dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameHerstart middelbaar onderwijs Suriname nabij

Herstart middelbaar onderwijs Suriname nabij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 jan – De kans neemt toe dat het middelbaar onderwijs over enkele dagen weer start. Vicepresident Ramdien Sardjoe ziet het wel weer zitten na de eerste gesprekken met de Bond van Leraren, BvL, en koepelorganisatie Col. De gesprekken over betere arbeidsvoorwaarden zijn aardig opgeschoten.

Er zijn nog twee knelpunten, die de onderhandelingen beheersen. Maar de kans dat het weer opklaart is toegenomen na het eerste gesprek tussen Sardjoe en vakbondsleiders. De tijd dringt nu de achterstand in het curriculum reeds aardig is opgelopen na ruim drie weken staken. “Onze bezorgdheid om het onderwijs zit hoog”, zei Sardjoe in het parlement. De perspectieven zijn verbeterd.

Vergeleken met de impasse van enkele weken terug, is het optimisme toegenomen. Het moet ook wel als dit schooljaar nog gered moet worden. “We zijn ons bewust van de bezorgdheid van de studenten en hun ouders”, aldus Sardjoe. De BvL vindt het welletjes met de armoedige werkomstandigheden en wat ervaren wordt als te lage lonen. De overheid wil loonaanpassingen alleen doorvoeren voor het hele ambtenarenapparaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. “De politici,Vene en Sardjoe voorop (…) hebben van het land een Sodom en bananenrepubliek gemaakt.
  Surinaamse normen waarden worden het raam uitgekieperd ten gerieve van het aanzwellende NPS /VHP-fascisme.”

  Moreel bewustelozen, leeghoofden en giecherlaars. Geweldig. De apocalyps is nabij, is het niet?


  Maak melding
 2. Zienswijze en juridisch commentaar inzake herstart middelbaar onderwijs

  Door doctor BIGI SFRIFI AND THE BAD MEDICINE.

  Mislukking,slechte voorbereiding, overmoed en veel vriendjes politieke inmenging.
  Het organogram van beslisser, waarin ook halfopgeleide, gedemoraliseerden en twijfelachtige geleide politici en ambtenaren te vinden zijn,heeft veel weg van een schematisch overzicht van de labyrintisch citroenzuurcyclus.Politieke belangen doorkruisen de noodzakelijke eenduidigheid van het ONDERWIJS EN GEVOEL VOOR DE TROTS VAN HET NATIONAAL BELANG EN VAN EENDUIDIG POLITIEK OPTREDEN.

  De wijze van onderhandelen door de politieke verantwoordelijken “”kan worden beschreven, ALS TRAAG EN TOCH ONRUSTIG, OVERZICHTIG EN TOCH BESLUITELOOS”” EN “”””TOTAAL ONTWETEND IS BETREFT ARMOEDE, ONRECHT,EMOTIONELE GEVOELENS VAN VERNEDERING VAN NATIONALE TROTS VAN HET ONDERWIJS EN RESPECT VOOR HET ONDERWIJSPERSONEEL EN ONRECHVAARDIGE BEHANDELDE ONDERWIJZERS EN SCHOOLGAAN JEUGD””.

  “”DIT IS MEER DAN ZWAK BESTUUR””

  Het zijn grootmeesters in het creeren en dienen van onrecht en onrechtvaardige democratie tegen het onderwijs en nog erger””
  zwart handelaars en parasieten van de honger naar gemeenschapgeld””

  DE GESCHIENIS HERHAALD ZICH ALS JE NIET OPLET.

  “”ONDERWIJS HEEFT NIET ALTIJD EFFECT OP (POLITICI) MENSEN”” LERI NO E POEROE DONG””

  Ik vind dat het nemen van het besluit inzake de houding van de politiek tegen de onderwijzers er sprake is van onbehoorlijk bestuur en onzorvuldigheid, omdat de bestuurders besloten hun onbehoorlijke taakvervulling door te zetten met een agressieve overrompelingstrategie, terwijl de kennis terugviel, de kosten oplopen en de organisatie onbestuurbaar werd op juridisch en democratie vlak.

  STOF TOT NA DEKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  MET DE GENADE EN ZEGENING VAN GOD EN CULTUUR,

  Groet Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding
 3. is niet vene en sardjoe hebben suriname tot een sodom gemaakt en een land met zeer lage moraal het zij de mensen die nog steed denken dat zij boven recht en orde zijn die zelfde mensen die jullie hier vereren die mensen zijn schuldig aan het moreel verval van suriname en nu deze regering met alle middelen en tegenwerking de zaak proberen op de reels te krijgen krijgen ze de schuld van alles wat niet goed gaat in suriname .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES