Toerismeautoriteit Suriname antwoord op snelgroei

9

PARAMARIBO, 26 jan – Alleen de instelling van een toerismeautoriteit kan de snelle groei die de sector doormaakt in goede banen leiden. Dit zegt voorzitter Jan van Charante van de Stichting Toerisme Suriname, STS, die voorlopig nog informeel optreedt als autoriteit. Het toerisme heeft behoefte aan een gerichte aanpak.

Dat kan als de autoriteit wordt ingesteld. Een andere noodzaak is de invoer van een Toerismewet. Die wet moet onder meer de kwaliteit bewaken van het aanbod. Het besturen en bijsturen wordt ook efficiënter. “Ook worden de inkomsten geregeld, waardoor de STS niet meer afhankelijk hoeft te zijn van subsidies, en we ook hoger kader kunnen aantrekken”, zegt Van Charante tegenover de Ware Tijd.

Van Charante,zelf ondernemer in de branche, is het toonbeeld van de verbeterde samenwerking tussen overheid en particulier. Dit zegt Robert Ameerali, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Het publiek-private partnerschap begint duidelijk vruchten af te werpen. Wat nog rest is invulling geven aan de dromen van een sector die jaarlijks garant staat voor honderden miljoenen dollars én euro’s aan inkomsten.


9 REACTIES

 1. Zorg eerst dat er een goed en doordrongen plan wordt opgesteld hoe het toerisme kan worden geëxploiteerd. Vervolgens wordt deze met behulp van een tijdspad uitgewerkt met de nodige financiële injectie van de overhead.
  Noot: kijk vooral naar de betaalbaarheid voor de toerist in spé


  Maak melding

 2. Soso verkwansel torie mi-boi…you ever went over Jamaica…Tourist like hell…the people they still poor, and till now they hossel the wissel, wis-se-le.

  O my God every Gado day they wissele..but they fuck as horses you know.
  Baat….The woman they like it for true.

  That they like it as hell…the really truly dreadlock fuck.

  Daarom willen wij toerisme vooruitgang toch. Met al jullie buitenlandse reizen en weten nog steeds geen moer…DOMBO’S.


  Maak melding

 3. Dit is dankzij het redelijk beleid van de regering, die vertrouwen uitstraalt.

  Toeristen zou niet komen als ze zich bedreigd voelen door een zg crimminele lijder, dat is de man geen leider.


  Maak melding

 4. Nou als de regering ex Surinamers 35% belasting laat betalen over hun AOW dan heb ik grote vraagtekens of toerisme ooit van de grond zal komen-want zo brengen die AOW,ers veel mee naar Suriname en ook hun kinderen en vrienden komen vaker op bezoek en als het hun bevalt in klote Suriname dan zouden er mischien nog veel meer mensen komen naar dar muskieten landje maar nee men behandelt de euro Surinamer als grof vuil en dus zal toerisme nooit van de grond komen,Van alle naar Surinamers die terug zijn gegaan naar Suriname hoor ik alleen dat ze spijt als hun haartjes op hun koppie hebben dat ze ooit zo stom zijn geweest om zo,n belachelijke stap te maken-Begrijp me goed het ligt niet aan Suriname maar aan de Surinaamse regering die uit dieven bestaat-verder is Suriname mooi maar ook onveilig veel dieven net als de leiders!!Toeristen hebben nix te zoeken in Suriname malaria en boeven zijn waar ze mee te maken krijgen denque en vies water uit de kraan..laten we eerlijk zijn..is Cayenne niet een beter alternatief en gewoon gagjes tochten naar Suriname maar dan weer snel weg!!


  Maak melding

 5. Lekker negatief al die reacties.Tourisme is een prima bron van inkomsten.Suriname heeft héél veel te bieden.Suriname is op velerlei gebied nog ongerept en wonderschoon.De mensen zijn gastvrij ,vriendelijk,werken hard.De moderne tourist geeft een macht geld uit om op ontdekkingsreis te gaan.Zo kunnen de mensen in het binnenland gewoon hun prijs rekenen.Voor mensen die zo’n reis niet betalen kunnen zijn deze vacanties ook niet bedoeld.Touristen zijn niet alleen die eurosurinamer.Overigens zijn er genoeg eurosurinamers die niet klagen en gewoon gaan en geld uitgeven in SME.En dat is een goede zaak.Maar verwar remigratrie niet met tourisme.Een ieder die SME bezoekt of er naar teruggaat of er woont levert zijn bijdrage aan de gemeenschap ,net als hier in Nederland.En natuurlijk zijn er dan altijd weer mensen die het niet kunnen en ook mensen die het niet willen.Dat is over de hele wereld hetzelfde.M.a.w. ga stoppen met mopperen en ga eens lekker aan de slag of in Nederland of in Suriname.Maar doe iets en geeft neit altijd die regering of die VENE de schuld van je eigen falen.
  Bart


  Maak melding

 6. Toerisme groeit sinds jaren.

  Met dank aan alle Surinamers in het buitenland die het merk SURINAME als geen ander promoten.

  We wachten echt niet op bedankjes.

  Het gaat erom dat dit feit wordt beseft.


  Maak melding

 7. A.u.b. geen massa tourisme!!Selectief!BuitenParbo verblijf/Binnenland,liefst achter broko-pondo dam…en laat ze lekker genieten van de natuur….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.