak melding
 4. Laat die mannen hout kopen maar verder moeten zij oprotten.
  Slavenarbeid hebben wij niet nodig in Su….en ook geen domoren als Frontstront.

  Ik krijg het gevoel alsof niemand daar in Par’bo zijn bovenkamer kan gebruiken puur domoren land.

  Het is een val voor de dombo’s men wil Chinezen importeren….ma mi no law en ook niet hebzuchtig.

  Suma njang na Sneezie(spleet-oog)nja-njang mus fu pai na Sneezie ing pai man.

  Daarom donderen jullie op stel domoren !!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. pech voorjouw regering @neus,dan gaan de chinezen lekker weer naar China hun dagelijks werk doen, als honden vangen.

  Akuba

  Vergeet ratten en kakkerlakken niet.
  en Neus is van de ratten besnuffeld.


  Maak melding
 6. De behoorlijke domoren zijn ook,Analysis en du ze zijn ook de onderkruipels van witte mensen.ze vinden het niet erg dat buitenlanders Suriname uitplunderen.


  Maak melding
 7. EEN VRAAG…: WAAROM???

  Bos kappen voor een oliepalmplantage is zo ontzettend achterhaald (de chinezen weten dit: ze kappen het bos en smeren hem, zonder olie!)


  Maak melding
 8. bosje heeft reeds bewezen een visie te hebben. We zijn toch 2 hoognodige bruggen rijker? En hoevelen zijn tijdens de bouw ervan aan honger overleden? Wat voor concreets heeft deze regering der idioten ons tot nu toe gebracht? Welke regering had de aov verhoogd?


  Maak melding
 9. kan iemand mij helpen om nummer 9 te begrijpen ik kan er geen touw aan vast binden , bosje is een grote schurk met zijn boeven benden iedereen weet dat deze man een alcoholist is en een rokken jager laat hij lekker gaan genieten van zijn gestolen geld, wat mij bevreemd van deze mensen is dat zijn samen met met bouterse jaren lang de tijd hebben gehad om suriname te ontwikkelen nu een andere dat probeer zitten ze te zeiken .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES