Suriname overweegt toetreding tot carbonmarkt

2

PARAMARIBO, 1 feb – Suriname overweegt serieus toe te treden tot de internationale carbonmarkt. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. De ontwikkelingen worden nu al gevolg voor het nemen van een gericht besluit. De tijd is aangeborken voor het compenseren van deugdelijk natuurbeheer.

Het betreden van de carbonmarkt wordt gezien als een goede aanloop. Suriname wil gecompenseerd worden, vooral nu de rijkere landen niet geneigd lijken de uitstoot van milieuonvriendelijke stoffen aan banden te leggen. “De compensatie kan wereldwijd geschieden, ik denk dat het zaken zijn waar we zelf voor moeten werken”, zegt Jong Tjien Fa. Met de handen over elkaar zitten levert niets op.

Suriname zal op zijn strepen moeten staan. Of het wordt toch maar op grote schaal bossen openkappen. “Als we eenmaal beslist hebben de biodiversiteit om te zetten in bijvoorbeeld een oliepalmplantage, dan is dat daar”, aldus Jong Tjien Fa. Met zulke opties wordt voorlopig voorzichtig omgegaan. Wel mag internationaal best rekening gehouden worden met de behoefte aan ontwikkeling bij ook de armere landen.


2 REACTIES

  1. ten eerste suriname heeft altijd behoeftes aan alles. en behoord zeker tot een van de armere landen (ze laten zich graag beroven). let maar op china komt met geld en hele mooie plannen. Jong Tjien Fa, spreekt een taal dat geen andere bevolkingsgroep verstaat. het zal me niet verbazen dat er al een plan is. en ook dan zal het weer bewijzen dat wij surinamers een luie volk zijn. dus kiest hij weer voor een paar 1000 chinezen die wel willen werken. men moet deze man zeker niet uit het oog verliezen. suriname moet zich helemaal niet gaan richten op de carbonmarkt. mocht dat zo zijn dan heeft suriname wel een export product erbij. maar wat voor problemen, neemt dat met zich mee………….


    Maak melding

  2. iedereen probeert naar vermogen zijn of haar bijdrage te leveren,maar wordt niet in dank afgenomen.misschien ligt de koppigheid niet bij de heer minister maar bij de president met zijn alwetendheid.deze man heeft echt geen tijd voor andere dingen,dat het land vooruit zou kunnen brengen.maar houdt zich meer bezig met negatieve dingen,zoals het incident van acht december.vijftien jaren van achteruitgaan,suriname is geen millimeter vooruit gegaan,alleen maar rotsooien met staats middelen.
    laat deze alvast een begin maken om de monopolie bij de meel fabriek een haalt toe te roepen,zodat het arme volk niet duur hoeven te betalen voor een brood.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.