Accijnszegels tegen smokkel in Suriname niet alles

2

PARAMARIBO, 26 jan – Accijnszegels voor alcoholische dranken en waarmerken voor sigaretten zouden niet gezien mogen worden als het middel tegen smokkel. Dit zegt Michel Brahim, lid van het management bij de Fernandesgroep. De overheid heeft veel meer slagen om de arm. Maar die moeten ook worden benut.

Het meest ideale is over de gehele linie de belastingtarieven te verlagen. Een goed voorbeeld is Egypte, waar de winstbelasting op gegeven moment is verlaagd naar twintig procent. De overheid haalde driemaal zoveel binnen. “Waarom doen we dat niet”, zegt Brahim tegenover de Ware Tijd. Smokkelen of onderfactureren wordt dan minder lonend.

Minder belasting betalen betekent ook meer economische bedrijvigheid. Dat kan op zijn beurt de belastinginkomsten weer omhoog stuwen. Brahim ziet de winstbelasting graag verlagen van de huidige zesendertig naar vijfentwintig procent. Dat mag dan gefaseerd gebeuren in vier jaar tijd. Voorlopig moeten maar harde sancties getroffen worden tegen handelaren, die het nieuwe systeem tracht te ontlopen.


2 REACTIES

  1. Jij weet… Oom Ro.weet niet(hij weet nikssssssss)(symbool figuur lobi soso scenario’s)… niet !…psssst…tjoep… smeermiddel toch…i sabi……. no du don…no faja no wan torie.(bevolking slaapt uitbuiten die koeien…melken..melken.)


    Maak melding

  2. Slecht artikel.
    Michel Brahim heeft kritiek op de accijnszegel maar geeft niet aan waarom en hoe.
    Vervolgens wordt het artikel ge(mis)bruikt om voor lagere belastingen te pleiten. Nu zit er wel wat in de mogelijke voordelen van lager belasting (kan de economie en de compliance stimuleren, maar is voor die twee effecten als alleenstaande maatregel volstekt onvoldoende) Kortom. Wekt bij mij niet echt de indruk van een commentaar door een kundig persoon.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.