Curaçaos bedrijf werft Surinaamse bouwvakkers

9

PARAMARIBO, 13 dec – Het Curaçaose Curcon Holding is een intensieve wervingscampagne begonnen onder Surinaamse bouwvakkers. Er wordt werk geboden op zowel Curaçao als Bonaire, waar een reeks projecten moet worden voltooid. Ruim zestig personen hebben belangstelling getoond. De vakbeweging is niet bepaald ingenomen.

De vakcentrale De Moederbond vindt het de trieste uitkomst van het jaren volgehouden lagelonenbeleid in Suriname. “Vanuit het individu bekeken zeg je dat die mensen op zoek zijn naar een betere beloning. Wij wijzen er daarom op dat je mensen in Suriname goed moet betalen, omdat ze anders weglopen”, zegt Moederbondsvoorzitter Errol Snijders tegenover Dagblad Suriname.

Als er eenmaal elders een trekpool openbreekt, zal dat uiteraard een magneeteffect sorteren. Suriname dreigt zit dan met de gebakken peren. Het tekort aan vaklieden zal alleen maar toenemen. “Je verliest kader. De bouw komt een beetje in het verdomhoekje omdat je een tekort krijgt”, aldus Snijders. Voorlopig kan Curaçao iet genoeg vaklieden aantrekken, vanwege het eigen tekort.


9 REACTIES

 1. En ezels als Otmar Rodgers gaan straks vinden dat ze een overeenkomst moeten sluiten met Curacao dat die geen vaklieden mag halen uit Suriname. Welke Surinamer zal deze kans niet wagen om het beter voor zijn of haar gezin te maken. Rodgers vergeet dat hij door bedriegen zich staande kan houden in onze samenleving. Hetzelfde heeft hij ook gedaan met leraren die naar Nederland wilden vertrekken voor een beter inkomen. Die gestoorde Venetiaan wil nu de leraren via een rechterlijk bevel terug naar school krijgen. Ze mogen niet opkomen voor hun rechten. Nu is het wel te begrijpen waarom al ons kader wegtrekt. Suriname wordt bestuurd door een stelletje figuren zonder ruggegraat.


  Maak melding

 2. Maak je niet druk vriend Errol Snijder, een uittocht van bouwvakkers naar elders zal alleen de positie van de “blijvers” versterken. Als er echt een tekort aan bouwvakkers komt in Suriname zal de geldbeurs van de ondernemers verder moeten opengaaan anders zullen zij nog duurdere krachten uit het buitenland moeten halen.


  Maak melding

 3. Chinezen pikken de banen en onze jongens maar pinaren. De Moederbond heeft de jongens nooit geholpen, maar zoeken wel leden. Zet dan toch een arbeidsbureau op man.


  Maak melding

 4. op deze zelfde manier is het toen begonnen met nederlanders.vandaag de dag is het stank voor dank.laten zij op de antillen voor hun probleem zorgen.dank zei de regering in suriname kunnen de gasten binnen stappen om te roven. zonder dat deze opgepakt en ingerekend wordt, suriname blijft arbeiders produceren voor andere landen.en in suriname zelfs doet de regering geen malle moer, om werkgelegenheid te scheppen. arbeiders u mag zelf uw beslissing nemen,maar verwacht geen menselijke behandeling. na een paar jaren lusten zei jullie niet meer, en dan mogen jullie van hun kant dood neer vallen. dit is nu het resultaat in holland met de heer verwildert!!!!!!!


  Maak melding

 5. wat velen van jullie misschien niet weten is dat dit probleem niet van nu is en ook geen front probleen zoals sommigen hier beweren weten jullie niet hoelang surinamers naar curacao gaan om daar te werken in het onderwijs bij shell toen en nu in de bouw niemand kan deze ontwinkkeling stoppen vroeger kwamen de guyanesen naar suriname om te werken en haitianen. meneer ijzer suriname kan niet concurreren met lonen die in nederland woren betaald wij die hier wonen hebben ook het zelfde gedaan dus het is een vrije keuze van iedere mens om te gaan waar hij of zij het beter kan hebben kijk maar naar die polen nu hier in nederland als het legaal is mag het van mij .ik vind wel jammer dat sommige deze ontwikkeling aangrijpen om de de zittende regering de schuld te geven terwijl dit al jaren gebeurd ga maar na hoeveel surinamers op curacao wonen en werken .


  Maak melding

 6. bull shit,
  iedreen mag gaan werken en wonen waar ze willen.
  Suriname heeft toch ook een brain drain gehad naar nederland.
  Maar wat doet suriname met deze zelfde mensen die terug willen om hun land weer op te bouwen.
  shit en nog eens shit.
  ze moeten een visum aanvragen om in hun eigen land te komen.
  Men praat continu door over toerisme.
  Ga een keer na wie de toeristen zijn.
  Het zijn ons eigen bloedverwanten die gebonden voelen met het land.
  Maar het mag niet baten.

  Suriname wil zelfs de toescheidingsovereenkomst eezijdig opzeggen.

  zonder met de mensen te bespreken, wie het aangaat.

  Triest.

  zo gaan ze toch altijd om met hun eigen surinaamse krachten..

  ik hoop dat het een keertje ophoud.

  Ik hoop dat Suriname een keer beseft dat ze aan alle Surinamers een paspoort voor het leven geven die niet meer vervalt.
  Pas dan kunnen we trots zijn op alle surinamers.

  Het staat niet voor niks in het surinaams volkslied.

  Herie libie te na dede wie sa fetie gi sranang.

  Barca


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.