zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname dekt zich in tegen dreiging vogelgriep

Suriname dekt zich in tegen dreiging vogelgriep

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 dec – Suriname laat niets aan het toeval over bij het weren van vogelgriep. Vanuit het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, wordt behalve het treffen van technische maatregelen, ook gewerkt aan capaciteitsversterking bij vooral pluimveehouders. De tijd dringt.

Door de snelle veranderingen in de wereld neemt onder meer het risico toe dat de ziekte ooit opduikt in Suriname. Dus mag geen afwachtende houding mogen worden aangenomen. “De wereld wordt immers kleiner, mensen verplaatsen zich steeds sneller en helpen zo ziektekiemen verspreiden. Ook de trek van wilde vogels maakt het nog dringender dat we maatregelen treffen”, zegt Edmund Rozenblad, topfunctionaris op LVV.

De technische voorbereiding is meer gericht op het trainen van personeel. De bedoeling is vooral het vroegtijdig opsporen en herkennen mogelijk te maken. “Wat je uit je veldwerk krijgt, is kwalitatief net zo goed als wat je erin stopt”, aldus Rozenblad. Ook zullen pluimveehouders getraind worden en wordt gedacht aan systematische surveillance en strakkere importcontrole.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. Waarom importeren jullie dan kippen, eieren en voer. In dierenvoer zijn zieke dieren verwerkt. Kaft van paddie word verbrand in Nickerie. Vroeger werd het gemalen kaft als zemel verkocht. In zemel zitten alle bouwstoffen wat een dier nodig heeft. Daarom mag er geen gif gebruikt worden. In de rijstvelden ook vissen kweken. De waterslakken en de eieren als dierenvoer gebruiken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES