Extra veiligheidsmaatregelen westgrens Suriname

7

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 3 mrt – Er zijn de afgelopen tijd extra veiligheidsmaatregelen getroffen aan de grens met Guyana. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De autoriteiten houden er rekening mee dat de van moord verdachte Guyanees Rondell ‘Fine Man’ Rawlins de oversteek tracht te maken. Onder meer is de bewaking opgevoerd.

Leger en politie patrouilleren vaker op en langs de Corantijnrivier. Ook worden volgens Santokhi drie tot vier keer per dag wegblokkades gelegd. Het personenverkeer via de informele Backtrackroute wordt scherp in de gaten gehouden. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Santokhi vertrouwt erop dat de bewaking zodanig is dat er geen doorkomen aan is.

Mocht de vrij extensieve grens toch worden gepasseerd, dan hoeft er nog niets aan de hand te zijn. Er zijn voldoende voorzieningen getroffen voor het opsporen en aanhouden van Rawlins. Rondell Rawlins is ex-militair. Hij wordt onder meer medeplichtig geacht aan de moord op de Guyanese minister van Landbouw, Satyadeow Sawh. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de moord op elf burgers begin dit jaar.


7 REACTIES

  1. Dat is een prima idee om misdadigers op te sporen. Dhr Santokhi moet ook veel meer wegblokkade’s , desnoods controle posten op diverse binnenlandse doorgangen opzetten om criminelen en illegale wapens op te sporen. Dit zal de roofovervallen, moorden en verkrachtingen waarschijnlijk doen verminderen.


    Maak melding

  2. men moet met deze idioten staande afrekenen en deze geen kans geven om voor het gerecht te verschijnen.wij leven tegenwoordig gebonden aan wantoestand waar de criminelen het voor het zeggen hebben.deze klootzakken moet men hard aanpakken,en geen poppenkast spellen.


    Maak melding

  3. Het kan niet anders, het gehele Gouvernement van Guyana, van de president naar de laagste man is korrupt. Suriname moet niet het werk voor hun doen. Stuur de rekening naar hun toe.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.