zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname houdt registratieronde voor illegalen

Suriname houdt registratieronde voor illegalen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 dec – Het ministerie van Justitie & Politie houdt een registratieronde voor illegale vreemdelingen. Tot eind december mag vrijblijvend geregistreerd worden bij de districtscommissariaten. “Wat illegaal is, willen we binnen de perken van regelgeving legaal maken,” zegt Ronald Gajadhar, woordvoerder van Justitie & Politie.

De naar schatting ruim dertigduizend illegalen krijgen dus een unieke kans hun verblijf legitiem te krijgen. “Stel dat bijvoorbeeld een illegale goudzoeker hier is gekomen met een toeristenvisum en hier langer is dan zes maanden, dan willen we vanuit het ministerie de persoon de ruimte geven om zich te laten registreren”, zegt Gajadhar tegenover Dagblad Suriname.

Voor het registeren is tenminste een identiteitskaart vereist. Gajadhar ziet geen reden tot wantrouwen. “De mensen moeten niet bang zijn. Je bent in het land en kennelijk om ons te helpen met de economische situatie. Al ben je hier al drie of vier jaar, je hebt nu de gelegenheid.” Vanaf begin volgend jaar staan illegalen bloot aan strengere maatregelen vanwege de justitie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Ronald wat een kortzichtigheid!! Jullie kunnen de papieren van remigranten uit Nederland niet eens op orde brengen. Hoe willen jullie dan die dertigduizend illegalen tot legalen maken. Als woordvoerder kun je van alles roepen maar gebruik ook je verstand en maak jezelf niet belachelijk.


    Maak melding
  2. Posten die handel naar het land van herkomst. Ze werken en betalen geen stuiver aan belasting, of ze zijn crimineel en zorgen voor heel veel overlast.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES