Surinaamse oppositie boycot begrotingsbehandeling

3

PARAMARIBO, 18 dec – De oppositie zal voorlopig niet deelnemen aan de begrotingsbehandeling. Dit zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne. Overgaan tot de orde van de dag zonder bespreking van de vechtpartij in het parlement, is ongepast. Besloten is daarom in elk geval de algemene ronde te boycotten.

Alle drie oppositionele fracties hebben afgezien van verdere deelname aan de debatten. “U kunt van niemand de veiligheid garanderen, zolang we er niet over gesproken hebben”, zei Moenne kort voor het verlaten van de vergadering. De coalitie spreekt van storm in een glas water. “We reiken de hand, maar niet ten koste van alles. Men moet niet denken dat men zijn gevoeg op ons hoofd mag doen”, zei fractieleider Otmar Rodgers van het Nieuw Front.

Bespreking van de vechtpartij mag wel. Maar dat zal moeten gebeuren na de algemene ronde. Die ronde geldt als opstap naar de begrotingsbehandeling per ministerie. “Wij weigeren ons als meerderheid te laten dirigeren door de minderheid”, aldus Rodgers. Volgens de oppositie moet het voorval diepgaand worden besproken “om te geraken tot vrede en verheffing van het parlement.” De begrotingsbehandeling is intussen met enkele dagen uitgesteld.


3 REACTIES

 1. Het volk van Suriname is nu aanzet. Doorgaan met een stelletje criminelen als volks- vertegenwoordigers kan, maar dan moet men ook voor lief nemen dat we vaker getuige zullen zijn van dergelijke uitspattingen en dat het land wordt leeggeroofd door de zogenaamde leiders als Somo, Ram, Otmar, Desi en cs.

  Alternatief is, dat men kiest voor leiders die oprecht, integer en betrouwbaar zijn. Die kiezen voor het algemene belang en in staat zijn te bouwen aan een natie die gestoeld is op democratische waarden.

  De toekomst van het land en volk wordt bepaald door het volk van Suriname. De huidige politici hebben keer op keer bewezen incompetent te zijn en hebben m.i. het vermogen niet politieke doelen te formuleren ten einde de ontwikkeling van het land en het volk naar een hoger niveau te tillen.

  Hun focus is voornamelijk gericht op korte termijn opportunistische doelen die beperkt zijn tot het dienen van de belangen van families en vrienden en uiteraard hun eigen portemonnee.

  De slavernij is in 1863 afgeschaft dankzij het verzet van de helden van dat moment. Echter het volk van Suriname wordt thans geknecht door zichzelf en zijn thans door hun passieve houding de slaven geworden van hun eigen leiders.

  Het wordt tijd dat men het hef in eigen handen neemt en zich bevrijd van deze onderdrukkers. De taak aan de jonge generatie intellectuelen om samen met maatschappelijke organisaties de nieuwe koers uit te zetten en te breken met uitbuiting, misleiding, onderdrukking en opportunisme.

  Jayram


  Maak melding

 2. Beste Jayram,

  Datgene wat je hier schrijft is een wens van iedere surinamer.
  De omkoperij van een kleine groep surinamers is zo effectief dat men niet in staat is om te kiezen voor ontwikkeling van het land. Het volk weet wat er gebeurd en heeft enorm veel macht om dit te stoppen maar de verdeeldheid en het egoisme is zo diepgeworteld dat men niet meer kijkt naar de toekomst.
  Zelfverrijking, dure auto’s ,grote huizen is nu eenmaal de wens van elke surinamer. Het verdienen van geld om deze behoeften te bevredigen is in volle gang. De wens om uit te stralen als een rijk iemand is eenmaal de achterliggende gedachte.

  Er worden geen strenge eisen gesteld waaraan politieke partijen zich moeten houden. En dat geld ook voor politieke ambstdragers.
  Politieke functies worden bekleed door analfabeten. Deze mensen denken tot hun neus lang is en niet verder.

  Het volk slaapt.. Harde acties, de straat opgaan en opeisen wat men graag wil hebben dat veranderd moeten worden.

  Anticorruptiewet invoeren…screening etc.


  Maak melding

 3. ik denk dat de tijd rijp is dat een nieuw lichting academici het roer overneemt.Ik denk dat de nieuwe lichting politici instaat zal zijn om su naar een hoger niveau te brengen.
  En dat is ook mijn oproep naar een ieder die su een warm hart toe draagt. Het land is verloren zonder u.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.