dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmerikaanse legertests in Suriname beginnen juni

Amerikaanse legertests in Suriname beginnen juni

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 feb – Het Amerikaanse leger start in juni met het testen van een nieuw voertuig in het oude mijngebied in Moengo. Dit zegt Justus Hew A Kee, hoofd Defensie Strategische Planning & Opleidingen van het ministerie van Defensie. De testen zullen ongeveer vier maanden duren. Er is geen reden tot bezorgdheid.

Weliswaar is recent kritiek geleverd op het voornemen de testen uit te voeren. “Suriname is uitgekozen vanwege zijn tropisch klimaat. Het gaat om het blootstellen van het voertuig aan de klimatologische omstandigheden in de tropen. Dit gaat gepaard met het afleggen van bepaalde trajecten”, zegt Hew A Kee tegenover Dagblad Suriname. Het voertuig zal steeds om de drie kilometer worden geparkeerd onder uiteenlopende weersomstandigheden.

Het Amerikaanse bedrijf Juma Proving Ground zal de testen uitvoeren. Van een dubbele agenda is absoluut geen sprake. “Zij gaan beslist niets anders doen”, aldus Hew A Kee. Het leger zelf zal geen direct voordeel hebben aan de testen, zoals wel het geval is bij de Nederlandse jungletrainingen. Hooguit kunnen lokale gemeenschappen wat bijverdienen via dienstverlening aan het Amerikaans personeel. Ook toeleveringsbedrijven kunnen een graantje meepikken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. ja ja de amerikanen hebben niet voor niets suriname uitgekozen. Am. is geen bakbawinkrie en kient alles tot in de finessen uit. Suriname is dan uiteraard het goedkoopste en zelfs gratis alternatief gebleken. Am kan zelf dichterbij huis dezelfde klimat.logische omstandigheden treffen, maar maakt gebruik vandit soort pseudotesten om het land beter in te kunnen schatten op evnt terreur dreiging van het zd. am. continent.
  laat de suri’s maar proberen hun materieel gratis uit te testen in welk ander land dan ook!!


  Maak melding
 2. Zo wil men de democratie helpen(liegen en bedriegen,corruptie,vooral veel smeergeld)…door anderen bang te maken met wapentuig.

  Dus een schot over een breedte van 200 meter 3 tot 5 km lengte alle bomen weg.


  Maak melding
 3. Jaaaaaaaaaaa,..laten ze voor mij een basis daar openen, zodat die dalla binnen stroomt.Sranang ow gro!!!!!

  John
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Bedelaar ……Sociale dienst.
  HEBZUCHTIG maar niks zelf willen of kunnen doen… domkop dat jij bent.

  Ga werken luiaard


  Maak melding
 4. Amerikaanse legertest,

  Goed voor Suriname, in Europa aast men naar opdrachten van het Amerikaanse leger waarom mag Suriname zich daarop niet verheugen.

  Laat deze regering meer werk van maken om de nieuw te bouwen legerbasis naar Suriname te halen, ook is het goed voor de werkgelegenheid en vooral de kwalitatieve goede infrastructuur die zal worden aangelegd.
  Duitsland heeft nog steeds spijt van dat Amerika meer dan 2/3 e van haar manschap in Duitsland heeft verplaatst.
  Regering,het Amerikaanse leger in een ander land betekent grote werkgelegenheid ter plaatse.


  Maak melding
 5. de tegenstanders van deze test wil ik wat vragen kom met goede argumenten waarom deze legertest niet door mag gaan en niet zomaar dingens roepen zoals velen hier die tegen deze test zijn maar niet zeggen nooit waarom, nummer 2 is een van die mensen die dingens roep zonder onderbouwing .


  Maak melding
 6. tik ju ai luku, die john,werk voor vene,wie met pek omgaat wordt mee besmet,den kwentie
  fu begie,hij is zo stom als mijn schoenzool.
  ik kan mijn niet voorstelllen dat men vreemden
  verwelkomen om rotzooi in je land te botvieren


  Maak melding
 7. Bedelaar ……Sociale dienst.
  HEBZUCHTIG maar niks zelf willen of kunnen doen… domkop dat jij bent.

  Ga werken luiaard

  tik you ai luku tamara you latie

  ———————————————

  We hebben meer dan 300 jaar als slaven gewerkt, wordt tijd nu voor een andere slimme aanpak.Buitenland in jou land laten investeren, dat is slim.Er komt geld en je schept werkgelegenheid.Noem je dat lui?


  Maak melding
 8. John: heeft een droombeeld of hij is slaapdronken.

  Zing mee en uit volleborst…GELOOF… HOOP en LIEFDE… is heel goed voor een dromer.


  Maak melding
 9. wie kent nog het vietnam oorlog?
  wel op deze manier was het ook begonnen.met mooie plannen voor zanderij en omgeving.hebben jullie wat gemerkt op zanderij niks.suriname is toen misbruikt om tussenlanding te maken met vrachtvliegtuigen met in de cabine(globe master)f15 gevecht vliegtuigen.nederlandse militairen schoot toen honden dood op zanderij waaronder een van de politie commandant van zanderij.het bezet houden van ruimte op de lucht haven.enz


  Maak melding
 10. Amerika zijn koni dan jullie allemaal denk ik. Zijn jullie Chavez vergeten ? Er zijn nu 3 landen in Zuid Amerika die US niet mogen. Volgens mij is US bezig een plek te zoeken en te onderzoeken, waar ze snel kunnen toeslaan als er iets mis gaat. Ik denk ook dat de US spionage aparaten overal willen plaatsen. Het liefst in Brasilia, Caracas en nog eentje daarzo, ik meen Bolivia of Peru. De derde ben ik vergeten , sorry


  Maak melding
 11. hahahahh ik moet lachen alleen maar dat iemand hier beweerd dat de amerikanen rotzooi in zijn land komt botvieren no mekie mie lafoe jerre maar ja, de onderwerp was legertest in suriname de amerikanen gaan nooit rotzooi in suriname schoppen omdat zij wel rekening houden met de publieke en internationale opinie , maar ik wil de gene die de amerikanen nu al beschuldigen aan herinneren dat het niet de amerikanen waren die bouterse opriep om de massa slachting te verichten in het ford laat die amerikanen maar komen mensen die boter op hun kop hebben die zij hier tegen .vergeet bischop niet dat is met pek omgaan zie wat er van suriname is geworden na dat die leider van jullie advies van bischop kreeg dit zijn de echte fijten geen anansie torie.


  Maak melding
 12. ik moet wel lachen als ik lees dat sommigen de amerikanen niet in suriname willen omdat zij rotzooi in jou land gaan botvieren leuk bedacht , maar terug naar het onderwerp legertest in suriname ik heb daar geen problemen mee omdat de amerikanen weten wat publieke opinie is en ik hoop dat surinme er wat aan overhoud financieel.ik lees ook dat iemand zeg wie met pek omgaat word ermee besmet dan geld dat voor bouterse want hij ging met bischop om die heeft bouterse opgeroepen om de tegestanders van zijn zogenaamde revo hard aantepakken we weten wat er op 8 december is gebeurd, ik wil de tegenstanders van deze legertest vragen om met goede argumenten te komen waarom deze test niet mag doorgaan dat vraag ik ook aan die mensen die boter op hun kop hebben , reaktie graag


  Maak melding
 13. je hebt om een reactie gevraagd en hier is het dan

  du je bent alleen geschikt om een kippenveer in je hand te nemen.
  je lult gewoon in de ruimte.of ben je bezig je zelf tot erf advocaat te profileren.

  of anders gezegd,ik laat jou over,voor je aartsvijand.jij bent erger dan deze man,je bent gewoon een tiran of azema
  na mi taki


  Maak melding
 14. Ai bajaaaaaaaa D-Du,kom jij met goede argumentatie,sinds wanneer heeft de VS,interesse wat de publieke opninie zegt of doet???Jij haalt steeds maar Bouterse enz.erbij.
  Weet 1 ding de Amerikanen hebben altijd een hidden agenda,ze zoeken altijd een arme land om hun rotzooi te testen,landen die graag bedelen om elke projekt die ze willen financieren,Suriname bijvoorbeeld reken maar dat er heel veel dollars onder tafel is geschoven en aangezien ,ding lei-ijers foe joe bigi ai,zijn ze bereid hun moeder aan de duivel te verkopen en lak hebben aan wat hun domme stemvee denken.
  Maar tja de Amerikanen hebben gemerkt dat je lei-ijers nog hun slaafsementaliteit koesteren,dus was a pace of cake om ze zo ver te krijgen dat ze hun rotzooi op Surinaamse bodem mogen testen.
  Blijf lekker met haast tegen iets wat 27 jaar geleden is gebeurd,daar zal je heel ver mee komen tssss.

  Het waren deze Amerikanen die Videla,Pinochet enz.enz. steunden om mensen te vermoorden het waren niet maar 15,maar duizenden en geen haan die daarnaar kraait,tot nu toe wordt er door de ,dolle moeders in Argentinie geprotesteerd om hun kinderen die spoorloos verdwenen door de militairemachthebbers,Videla,te vinden.De Amerikanen weten er alles van,Kissinger/Nixon,en jij DOMBO-DU sluit je ogen,als je die sowieso hebt,voor deze misstanden door de Amerikanen veroorzaakt en ga zo maar door ,nog een paar El Salvador,Niqarqua,Bolivia,Brazilie enz.dan heb ik het alleen maar over Zuid-Amerika.Zuid-Afrika zal ik maar niet noemen daar moet jij alles van weten.
  Dus dat Dombo-DU,ga eerst je geschiedenis leren voordat je alles goed keurt wat die duivelse Amerikanen uitspoken.

  Gelukkig staan er steeds meer dynamische mensen op om de VS tegenstand te bieden (Chavez en Morales).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES