Technische hulp Suriname vrij personenverkeer

1

PARAMARIBO, 2 feb – Suriname krijgt hulp van de Caricom bij het op gang brengen van het vrij personenverkeer voor bepaalde beroepsgroepen. Dit meldt het ministerie van Handel & Industrie. De hulp is aangevraagd om vooral de administratieve procedures in elkaar te zetten.

Nu Suriname het wettelijk raamwerk van de Caricom Single Market & Economy, het Herziene Verdrag van Chaguaramas, heeft geratificeerd is het tijd spijkers met koppen te slaan. Door de Caricom wordt Steven Mac Andrew, specialist op het gebied van Movement of Skill/Labour” afgevaardigd. Behalve het geven van adviezen, zullen ook besprekingen worden gevoerd met het bedrijfsleven en overheidsinstanties.

Met consumentenorganisaties zal gesproken worden over onder meer de mate waarin consumenten al dan niet bij wet zijn beschermd. Tot de beroepsgroepen die zich vrijelijk mogen bewegen in de regio behoren mediawerkers en kunstenaars. Andere groepen zullen nog enige tijd geduld moeten opbrengen. De certificering is toevertrouwd aan het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.