Erfgenamen claimen mijngebied Billiton Suriname

11

PARAMARIBO, 18 feb – Erfgenamen van plantage Klaverblad, in Para, eisen een deel op van de verkoopopbrengsten van plaatselijk gewonnen bauxiet. Volgens de erfgenamen wordt gemijnd in delen van de plantage waar geen bauxietconcessie voor is uitgegeven. De geleden schade moet worden vergoed. Billiton wil wel tot een schikking komen.

Maar de erfgenamen vinden dat het bedrijf voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten. Eigenlijk was een andere, wat meer respectvolle houding verwacht. “Dan zouden we tot een transactie zijn gekomen”, zegt erfgenaam Rudolph Lachman tegenover de Ware Tijd. Sinds 1989 wordt getracht Suralco, de oorspronkelijke concessiehouder van het andere gedeelte, aan de onderhandelingstafel te krijgen.

Steevast is dit geweigerd, omdat er geen interesse zou zijn in het gedeelte van de erfgenamen. Op gegeven moment zijn de pogingen zelfs per brief aangemerkt als “hinderlijke acties.” Ook werd gedreigd met gerechtelijke stappen. Volgens Lachman kwam de omslag in 2004. Toen bleek er dringend behoefte aan een buffer om de periode te overbruggen tot 2010, wanneer naar verwachting de voorraden in West-Suriname ter beschikking komen.


11 REACTIES

 1. Ik zou zeggen laat ze betalen en bloeden swa. Tevens vragen om herstel van de aangebrachte schade. Deze multinational doet met behulp van de politieke kopstukken alsof zij heer en meester zijn (in zekere zin zijn ze het) dus als je ze kunt pakken waarom niet. Zij verdienen er miljoenen aan dus ook een graantje meepikken waar de overheid het laat schieten. Dus doen swa.


  Maak melding

 2. Hoe komt meneer lachman aan zulk grote stukken grond. Ik zou zeggen: Somohardjo, wat een ander ex politicus heeft kunnen stelen moet jij veel beter kunnen. Go for it.


  Maak melding

 3. Papa Lachmam na tem doro,ik had als buurman Pararasta u al gezegt, dat de tijd zal rijpen, en vruchten afwerpen.
  Ga alvast de Voorouders danken met een
  dankoffer dan komt alles goed.
  Lobi nanga Krakti .

  I.Kwami ParaRasta.


  Maak melding

 4. Er staat in Par’bo-Noord ten westen van tourtonne 5 tekoop een terrein(GRONDHUUR) groot 100 ha voor euro 1,25 /m2 , uitgerekend 1.250.000 euris ,terwijl velen niet eens iets hebben om een onderdak te bouwen.

  Het land is gewoon gedurende de tijd uitverkocht , er is zelf een buitenlander die 900 ha heeft in Nickerie.

  Daarom kan dat systeen niet worden geautomatiseerd.


  Maak melding

 5. Lachman,

  Het is toch zo jammer dat dit soort forums door mensen als u gebruikt worden om hun frustraties te uiten.
  Google ik Suriname krijg je met dit soort dis-respectvolle taal te maken. Waar is het respect gebleven….Iemand maakt een taalfout so WHAT ….Heb je wel de boodschap gelezen?
  Miss


  Maak melding

 6. De familie Lachman heeft nooit 1 cm grond van de overheid gekregen dit hebben mijn voorouders voor ons achtergelaten ,het is gekocht geworden door mijn bed overgrootvader en ik heb mijn papieren.en ik ben voor niemand bang raak mij aan dan zul je mij ruiken Patricia Lachman ik zit niet te kijken wanneer een politicus gaat puffen alles wat ik heb kan ik verantwoorden ga lezen eer je je mening geeft .leeghoofd


  Maak melding

 7. Go for it Patricia Lachman als je vader het niet kan vanwege zijn leeftijd moeten jullie als kinderen het opppakken .De regering venetiiaan en dan schrijf ik het met kleinletter ja moet je helpen ik ken jullie van Tamenga hoor Steven go for it ik sta 100 procent achrt je Patricia verder ken ik jou persoonlijk van O.S.Phedra je hebt toch les daar gegeven ik ga mensen voor je mobiliseren als je wil .echte sranang man


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.