Discriminatie zorgsector Suriname wordt aangepakt

4

PARAMARIBO, 22 feb – Discriminerende praktijken in de zorgsector zullen binnenkort tot het verleden behoren. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Met de invoering van de wet Algemene Ziektekostenvoorziening, AZV, zal onder meer de financiering uniform worden gemaakt.

Het wordt dan moeilijker discrimineren tegen bijvoorbeeld patiënten met een sociale kaart van de overheid. “De dienstverlener mag niet van je kaart aflezen waar je vandaan komt”, zegt Waterberg. De zogenaamde on- en minvermogenden klagen al jaren over de in hun ogen mindere dienstverlening. Wie cash betaalt of particulier is verzekerd schijnt er verreweg beter aan toe te zijn.

De wet moet radicaal afrekenen met dit soort bejegening. Het wordt dan mogelijk rekeningen te betalen vanuit een gemeenschappelijk fonds. “Je hebt dan niet verschillende soorten financiers. Ogenschijnlijke discriminatie kan dan worden weggewerkt. Het wordt een wet voor alle verzekeraars waar ieder wat aan overhoudt. Het dienstenpakket is toegankelijk voor iedereen.”


4 REACTIES

 1. De zorg wordt wereldwijd alsmaar duurder en duurder. Wie kan nou een operatie betalen van E30.000 euro wat tegenwoordig heel normaal is.

  Het is de plicht van medici om zieken te behandelen zonder eerst in hun portemonnee te kijken. Straks kunnen alleen de rijke eliten nog zorg krijgen.

  Zorg zou eigenlijk gesubsidieerd moeten worden door het rijk voor arm en rijk. Als miljarden en miljarden dollars aan wapens uitgegeven kan worden om levens te nemen dan zou men dus ook dit geld eigenlijk kunnen gebruiken om levens te geven. Het kan heel makkelijk maar de wil is er niet.


  Maak melding

 2. eindelijk is het zover,laten wij hopen dat het werkelijk tot stand komt.en dat wij geen spullen hoeven mee te nemen zoals toilet papier en bedelakens in zieken inrichting.dat er weer gesproken kan worden over kwaliteit behandeling.want de verzekeraars gedroegen zich als wild west.neem een proef op de som,ga maar om de lol in een apotheek staan kijken of bij de verschillende poli.dan is dit gewoon om kwaad te worden.


  Maak melding

 3. eindelijk is het zover maar ik moet het eerst zien voor ik het geloof en ik wil nog wat aan toevoegen de genen die zich niet houden aan de regels moeten gelijk ontslagen worden, wat het te gek dat surinamers over de ruggen van zieken nog geld willen verdiennen het is wreed en onmenselijk schande is dit .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.