zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname moet onderzoeksproject zien te redden

Suriname moet onderzoeksproject zien te redden

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 22 jan – Suriname zal alsnog zijn best moeten doen het door de EU betaalde rijstonderzoek te redden. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Niet alleen ’s lands reputatie staat op het spel. Ook strategische belangen spelen mee.

Dat het project niet op tijd uitgevoerd kan worden en fondsen misgelopen dreigen te worden heeft ook een diepere weerslag. “Het betekent dat onze onderhandelingspositie enigszins verzwakt wordt voor wat betreft het vrij krijgen van fondsen voor de rijstsector”, zegt Van Ravenswaay. Dat moet genoeg redenen opleveren om er wat harder tegen aan te gaan. Dat het geld blijft liggen is doodzonde.

Het mag weliswaar weinig lijken tegenover de honderd en zeventig miljoen euro die de EU in totaal beschikbaar heeft gesteld. “Echter, het is dramatisch genoeg om je best te doen het project toch uit te gaan voeren”, aldus Van Ravenswaay. Al was het alleen maar om het prestige, de Anton de Kom Universiteit van Suriname zou zich wat meer moeten inzetten. Uiteindelijk is het project zelf aangevraagd. “We kunnen ons niet voorstellen dat het een capaciteitskwestie is.”

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

4 REACTIES
 1. Volgens mij is het ook geen capaciteits kwestie. Het is een motivatie kwestie. Mensen zijn totaal niet gedreven om wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Natuurlijk spelen bij onderzoeksresultaten van westerse universiteiten grotere economische belangen. Maar je moet toch ergens beginnen mang. Er zijn in opkomende 3e wereldlanden universiteiten die zich onderscheiden van de rest van de wereld en die hun prestige ontlenen aan hun vorm van specialisme. Dat trekt weer onderzoekers, buitenlandse studenten en commerciele bedrijven aan. We zijn toch niet achterlijk aan de Adek. Wanneer gaan we een beetje passie in het studie programma zien, of moet ik meneer ratelband voor jullie sturen??


  Maak melding
 2. Volgens mij is het een kwestie van niet goed kunnen plannen, het gemis aan samenwerking, interesse en most of all: luiheid.
  Man, als ik gratis geld kon krijgen zou ik vliegen. Volgens mij zijn alle Surinamers rijk; ze lijken helemaal niet geinteresseerd in geld. Wel, daar ik het geld nodig heb bied ik mij hierbij aan voor het volgend project.


  Maak melding
 3. Het nu pas inzien van de gevolgen,wil de minister het door de EU betaalde rijstonderzoek zien te redden,dat getuig van slecht management,de coordinatie is zoek,en het beleid niet transparant.Je dient dit eerder te weten minister,daarom zit je daar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES