Advocaat: “geen daling klachten 100-procentcontrole”

13

Dat het aantal klachten over de behandeling van passagiers tijdens de 100-procentcontrole op Schiphol sterk is gedaald, wordt bestreden door de Nederlandse advocaat Hans Gaasbeek. Afgelopen woensdag had minister Verhagen van Buitenlandse Zaken nog aangegeven in het afgelopen jaar geen enkele klacht te hebben binnengekregen.

Maar advocaat Gaasbeek in Haarlem ziet in zijn praktijk geen daling van het aantal klachten over de 100-procentcontrole. Mensen worden nog steeds lichamelijk gevisiteerd, en moeten allerlei vernederende posities innemen, zegt hij tegen Radio Nederland Wereldomroep. “Ik kreeg een vrouw die zich vorige week moest uitkleden en allerlei bukoefeningen moest doen. Ze had dat als heel schokkend ervaren. Ik dacht dat dit afgeschaft was.”

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel denkt dat minister Verhagen slecht geïnformeerd is. Misschien zijn er inderdaad geen klachten uit Suriname, maar dan over de controles daar, denkt hij. Op Schiphol gaat het nog steeds niet goed, waarbij Van Bommel verwijst naar de informatie van advocaat Gaasbeek. Hij wil de minister hierover nog eens aan de tand voelen meldt RNW.


13 REACTIES

 1. als dit verhaal klopt of niet, ik vind dat mensen die voor paar duizend euro hun leven op het spel zetten om drugs te smokkelen een zeer kwalijke zaak naar mijn mening kunnen ze niet hard genoeg aangepakt worden want als ik met mijn lang gespaarde centen naar suriname gaat word ook op aangeken dat vind ik een zeer kwalijke zaak .


  Maak melding

 2. Surinamers zijn te vergelijken met Nederlanders. Als er geen moer met onze klachten wordt gedaan, heeft het toch geen zin om aangifte te doen of te klagen.
  Verkeerde conclusie van de minister gebaseerd op verkeerde informatie.


  Maak melding

 3. Nr.2….alweer zo’n waardeloze nationalistische opmerking.Ja inderdaad zijn er veel Surinaamse advocaten in Nederland maar dat wil toch niet zeggen dat Nederlandse advocaten zich niet mogen inmengen met Surinaamse aangelegenheden??
  Ik proef alweer een ZWART-WIT item.
  Aub nr.2…..we leven in 2008…dus wijzig uw houding.


  Maak melding

 4. Geen klachten meer?? Dat lijkt me sterk want wat de ene persoon normaal vindt is voor de andere een ramp, dus klachten ga je altijd blijven houden en dat hoort ook want als die ka witte mannen ergens heen gaan en ze worden gecontroleerd op nep merk spullen en xtc waar ze om bekend staan dan vinden ze dat ook niet prettig, en die controle’s zullen vergeleken met de 100% controle softy zijn.

  Met reactie nummer 2 van Neruda ben ik het wel eens, een Surinamer zal die probleem beter begrijpen omdat die er persoonlijk ook er mee te maken heeft, hij heeft contact met andere Surinamers dus hij krijgt verschillende situatie’s te horen van verschillde tijden, dus zeg maar hoog-laag seizoen.

  En sowieso vind ik het beter om het geld aan een Surinamer te gunnen, kijk maar bijvoorbeeld naar de Turken die gunnen elkaar alles en zie hoe groot ze worden.

  Surinaamse advocaten hebben nadat zij hun papieren hebben gehaald dezelfde kwaliteiten als witte advocaten ze doen ook niet onder het enige wat wij Surinamers moeten doen is zorgen dat ze meer naam bekendheid krijgen.
  Witte mannen gaan ook niet naar Surinaamse advocaten, behalve Spong dan.

  En inderdaad alles wat “du” reactie nummer 4 zegt is waar en dat is een probleem die elke Surinamer heeft alleen gaat iedereen er anders mee om, maar het is de waarheid, we zijn allemaal van te voren verdachten en moeten door die controle’s om ons onschuld te bewijzen en dat dankzij een paar mensen die voor een paar duizend euro’s alles heeft verziekt, ik zeg niet Surinamers dat hebben gedaan want dat kunnen mensen van alle nationaliteiten geweest zijn die op reis gingen naar Switie Sranan.

  Nummer 6 Neruda wat jij heb neergezet vindt ik onzin, Surinamers hebben die stempel gekregen dat ze “lui” zijn maar die term mag van mij allang niet meer gebruik worden in de richting van Surinamers.
  Volgens mij zijn Nederlanders veel luier dan Surinamer, Surinamers hebben de vuile klusjes waar de Nederlanders te goed voor waren geklaard samen met de eerste generatie’s turken en marokkanen, daarna de afrikanen en nu zijn het de polen.

  En in Suriname zit een bakra in de airco deelt de opdrachten uit en de Surinamer werkt in de hete zon.
  Een Surinamer kan je figuurlijk naaien ja maar een bakra naait Surinaamse vrouwen letterlijk,neemt hun percelen in ontvangst, verkoop ze en dump ze en pak z’n biezen om weer bij een blondje in te trekken.
  Niet alle bakra’s hoor maar ook niet alle Surinamers zijn drugsmensen of niet??

  Nummer 7 Sranamang, je hebt wel een beetje gelijk vindt ik we leven wel in 2008 maar we moeten onze geschiedenis niet vergeten, als die witte mannen dat ook hadden gedaan dan hadden we nooit van hun zeerovers gehoord op school die door hun worden geëerd of niet??
  Zij zijn trots op hun geschiedenis maar kunnen de Surinamers dat??

  Zwart-wit denken is niet het beste maar we moeten niet vergeten wie we zijn en we moeten ervoor zorgen dat we elkaar kunnen helpen om steeds meer te bereiken, zowel in Nederland als in Suriname.


  Maak melding

 5. Dinkie noh !!! het zijn dezelfde mannen die ons erop willen wijzen hoe recht en wet werkt.

  Maar ondertussen houden zij zich elke dag bezig met mensschenden, mensvernederen.
  Ik krijg het gevoel of als men geslachtsdeel geslachtsdrift wil botvieren.

  !!!!!!! Dit is puur en puur schennis !!!!!!


  Maak melding

 6. Een blanke luistert alleen naar Jan,Piet en Klaas.

  Heb je een blanke zien buigen voor een Surinamer?? Surinamers daarentegen likken bijna letterlijk de schimmelvoeten met hamertenen en al van zo’n een blanke piet.
  Ik zie overal hetzelfde tafereel van onze landgenoten.

  Sranamang,
  Dan ben ik beter af met mijn zwart-wit visie.

  Gr. piLaar


  Maak melding

 7. Ik reageer voor de eerste keer op dit forum, terwijl ik met belangstelling de discussies volg. Zaterdag 26-01 werd mijn gezinsvakantie van 2 maanden bijna vergald door het oponthoud op schiphol. Onze nationale trots Kappel landde om 10.30 uur op schiphol en we(inclusief 2 kleine kinderen van 5 en 2 jr) stonden pas om 13.30 uur bij de uitgang. Er wordt geen rekening gehouden met de zware omstandigheden en wat ook opvalt is de minachtende blik en arrogante houding van de geuniformeerde diensten op schiphol. Als dit in een ander land zou gebeuren met Nederlanders, zou de hele 2e kamer op hun achterbenen staan en de ontwikkelingshulp stopzetten. Maar ga de geschiedenis maar na: het etnocentrisme vanuit Europa viert nog steeds hoogtij jegens de Derdewereld . Ik heb maar 1 wapen tegen die houding: vertel ze hun geschiedenis en dat willen ze niet horen!!!!


  Maak melding

 8. Pilaar en Leuvie van reactie nummer 11 en 12 :

  Jullie hebben helemaal gelijk !!!
  Er zijn genoeg konrémangs die weten dat het zo is maar ze spreken zich niet uit, helaas!

  Wat denk je wat die witte mannen verdienen aan parkeergeld op Schiphol dankzij de Surinamers.

  Surinamers halen en brengen hun geliefden met meerdere personen op Schiphol, dus meer auto’s dus meer parkeergeld keer zoveel uren omdat de Srananmangs worden opgehouden door die witta mannen die naar je kijken alsof je de grootste boef bent.

  Witte mannen sturen hun familieleden met een taxi of met de trein en dan klagen ze al om de taxi kosten of trein kaartje.

  Srananmangs die slapen moeten wakker worden, een wit mang gaat je laten klimmen en als je bijna bij de bovenste tak bent zaag die de boom om. Tijdens het klimmen bid je en wens je al het goed voor die wit mang omdat die je hoop heb gegeven en dan val je.
  Dan heb ik liever een sranan mang die me recht in mn gezicht zeg wat ie van me vind en dat ie me een klap op mn bek geeft dan weet ik wat ik aan hem heb.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.