vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachte Decemberproces Suriname in ongewisse

Verdachte Decemberproces Suriname in ongewisse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 feb – Ex-minister Harvey Naarendorp weet niet waar hij aan toe is als verdachte in het proces rond de Decembermoorden. In een brief aan procureur-generaal Subhaas Punwasi geeft Naarendorp aan nooit formeel te zijn aangemerkt als verdachte. Dat hij dat is, heeft hij vernomen van de media. Een dagvaarding is nooit ontvangen.

Sinds de aanvang van het proces in november, heeft het Openbaar Ministerie niets van zich laten horen. “Het grootste aantal vermeende verdachten heeft een dagvaarding ontvangen. Wij leven nu bijkans twee manden en twee weken verder en ik weet nog steeds niet waar ik aan toe ben”, stelt Naarendorp in de brief. Het enige concrete is dat zijn naam afgelezen is van de formele verdachtenlijst.

De lijst is op de eerste zittingsdag voorgelezen door Marjorie Sanches, woordvoerder van het strafproces. “Deze mededelingen geven qua inhoud totaal geen inzicht in mijn rechtspositie en tasten daarmee het beginsel van rechtszekerheid ten aanzien van mijn persoon ernstig aan”, aldus Naarendorp. het zou ook onterecht zijn hem als ex-minister te laten berechten door de krijgsraad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Harvey Naarendorp ook gij was een lijkenpikker pur sang tijdens de woelige dagen van Suriname. Dus hoe je het keert of draait je zult toch moeten verschijnen of het nu de militaire rechtbank is of de civiele rechter verschijnen zul je en wellicht (dat wens ik je van ganser harte) ontkom je niet aan je verdiende straf.


    Maak melding
  2. mooie woorden van harvey geen inzicht in inzicht in zijn rechtpositie en tasten daarmee het beginsel van rechtzekerheid ten aanzien van zijn persoon ernstig aan , mooi hoor om deze woorden te horen uit deze mensen hun mond iedere mens heeft recht op leven harvey jij ook dat ben ik met jou eens maar vergeet niet dat jij toen aan de andere kant was die recht moest spreken samen met jou maatjes en jullie hebben het recht in eigen handen genomen iedereen weet wat de gevolgen daarvan zijn en nu zit jij harvey met grooste mensen rechten schender in een partij.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES