maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHIV-Aids treft ook Surinaams onderwijs diep

HIV-Aids treft ook Surinaams onderwijs diep

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 feb – Het onderwijs valt ook ten prooi aan de ellende die HIV en Aids met zich meebrengen. Dit stelt de Bond van Leraren, BvL. Aangezien een groot deel van de slachtoffers voorkomt in de leeftijdsklasse van veertien tot vijfentwintig jaar, zijn de effecten steeds meer merkbaar. De houding van belangrijke spelers zal moeten veranderen.

Met name de leerkracht heeft een bijzondere taak te vervullen. Voorlichting via het regulier onderwijs is een must geworden. Er zal dan ook vanaf het kleuteronderwijs moeten worden begonnen. Er wordt vanuit gegaan dat nooit te vroeg kan worden begonnen met het beïnvloeden van het gedrag. BvL traint een groep leerkrachten die weer collega’s zullen trainen.

“Het gaat niet om informatie over HIV en Aids, mensen weten daar al zoveel over. Het gaat om het kunnen overdragen van wat je weet”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. Verwacht wordt dat op den duur meer zelfverantwoordelijkheid aan de dag zal worden gelegd. Bij zowel ngo’s als de overheid heerst frustratie over het grote aantal slachtoffers ondanks intensieve voorlichtingscampagnes.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. de drang is sterker dan de mooie woorden van de voorlichters.het zou beter zijn als deze op elke maandag een condoom op elke bureau van de leerlingen plaats.dan zullen jullie het wel merken,dat er van hiv/aids minder sprake zal zijn.
  met alleen maar praten betekent dit niet dat de leerlingen bevrijdt zijn van de duivel.de leerlingen dienen bewapend te worden.


  Maak melding
 2. De Surinaamse vrouw heeft ontegenzeggelijk een belangrijke rol in de Surinaamse samenleving. Zij kunnen veel veranderen, ook op het gebid van AIDS. Hoe? Het lidje No money no love Veranderen in No condoom no love en dan zal je zien hoe de Surinaamse man zijn gedrag aanpast.


  Maak melding
 3. Sokosoko je hebt helemaal gelijk als je de kranten leest dat er onderwijzeressen zwanger worden van leerlingen en leraren meisjes zwanger maken dan is dat diep treurig in nederland betekend dat voor de leerkrachten ontslag en terecht .Het is toch van de zotte dat dit gebeurt.Dit zijn middeleeuwse toestanden .Het feit dat er voor de meisjes 6 weken voor en na de bevalling geen school te worden bezocht geeft het een beeld dat dit een normale zaak is. Op tv was te zien hoe de meningen in de straat zijn en die was verbijsterend om te horen .Dames met het verstand van een doodgeboren kalf vonden dit eigenlijk wel normaal de verstandigen hadden een verstandige mening .De moraal is vaak ver te zoeken bij de meisjes weet ik uit eigen ervaring zoals een meisje van 19 die met mij wel wat leuks wilde doen en daar bedoelde ze niet knikkeren mee .Als verstandige oudere nederlander heb ik dit aanbod afgeslagen zoals het hoort toch!!!De voornoemde dames met die verstandelijke beperking hebben waarschijnlijk op op desi gestemd dus zal het zo blijven als het was en is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES