Dominee Rudy Polanen overleden

17

Rudy Polanen, predikant van de Evangelische Broedergemeente in Amsterdam, is maandagavond op 64-jarige leeftijd aan een bloedvergiftiging overleden. Hij werd vrijdag tijdens een uitvaartdienst op een begraafplaats onwel en verbleef sindsdien in het ziekenhuis.

Dat heeft een woordvoerder van de Koningskerk in Amsterdam, waaraan Polanen sinds het begin van de jaren negentig verbonden was, dinsdag laten weten. Polanen werd op 5 augustus 1943 in Suriname geboren. Hij volgde de predikantsopleiding in Duitsland. Sinds 1970 was hij predikant en werkte hij onder meer in de Bijlmermeer. Sinds begin jaren negentig was hij predikant van de Koningskerk. Hij zou daar op 29 juni zijn afscheidsdienst houden. De Evangelische Broedergemeente telt zeer veel Surinaamse leden.

Rudy Polanen was in 1992 medeoprichter van het platform van niet-inheemse kerken, dat sinds 1995 SKIN (Samen Kerk in Nederland) heet.


17 REACTIES

 1. ik wil alle nabestaanden condoleren , een man die zijn nek heeft uitgestoken om in zijn land de democratie te laten terug keren in donkere jaren van de militaire dictatuur .


  Maak melding

 2. Zeer geschokt door het overlijden van dominee Rudy Polanen. Hij verheugde zich op zijn terugkeer naar Suriname, na pensionering. Hij is nu bij zijn Heer en Heiland. Voor zijn vrouw, kinderen en allen die hem een warm hart toedroegen, blijft het gemis. Rudy je leeft voort in onze harten – veel sterkte wens ik de familie toe.
  Rust zacht,
  Annet Callender


  Maak melding

 3. Wat ik altijd miste in een man die gods woord moet verkondigen is vergeving, maar nee hij hielp mee aan het verketteren van D.D.Bouterse, elk jaar weer.
  Ma gado no e sribi!!

  God hebbe zijn ziel, rust zacht.


  Maak melding

 4. Meneer Leider, als u van Ganzee bent, dan kent u my wel. Ik heb vaker gepreekt in uw dorpen. U heeft geen flauw benul van wat uw favouriet het binnenland heeft aangedaan. Geen flauw idee. Polanen heeft echt geen onschuldigen en ongewapende marrons doodgeschoten en/of hun dorpen vernietigd. Vergeving? What about de arme nabestaanden en uw overleden dorpsgenoten?

  College Rudi, Rust Zacht! Uw werken volgen u na.


  Maak melding

 5. @R.M.D.Leider, Waarom heb je hem dat niet verteld,face to face, toen hij nog in leven was? De ene mens kan pas de andere vergeven als de andere ook schuld bekent en vergiffenis vraagt voor zijn daden. De Bijbel is hier helder in.


  Maak melding

 6. Het heengaan van dominee Polanen is een shock voor de E.b.G gemeenschap.Zijn tijd is gekomen en wij buigen ons hoofd voor de wil van God ,ondanks het fijt dat de dood ons telkens weer overvalt.Ik ben God dankbaar dat ik zijn preken vaak heb gehoord.Zijn uitstraling.vermaningen, geloof,rechtvaardigheid en nog veel meer zijn zo goed geweest dat ik de overtuiging heb dat velen onder ons het hiermee kunnen doen en ons leven voortzetten.Mie e bigi Masra fo opo hemeldoro djie oenoe domri fo mik a rostoe ing ziel.Veel sterkte aan de familie.
  Nadia HOost


  Maak melding

 7. Voor hen die mijn condeolances verkeerd kunnen gaan interpetreren, wil ik kwijt dat ik niets kwaads bedoel.
  De taal kan soms ongevoelig overkomen, maar dat is juist de kracht van de taal.

  Ik bljf erbij, rust zacht Ds.Polanen!!!


  Maak melding

 8. Hij was een man die sprak vanuit zijn hart, wij zullen hem erg missen en wensen de familie Gods troost en steun toe.

  fam van Noort-Omzigtig


  Maak melding

 9. god slaap niet nee want bouterse zal hoe dan ook zich moeten verantwoorden voor zijn daden want niemand is hier op aarde is god men vraag aan polanen om te vergeven heeft de dader ooit verontschuldig aan de nabestaande aangeboden ????


  Maak melding

 10. Een man met een groot hart heeft ons verlaten.
  Wie hem niet kende spreekt over gif, We zijn niet allemaal hier op aarde die geen gewetnsvroeging met zich meedraagt misschien ook hij maar ondanks dat zullen wij hem missen en wensen wij de hele surinaamse gemeenschap, de evangelische broedergemeenschap, maar in het bijzonder zijn naaste Fam, heel veel sterkte toe in deze donkere dagen gedenk hem zoals hij was en niet zoals hij niet was zijn ziel zal in vrede rusten. Sterkte.


  Maak melding

 11. Wie een aanvulling of verduidelijking niet wil accepteren zal ik wel respecteren en de dagen van rouw.
  Wee hen die haat en onverdraagzaamheid tot hun tweede huid en huis willen maken, want god heeft al zijn kinderen lief en vandaar dat ik mij niet verschuil achter een pseudo naam!!!!
  Als D.D.Bouterse, zich zal moeten verantwoorden zal god ook zijn haters tot ter verantwoording roepen als de tijd rijp is!!!!
  En ik spreek de hoop uit dat al degenen die het bevrijdingsfront van wapens heeft voorzien ook hun hart en ogen eens te openen.
  Ganzee, spreek mij niet over Ganzee, want de waarheid is harder dan menigeen denkt en weet, stuur een blanke en zwarte militair op pad en kijkt wie de moordenaar genoemd zal worden, en kijk wie mee zullen roepen als papegaaien.(de zwarte traume die zal voort blijven leven)
  Aan mijn familie die ook dit forum volgt wil ik zeggen,de pijn is mijn pijn en ooit zullen jullie het begrijpen.
  En aan de familie van Ds.Polanen, wil ik zeggen, laat u niet leiden door gifmengers alsof ik niet om het heengaan van uw dierbare geef.
  Surinamers zijn nu eenmaal gewend bij verjaardagen , geboortes en overlijden zich pas Surinamer te voelen.

  Heer vergeef hen omdat ze niet beter weten.


  Maak melding

 12. Het was een man met een groot hart
  Al heb ik hem niet altijd in mijn midden gehad ,

  Langs deze weg mijn medeleven aan de familie
  Polanen .

  R.O.Stuart


  Maak melding

 13. goodbye KING POLANEN

  TAKE YOUR REST, YOU WAS THE BEST

  SAY ‘BYE’for me to MARTIN LUTHER KING

  ja want deze twee legendes hadden the same thought nl ”PEACE” in this world.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.