Geen klachten meer over drugscontroles

9

De stroom klachten vanuit Suriname over de zogenoemde 100 procentscontroles op Schiphol is opgedroogd. Het afgelopen half jaar zijn er geen klachten van Surinamers meer binnengekomen schijft Nu.NL. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft dat van zijn ambtgenoot in Paramaribo gehoord, zei hij woensdag tijdens een Kameroverleg over Suriname.

Volgens hem zijn de klachten voorbij, omdat door de komst van een scanapparaat minder fysiek contact nodig is om te controleren. Aan Surinaamse kant bestond jarenlang grote irritatie over de controles.

Overigens is de stroom met bolletjesslikkers uit Suriname niet voorbij. Wekelijks worden op de luchthaven gemiddeld twintig drugskoeriers aangehouden. Om deze reden worden de grondige drugscontroles op alle passagiers nog niet stopgezet, aldus Verhagen.


9 REACTIES

 1. mhr verhagen dit los u niet zo op bolljesslikker moeten harder aan gepakt worden en niet een paar mnd in de cel
  en vervolgens het curruptie op zanderij moet ook gestraftttt worden.


  Maak melding

 2. Het houdt maar niet op met het smokkelen. Zolang dit een lucratieve bezigheid is zal het blijven bestaan. Er zal verder worden geëxperimenteerd met het aanbrengen van kunstmatige holtes bij de koeriers.


  Maak melding

 3. Schijn bedriegt!
  De overlast is er niet minder op geworden in Suriname. In vrijwel alle stadswijken en haast, -zonder te overdrijven iedere straat-, is er wel een adres waar drugs in allerlei kleuren en geuren te krijgen is. Ik heb niet echt de indruk dat de justitie deze verderfelijke kant van de maatschappij in het vizietr heeft.


  Maak melding

 4. 100% eens met jeet.een grote schoon maak op de luchthaven su zou veel kunnen verbeteren en jaren lange straf zoals in frankrijk zou de koeriers 100 maal laten nadenken alvorens de kans te nemen


  Maak melding

 5. Paraman, Bosman, of Leiding groetenman(poisen-men)
  Lees goed man, jij bent zo compleet met iets anders bezig man.
  No do don man, soso don toch !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.