Parlement Suriname maakt punt van voldongen feit

4

PARAMARIBO, 27 feb – De aankomende verhoging van de financiële vergoeding van parlementariërs is tot discussiepunt gebombardeerd. Hoewel nog niet officieel bekend, is de vergoeding aan de kaak gesteld, zonder dat duidelijk is waarom. Geen van de één en vijftig leden heeft namelijk op een of andere manier te kennen gegeven tegen de verhoging te zijn.

De sprong van zesduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftienhonderd euro) per maand naar elfduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintighonderd euro) lijkt integendeel welkom. “Wie vindt dat het niet hoort, moet maar een wetsvoorstel indienen”, zei Ruth Wijdenbosch van de coalitie. Haar reactie gold Jiwan Sital van de oppositie, die een waas van geheimzinnigheid waarneemt.

Verhogingen kunnen liever in het openbaar worden besproken. “Ik heb via de media vernomen dat de vergoeding wordt verhoogd naar elfduizend Surinaamse dollar”, zei Sital. Volgens vice-president Ramdien Sardjoe wordt van een mug een olifant gemaakt. Formeel is er niets aan de hand. “U bepaalt zelf de hoogte van uw inkomen, u bent het parlement, de regering wast haar handen in onschuld.”


4 REACTIES

 1. Ja sinds ze zelf hun verhoging bepalen aldus de ongeschoolde vice president waarom maken jullie het niet direct US$200000 per maand per parlements lid.
  Wat een rommel in dat bacoven land


  Maak melding

 2. Wij gaan zo zoetjes aan naar het punt toe waarbij de samenleving zal bestaan uit een vliesdunne laag welgestelden en armoedzaaiers. Je hebt het of je hebt het niet.

  Meer smaken zullen er niet zijn.


  Maak melding

 3. Voor het niks doen…meer op vakantie dan iets anders en toch geld van de bevolking pikken……betekent dat men geen norm heeft….men is op zeer beestachtige wijze bezig Su. te vernietigen….men gaat straks heel veel zien het zijn zij die ons katibo haar fijn anno 2008 gaat laten voelen.

  Deze schaamteloze boeven bende genaamd FRONT.


  Maak melding

 4. Juist! Dat zie je goed Paraman.
  En vervolgens is het de bedoeling dat die grote arme groep zich wat meer gaat inspannen om onderdeel te kunnen worden van die kleine rijke groep.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.