zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrijd Suriname tegen drugs nog niet gestreden

Strijd Suriname tegen drugs nog niet gestreden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mrt – Suriname heeft nog een lange weg af te leggen in de strijd tegen drugshandel. Dit stelt het Bureau voor Internationale Narcotica Aangelegenheden van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In het jaarrapport over 2007 wordt een reeks beperkingen genoemd voor effectieve bestrijding.

Weliswaar zijn er successen geboekt, zoals de aanhouding van de Guyanese drugsbaas Roger Khan. De beperkingen leggen een zware wissel op het vermogen af te rekenen met de drugsmaffia. “Genoemd kunnen worden het onvermogen de grenzen te controleren, inadequate middelen, beperkte politietraining, gebrek aan overheidsgezag in het binnenland, en aan vliegtuigen of patrouilleboten”, stelt het rapport.

Drugshandelaren hebben dan ook vrijspel bij het transport via land, te water en in de lucht. Een andere beperking heeft te maken met de overheid zelf. “Drugsgerelateerde corruptie bij politie, leger en rechterlijke macht, ingewikkelde bureaucratie en overbelaste rechtbanken beperken de regering in haar vermogen drugshandelaren te identificeren, op te pakken en te vervolgen.”

Volgens het rapport komt het grootste deel van de drugs uit andere delen van Zuid-Amerika. De doorvoer is naar Europa, Afrika, en in mindere mate de Verenigde Staten van Amerika. In 2007 zijn weliswaar geen grote drugsvangsten geregistreerd. In totaal is ruim tweehonderd kilo cocaïne in beslag genomen, ruim honderd kilo cannabis en ruim drieduizend ecstasytabletten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Rodger Khan aangehouden,en toch probeert sandoksie paniek te zaaien,rawlings heeft het surinaamsvolk niet nodig,zijn maatje sandoksie wel. Ik denkt dat sheriff een groot probleem heeft, hij zoekt overal ondersteuning van het Surinaamsvolk,of wil hij een wenk krijgen wanneer hij vluchten moet,ba suku ,ba finny ,ba tjary.Ik zou hem aanraden die Pimba,s van lonnie plantage op te gaan ruimen


  Maak melding
 2. de hele drugs probleem hebben wij aan grote drugs dealer bouterse te danken iedereen weet dat tijdens de revo hoge militairen in drugs zaten kijk maar naar boereveen kijk maan naar pillen fabriek xtc die opgerold is bouterse is in het buitenland veroordeeld voor drugs het past niet dat machthebbers van een land zich met drugszaken bezich houd maar dat komt omdat nederland de geld kraan had dicht gedraait dacht bouters met de columbiaanse drugs maffia in zee tegaan iedreen weet nog van geheime vluchten in het binnenland en de drugs laboratorium . en nu zitten wij met dat probleem maar ik heb genoeg vertrouwen in santokhie een man naar mij hart.


  Maak melding
 3. Gilds is nog vrij.

  Weten jullie nog waarom hij bijna vervolgd is?

  Hahahaha die apen in de regering daar zijn allemaal stoned!!!

  HIHIHIHI………………


  Maak melding
 4. Autohandelaren, Casino’s, Diskotheken, huizenhandelaren, Poltie/justitie, lagere ambtenaren, Rechters. Santokie, je bent goed bezig, maar alleen voor de kleine rot dealertjes. Durf ook de grote vissen aan te pakken. Than you are my man.


  Maak melding
 5. Een ezels bril heeft de nr.2 met grote zekerheid op.,want op die mannier kan je alleen maar een kant op kijken.De vraag is of Bouterse alleen is “veroordeeld” door het buitenland met name Nederland en niemand anders. Hoe de veroordeling tot stand is gekomen,door welke getuige en welke afspraken zijn gemaakt met het O.M. van Nederland is niet moeilijk te achterhalen als men die wil weten.Intussen leeft die “enige getuige” notabene een toen veroordeelde in Belgie een luxe leventje ergens in het buitenland betaald door de Nederlandse Staat.Door Mr.I Wesky is hoger beroep namens haar client aangetekend,dit ter informatie.Het is verder een zeer zware verdachtmaking door de amerikanen aan het adres van de gewapende machten van Suriname alsmede de Rechtelijke macht.In Columbia bv.hebben zij sinds jaren alle “gereedschappen” ingezet en het is van kwaad tot erger geworden.Vergeten moet men niet dat Afghanistan waar de Amerikanen dicht bij “huis” zijn de grootste opium producent is ter wereld.,en daar wordt niets aan gedaan.Hun ware bedoelingen zijn.,indien men dat wil., niet moeilijk te raden.


  Maak melding
 6. Alsof de strijd in columbia, nederland, afghanistan, engeland, guyana, mexico en de vs en.. nog al die andere landen wel gestreden is.Zolang de grote afnemers hun probleem niet oplossen gaat er niks veranderen. Nederland en de VS zijn de grote afnemers en eindstations van alle drugs en die pakken hun zaakjes niet aan.

  De VS en Nederland kunnen met al hun know how de drugsproblematiek in eigen land niet aan.
  Genoemd kunnen worden het vermogen de grenzen te controleren, adequate middelen, onbeperkte politietraining, overheidsgezag in het hele land, te veel aan vliegtuigen en patrouilleboten”. En toch zitten ze met drugsproblemen.

  De bronnen van drugs zijn Afghanistan en Columbia.
  Nederland en de VS zitten beide in afghanistan en toch stroomt er heroine europa binnen.Ze prijzen zichzelf en Karzai.Columbia dat lossen ze niet op.Weg bron ,weg probleem.

  De eindbestemmingen van drugs zijn nog steeds nederland en de VS.De klanten van de drugsdealers zijn de burgers van die twee landen en geen van beide weten hun burgers van drugs af te houden.Als zij stoppen met gebruiken dan weg drugsprobleem.
  Als ze drugs problemen willen aanpakken weten ze precies waar ze moeten zijn. Maar deze landen gebruiken het woord drugsstrijd om hun invloed uit te oefenen in andere landen.


  Maak melding
 7. wij weten allemaal dat het importeren en verhandelen van drugs in suriname al in de jaren 70 actief was , het werd toen in groenten verstopt, hoeveel drugs zat er toen niet in de pampoen verstopt , en in andere groentensoorten, dus mr hoost alias du , blijf bij de les, jouw stopwoord bouta kennen wij al , je hebt te veel boter op je hoofd, dat sherif dat wil uitroeien, is een goede zaak , maar hij moet niet bij de kleine man beginnen, maar bij de grote , hij weet donders wie de grote mannen zijn ,


  Maak melding
 8. Vraag Afghanistan de minister van buitenlandse zaken….citaat… mi boi srefi Amirkan mond vol tanden(en achter de hand heel wat bommen)…….citaat…Waar moeten wij dan geld vandaan halen.


  Maak melding
 9. nummer5 een ezel ben jij zelf boereveen is in amerika veroordeeld voor het opzetten van een drugs netwerk. bouterse is in nederland veroordeeld voor deelname aan drugs transporten naar het buitenland en dan heb je over mensen die deel uitmaakten van de staat suriname bouterse was toen de machste man in suriname. vertel mij wie ooit eerder uit welke regering dan ook veroordeeld is in het buitenland voor drugs ,ik weet wat jou antwoord gaat zijn het buitenland heeft het gedaan , weet je wat ik achterlijk en dom vind van velen van jullie altijd maar anderen de schuld geven , kijk naar jou eigen land niet omdat het in amerika of waar dan ook gebeurd moet je het goed keuren als het in suriname gebeurd .iemand hier beweerd dat er in 70tiger jaren drugs naar nederland werd gesmokelt het is wat anders als mensen die deel uitmaken van de regering met drugs smokel bezighouden.


  Maak melding
 10. Waarom is harddrugs illegaal en alcohol toegestaan? Ze zijn allebei even erg. Ik zou zeggen legaliseren dan ben je van een hoop gezeik af. Dat zal zeker niet gebeuren want heel veel hoge,nette heren op deze planeet verdienen er gouden bergen mee.


  Maak melding
 11. Wat ik net gelezen heb over ene DU ik sta pal achter je dat suriname zo in de drugs is beland komt door bouterse en zijn maatjes.
  Vandaag aan de dag willen ze de regering de schuld geven alsof zei de drugs hebben ingevoerd in Suriname.


  Maak melding
 12. Ai bajaaaaaaaaaaaa jereh DOMBO-DU,je bent echt een haan zonder kop.

  De geheimevluchten waren van 1 van je lei-ijers nl, opperhoofd BRUNSWIJK,je bent er zo opgebrand om Bouterse overal de schuld van te geven dat je met oogkleppen loopt,nogmaals ga je Surinaamse geschiedenis opvijzelen jereh.

  DOMBO-DU,heb je het laatste artikel gelezen,waar de Amerikanen die lei-ijers van je beschuldigen van corruptie bij de rechterlijke macht,ook de politie en het leger zijn geinfiltreerd door de drugsmaffia.Punwasie is zg verontwaardigd dat de Amerikanen dat durven te beweren,terwijl die schijnheil precies weet waarom de Amerikanen dat hebben geconstateerd,opperhoofd BRUNSWIJK is nog steeds bezig met zijn drugspraktijken ,ook is ie een internationaal gezochte drugscrimineel,iedereen weet dat alleen die bavi-Vene ,Santkokkie en Punwasie doen alsof hun neus bloed.

  Brunswijk zijn soort,heeft de gehele Saramaccastraat tot bij de markt onder contole die uitwassen dealen openlijk drugs,de politie staat erbij en kijkt er naar.
  Nogmaals ga 1x naar Suriname met je eigen ogen aanschouwen als,alles wat ik nu typ loze woorden zijn.

  Houdt 1x op om Bouterse voor alles te laten opdraaien jij sufkop.
  Your Hate Is Killing You stupido.


  Maak melding
 13. @ nr.9 heb jij goed gelezen wat geschreven heb?., of kan je dat niet meer zien vanwege de bril.Vertel me maar of de feiten van de veroordeling niet waar is, of weet je het toevallig niet meer.Notabene probeer je de coca-smokkel verstopt in groente en andere zaken recht te praten, omdat je hebt aangegeven dat het smokkel van drugs begon tijdens het bewind van Bouterse, dit ga je toch niet ontkennen?.


  Maak melding
 14. Kondreman, omdat jij het zegt is het ook zo..? Wat een labiele reactie zeg! Achter je scherm praat je anders. Durf net als hem in de schijnwerpers te staan, sufferd.

  God bless you Santokhi, jij bent niet te evenaren, God bless you.


  Maak melding
 15. nr 12 , ik ben het met je eens ,maar een ding sommige kunnen hun poten niet in suriname zetten, ze staan als ongewenst geboekt, dus vanuit het buitenland , roepen ze wat er moet gebeuren,ik had het al eerder aan sommige gezegd , ga zelf naar suriname en doe wat je moet doen, toet als je goed leest naar sommige hun reactie , weet je wie ze zijn, dhr hoost alias du is een van ze , die heeft veel boter op zijn hoofd,


  Maak melding
 16. toet ik maak geen woorden meer vuil aan jou want jij ben dom en kortzichtig ik kan niet tegen een blinde muur gaan staan praten geloof jij maar in jou verhaal jij en akuba doeiii


  Maak melding
 17. Dame die du heeft inderdaad boter op zijn kop ,hij is de grootste drugsdealer,hij is de
  handlanger van sandoksie,en puntjewassy,

  vandaar die haat naar Bouta,van Bouterse zien ze maar voor die Brunsie die in drugs handeld,zijn allemaal blind voor,vooral die
  Rioolrat Du.Bouterse zei het tocheens ik laat me door geen drugscrimmineel opsluiten
  die kleine jongens pakken ze op,maar die grote vissen zitten net onder de snuiten van punwassie en santokie.


  Maak melding
 18. whawhawhaaaaaaaaaa, DOMBO-DU,je zou willen dat je 1 miligrammetje van mijn intelligentie had,weet je niet dat je al tijden tegen een blinde muur zeikt,je eigen blinde muur dan,jij kronto-edeh.

  DOMBO-DU,waarom wil je niet toegeven dat die lei-ijer van je of te wel je soort genoot in dommigheid Brunswijk, de grootste drugscrimineel van Suriname is?
  Je hoeft niet meer te reageren op mij,want die intelligentie bezit je niet,ik veeg je letterlijk en figuurlijk onder de tafel.
  Zoals ik eerder heb aangeven,zit je vol haat tegen de militairen reden waarom ,omdat jij op zeker 1 van degenen was die rotzooi en teringzooi aan je eigen volk verkocht tijdens de revolutie de militairen hebben je zeker betrapt en je rotzooi weggeooid anders kan ik jou haat niet bestempelen.Jouw HAAT wordt je eer daags fataal jongoe.Ik heb geen eigen verhaal alles wat ik typ(te)staat op schrift iedereen die toen de kranten las over de aanhouding en veroordeling van Brunswijk in Nederland kan dat beamen,ook over de toestanden met wijlen F.Derby na Derby`s vrijlating stond het breed uitgemeten in alle kranten zowel in Suriname als ook in Nederland hoe wijlen Derby vol lof over de militairen was,dus sang jeh kong vertel djaso.DOMBO-DU jij verzint alles ter plekke over alles wat de revo betreft,jou versies raken kant nog wal.Ik ben niet de enige die dwars door je heen kijkt via het net althans.
  Maar ik blijf je dwars zitten omdat ik geen quitter ben zoals jij,je komt nooit met enig tegen reaktie naar wat men ook typt op jou domme reaktie`s eigenlijk is het waisting time,maar eens komt een dag dat die oogpus uit je ogen zal verdwijnen dommie.


  Maak melding
 19. 2 Dame,

  Ja baja, DOMBO-DU is en blijft dom,dat hij denkt dat anderen ook zo dom zijn.
  whawhaaaaaa dit slaat op DOMBO-DU:als je alle wijsheid in pact hebt,wat betreft Bouterse,wat doet ge dan hier,pai wan ticket,da go na Sranang en ga het daar van de daken schreeuwen of beter ga je aangegeven als kroongetuige tegen Bouterse,maar dat zal je never nooit lukken,want ding mang go singi gie joe:Joe Lee Mofo Sani Joe.


  Maak melding
 20. Strijd tegen drugs wat is dat het is een wereld probleem
  biginnen jullie de armoede te bestrijden
  dan die onzin uitkramen DU ik heb je aldoor
  Ezel dat je ben kom eens een keer met iets positief geef eending aan wat je wil in je leven ? tekie wang tikie dang joe drai na tikie inie na plee dat zal je zien wat voor stront front is de stank is dan niet uit te houden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES