zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinamer merkt te weinig van economische groei

Surinamer merkt te weinig van economische groei

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – De doorsnee burger merkt nog te weinig van de economische vooruitgang van de laatste jaren. Dit zegt fractieleider Otmar Rodgers van coalitiepartner Nieuw Front. Weliswaar lukt het aardig de inflatie laag te houden en stabiliteit te waarborgen van de nationale munt. De economische groei is ook hoger dan het gemiddelde in de regio.

Bovendien zijn de investeringen van het moment aanmerkelijk meer dan uit de begindagen van de bauxietindustrie. Toch moet het grote werk nog beginnen. “De uitdaging voor de regering is de goede macro-economische situatie te laten doorwerken naar de kansarmen”, zei Rodgers bij de start van de begrotingsbehandeling. Dan pas is duurzame economische ontwikkeling gerealiseerd.

Zich beroepen op wat gepresteerd is leidt nergens heen. Er zal uitgekeken moeten worden naar systemen voor het beter kanaliseren van de welvaart. De begrotingsdebatten zullen naar verwachting enkele weken in beslag nemen. Hooguit begin 2008 moet er zijn afgerond. Volgens parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zal ook plaats worden ingeruimd voor het bespreken van de veiligheidssituatie. De oppositie heeft dit gevraagd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. hetzelfde liedje wordt steeds herhaalt,vanaf de tijd van jopie popie met het stuiten op aardolie in het district saramacca heeft men toen het volk goudenbergen belooft, tot de dag van heden heeft men echt niks kunnen merken.en nu komt de heer rodgers ons weer bedonderen met een welvaartsdroom.wij willen daden zien en geen zoete broodjes bakken. leven in onzekerheid brengt geen land tot welvaart.maar gewoon minder kletsen, en daden stellen.er moet nu een doorbraak komen.wand zo kan het echt niet verder.


  Maak melding
 2. Ik vind dat de afgelopen jaren de economie toch weer omhoog is gegaan in Su en de komende jaren hoop ik dat het volk de vruchten mag plukken. Want dat moet het doel zijn, dat het Surinaamse volk het goed heeft en óók mag (moet) mee genieten van de opbloeiende economie !!!!


  Maak melding
 3. Suriname is in de uitverkoop gezet, veel bedrijven zijn in handen van buitenlanders (SurNed, zie ik niet als buitenlander) gekomen voor een appel en een ei en wie is daar beter van geworden??
  Om een voorbeeld te geven.

  En toch gaan ze ermee door binnenkort gaat Albert Heijn daar open en niet voor de Surinaamse burgers maar voor de witte studenten en wat betekent dat, de winkeliers raken die als klant kwijt.
  Waar zullen de witte toeristen gaan als ze in het land zijn??
  Juist, naar de Albert Heijn en de Surinaamse ondernemers ( in die sector) raken die mensen als klant kwijt, terwijl juist toerisme geld voor de Surinamers op zou moeten leveren.

  Wat zal er gebeuren met de extra ingekochte voorraden ivm drukte periode van toerisme in Suriname??

  De houdbaarheids datum zal komen te vervallen waardoor de ondernemer weer geld verliest of uit wanhoop toch door verkoopt met alle gevolgen van dien. (gezondheid)

  Albert Heijn is 1 van de duurste supermarkten in Nederland, vele huishoudens in Nederland wijken uit een gaan naar een andere supermarkt omdat je dan meer spullen kan kopen voor het zelfde bedrag dan als bij Albert Heijn dus in Suriname hebben ze niks aan die zaak. Ok, er komt wel werkgelegenheid.

  Als Albert Heijn er genoeg van heeft verkoopt/verhuur die zn pand voor de hoofdprijs en vertrekt weer uit Suriname en laten ze die werknemers die iets ouder zijn geworden en dus moeilijker aan een nieuwe baan kan komen achter met lege handen.

  En zo gaat het met veel bedrijven in het land.
  In plaats dat ze geld vrij maken en winkeliers pushen om hun zaak op te knappen en zorgen dat ze zich aan de regels houden zodat toeristen daar hun geld uit kunnen geven wat beter is voor het land.

  Suriname moet gewoon een stopzetten, die witte mannen komen alles overnemen, wat de Oost-Europeanen met hun land doen gaan ze in Suriname doen. Maar ze hebben wel strenge regels tegen de Polen enz dus waarom kan Suriname niet streng zijn??
  De bevolking ziet toch niks van de economische groei, ze zien alleen (feest vierende) witte mensen die de boel over wilt nemen, de huizen/perceel prijzen laten stijgen waardoor zij straks geen stukje grond of een huisje kunnen kopen. Kijk naar de prijzen van onroerend goed in Turkije 10 jaar geleden en nu, nadat de witte man het ontdekt had, kijk naar Spanje,Portugal enz.

  Ze verplaatsen van land omdat het in
  Suriname lekker weer is, goedkoper, belasting voordeel, de ruimte, de taal, vrouwen, bier en ga zo maar door.

  Als de Surinaamse bevolking profijt heeft van hun activiteiten zeg ik ok, maar ze merken er zo te lezen geen moer van!


  Maak melding
 4. Rodgers heb je het geld al terug betaald aan de Staat dat je op schaamteloze wijze hebt gewisseld tegen een voor die tijd lage koers. Jij moest toch uit die DNAcommissie om Wijdenbosch te bekladden, terwijl jij schaamteloos en op gemen wijze jezelf wilde verrijken. Ook die Venetiaan heeft nooit met bewijzen kunnen komen.Het geld en de rijkdommen komen niet bij het volk terecht. Dus Rodgers hou liever je mond dicht want je uitspraken rieken naar volksmennerij.


  Maak melding
 5. De helft van het volk heeft nooit geleerd om netjes te trouwen. Ze maken kinderen als kippen, dan zeggen ze, het is niet mijn kind en het is van Robby. Dan maar klagen we pinaren hoor. Kinderen pinaren en wie is de vader, ik weet het niet, mischien van Robby. Anderen die getrouwdt zijn leven gelukiger. Hebben eten en geld zat. Wie niet werk zal pinaren. Man, vrouw en kinderen moeten werken. Hoe komen we dan vooruit.


  Maak melding
 6. @SU
  Dat heet markt werking. Dan moeten de SU winkeliers hun winkel formule aanpassen en zelf zo’n supermarkt beginnen.
  AH ziet een gat in de markt en een ondernemers springt daar dan in. In SME zitten blijkbaar te weinig ondernemers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES