Minister Marica: concurrentie goed voor Suriname

9

PARAMARIBO, 22 feb – Concurrentie is goed voor het bedrijfsleven en voor de economie. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. De regering zal dan ook niet nalaten concurrentie te bevorderen. Voor bedrijven die ooit de markt voor zichzelf alleen hadden, is het aanpassen geblazen.

Een goed voorbeeld is telecombedrijf Telesur. Met de komst van Digicel en Uniqa is een monopolie doorbroken van tientallen jaren. De lachende derde is de consument. “Suriname geniet op dit moment van de concurrentiestrijd. Als er meer spelers toetreden, zal je een deel van de markt verliezen. Dat is een wetmatigheid”, zegt Marica. Het beste is dus tijdig aanpassen.

De concurrent met de nek aankijken of kwalijk nemen dat die klanten trekt, is puur tijdverlies. “Het mag niet gezien worden als uitbuiting of aftroggelen. Precies hetzelfde zal gebeuren als deze spelers er niet zijn en anderen op de proppen komen”, aldus Marica. Ook dat is een economische wetmatigheid. Voorlopig is alleen onderling bellen mogelijk. Telesur wil het sms’en nog gescheiden houden.


9 REACTIES

 1. Concurrentie???????????????? Ja de telecommunicatie kon niet worden tegengehouden.
  Maar wanneer komt dan een instituut die prijsafspraken (kartelvorming) gaat onderzoeken?


  Maak melding

 2. Er moet ook nog meer concurrentie komen om de trans atlantische vluchten goedkoper te maken. We werden al die tijd al uitgemolken door de Slm/Klm. Waarom worden er geen echte prijsvechters toegelaten budgetair, ryanair, easyjet etc..etc…. Mocht er d.m.v. prijsafspraken, kartelvorming gaan plaatsvinden dan moeten de betrokken maatschappijen zwaar beboet worden.


  Maak melding

 3. Aan de ene kant praat hij over concurrentie die goed is voor suriname. Aan de andere kant zetten ze prijzen vast. Hij schijnt het, net als alle anderen die het voor het zeggen hebben daar, niet te begrijpen.


  Maak melding

 4. jaren zijn wij uitgebuit geweest door telesur,men is nu bezig bij telesur naar slachtoffer te zoeken in plaats dat men gaat bekijken wat de mogelijkheid nu biedt.typisch srananman mentaliteit.het moment dat je wat zegt,voelen zei zich direct aangesproken.je komt hierdoor geen stap vooruit.


  Maak melding

 5. Ik weet niet wat ik mij van dit stuk moet voorstellen. Natuurlijk is concurrentie goed, maar dan moet je niet van het ene uiterste helemaal in het andere belanden.
  Hebben jullie gezien hoeveel supermarkten er zijn in Suriname? en bussen, autodealers, cambio’s, taxibedrijven, marktventers en ga zo maar door. Deze mensen zijn niet meer in staat om een redelijke boterham te verdienen. Reden: de markt is oververzadigd. Aan de andere kant zijn er te weinig vliegmaatschappijen, toeristische bedrijven en andere bedrijven die ik uit tactische overwegingen nog niet mag noemen.


  Maak melding

 6. Hallo al weer een hoop discussieover de concurentie van het vliegen.
  Sinds dat martinair er is gekomen is er op deze route niets verranderd.
  De prijzen blijven stijgen. en we zijn er nog niet.
  De prijzen voor het hoogseisoen zijn weer super hoog.
  Alleen wordt er maar gesproken over de hoge prijzen, als je deze wil verlagen zul je iets anders moeten verzinnen.
  Een oplossing is er wel maar niet vanuit Nederland. dat is beschermd.
  Vanuit Dusseldorf of brussel zijn er mogelijkheden. op Charterbasis is hier een mogelijkheid.
  Alleen gaat het niet op bij één vlucht.
  Je zult minimaal 8 vluchten moeten uitvoeren in de zomer dus 8 keer heen en 8 keer terug
  Met een maximale vakantie periode van 4 weken
  dit om de eventueele lege plaatsen voor de eerste en laatste vluchten op te vangen.
  Als U denkt dat de surinaamse gemeenschap
  goedkoop wil vliegen laat het dan weten en schrijf op deze side
  Voor goed koop te mogen vliegen moeten we
  minimaal 2000 mensen hebben van uit nederland
  en ongeveer minimaal 1000 mensen uit suriname die voor een super laag tarrief naar nederland willen.
  Als je denkt dat dit lukt kun je vliegen in de zomer voor ongeveer 800 euro p.p
  incl het verlies van eventueel de lege stoelen en het huren van de toestelen. er is eventueel een 747-400 die deze vlucht wil uitvoeren.
  herman


  Maak melding

 7. Gewoon als een dorpsgek, ieder keer zaken herhalen en nogmaals herhalen en herhalen…is dat alles dat Front kan herhaal politiek getinte praatjes…never resultaat….elke dag wij gaan dit, wij gaan dat… maar onder tussen… NOTHING….maaarrrrrrrr wel hebzuchtig daardoor wel jouw zakken vullen strontvlieg jij(vullis).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.