vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenNatuurSurinaamse regering niet thuis voor Green Peace

Surinaamse regering niet thuis voor Green Peace

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 mrt – Regeringsfunctionarissen reageren niet op verzoeken van Green Peace tot praten over het standpunt binnen de Internationale Walvis Commissie. Dit zegt Milko Schvartzman van Green Peace Latijns-Amerika. Suriname laat zich niet beïnvloeden. De Steun aan Japan blijft voorlopig onbespreekbaar. “We zoeken al weken contact, maar we stuiten steeds op niets”, aldus Schvartzman.

Op het lijstje van de milieugroep staan onder meer de ministeries van Buitenlandse Zaken en Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Niemand geeft tot nog toe thuis. Een voorgenomen bezoek aan Paramaribo gaat dan ook niet door. “We gaan echter opnieuw lobbyen om ontvangen te worden”, zegt Schvartzman tegenover de Ware Tijd. Al die inspanning schijnt wel gerechtvaardigd.

Suriname’s standpunt is opmerkelijk. Het is het enige land in Zuid-Amerika dat de Japanse lobby steunt voor ongebreidelde walvisvangst. “Waarom die steun is een grote vraag, omdat het land zelf geen walvisvangst beoefent”, aldus Schvartzman. Wellicht wacht het antwoord als het ooit lukt een voet tussen de deur te krijgen. Japan is een belangrijke donor van met name de Surinaamse visindustrie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Kijk het is een totale verkeerde aanpak van green peace..

  Stel de suri regering een paar miljoen us$ in het vooruitzicht en zie de wonderen..

  Wel onder tafel natuurlijk,dan zie je ze rennen achter green peace en beloof ze vooral in het buitenland uit te betalen en zo ver mogelijk..
  Dan wordt er direct een conferentie geboekt voor een grote groep coalitie leden en oppositie..daar zijn ze heel happig in..


  Maak melding

 2. ha ha ha, dat het een achterbakse land is heeft het zich weer bewezen. en hoe zouden ze zich opstellen als het om de mensenrechten gaat in china……..nou. ik weet wel zeker dat suri de stront chinezen ook zal steunen. je moet je wel schamen als surinamer hoor. zo zie je maar japan heeft het om te zeggen, anders gaat de geld kraan gewoon dicht.


  Maak melding

 3. Met Surinaamse machtshebbers valt altijd te “ritselen”. Als Greenpeace wat meer geld op tafel kan leggen hijst Suriname de Greenpeace vlag.
  Wie neemt zo’n land nog serieus?


  Maak melding

 4. ben je gek , je mag geen kritiek hebben , dan zijn ze nooit thuis , green peace is toch bekend dat ze opkomen voor de schending van de natuur en het milieu , deze regering staat niet open voor kritiek een tip, eerst dokken , dan zijn ze wel thuis


  Maak melding

 5. Widjai, als je een surinaamse bent of niet zou ik niet weten, maar aan je reactie merk ik ook dat je niet in sur. woont. Een ding mag ik jou zeggen, als je in Ned. woont en de poltiek zijn gedachten gangen na gaat zul je dan merken welk land hypocriet en achterbaks is.

  Ned. is de grootste achterbakse land die ik ken. Kijk wat ze met de Antillen en Afrika doen. olympische spelen naar China gaat gewoon door, hoe zit het dan met de mensenrechten van Ned. tegenover China?

  Ik zou zeggen let maar op je woorden.

  janny


  Maak melding

 6. Ik ben het helemaal eens met 1 t/m 4. Eerst dokken mie boi, dan kan alles in suriname. Grean Peace kent het woord TJOEKOE nog niet, vandaar dat het nog geen voet tussen de deur krijgt in ons swietie sranang. Maar let op. Binnenkort kan het wel. hahahaha


  Maak melding

 7. Zo bewijst suriname dat ze ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Grootste deel van de medische apparaten komt uit Japan en dit land levert ook een belangrijke bijdrage voor Suriname. De Surinaamse regering mag zich volledig de zijde kiezen van Japan. Wat levert Green Peace voor Suriname????


  Maak melding

 8. GreenPeace mag de pot op. Wat stelletje gekken.

  Ga ze vragen of zij zich ook zo zouden willen voor arme mensen of arme kinderen?

  Nee ze hebben alleen gevoelens voor dieren.

  De POT OP mogen ze.


  Maak melding

 9. Het is alsof de Surinaamse Regeering “aandelen” heeft bij de walvisvangst door mn.Japan.Het niet willen ontvangen van “Green Peace” voor een gesprek is de zoveelste min punt door de machthebbers.


  Maak melding

 10. het is niet leuk van Green Peace.
  Geen Peace zou eerst moeten uit leggen en vertalen wat Green Peace betekent. de surinaamse regering weet dat niet heeft zich daar nooit bezig gehouden of nimmer gehoord.


  Maak melding

 11. beste janny,

  ik ben een surinamer die in nederland woond. ik ben net als alle andere surinamers die dagelijks een kijkje neemt op waterkant.
  en net als alle andere surinamers die heel ontevreden en op deze site hun meningen plaatsen. doe ik dat ook, ik zou het ook plaatsen als ik in suriname zou wonen.
  als je de afgelopen weken al die reacties van waterkant heb gelezen. dan weet je toch zelf dat het een achterbaks en hypocriete land is, de regering is niets anders dan een groot puinhoop bijelkaar, worstelaars ,corupte ministers die er niet voor de volk is maar voor zich zelf.
  en ook jij klaagt, en terecht hoor. alleen vraag ik me af je het wel door heb wat er in suriname allemaal aan de hand is.
  sterkte hoor meisje


  Maak melding

 12. Wat raak ik toch teleurgesteld in de niet gefundeerde reacties van een aantal mensen.

  Waarom zijn een aantal van jullie altijd zo negetief in jullie reacties? En waarom het land Suriname steeds maar beledigen? Ik denk dat het land Suriname jullie toch niets heeft aangedaan?

  Scheld het land Suriname niet uit. Het blijft voor vele van jullie toch je enige geboorteplaats waar je nog vaak vrij van droomt.

  Nu terzake.

  Greenpeace probeert met haar handelen de Surinaamse regering – niet mijn favoriet – voor het blok te zetten.
  Vorige week zat een grote handelsdelegatie van Suriname, met aan het hoofd minister Rusland, in Japan. De Japanners hebben erg veel belangstelling voor het participeren in een olieproject met Staatsolie. Het kan straks gaan om honderden miljoenen euro’s.

  Als de Surinaamse regering Green peace nu ontvangt, maakt het Japan tot vijand.

  In dezen kan ik het standpunt van de Surinaamse regering best begrijpen.
  De Surinaamse regering kiest voor de verdere ontwikkeling van haar olievelden.

  Als dit, natuurvriendelijk gezien, een onbetaamd standpunt van de Surinaamse regering is, val de bezien. Echter is het ook aannemenlijk dat Suriname voor de strategische partner Japan kiest en dus voor de verdere ontwikkeling van Suriname.

  Ik denk dat ik jullie voldoende heb geinformeerd.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES