dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie wil weer een minister weg

Surinaamse oppositie wil weer een minister weg

-

PARAMARIBO, 11 dec – Als de oppositie zijn zin krijgt, is het de beurt aan minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer om op te stappen. Parlementariër Jiwan Sital zegt documenten op de kop te hebben getikt, waaruit corruptie zou blijken. Via ‘straatdomeinkantoren’ zou getracht worden domeingrond aan de man te brengen tegen torenhoge prijzen.

Per kavel wordt zo’n zestigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftienduizend euro) gevraagd. Dat is nog altijd aanzienlijk meer dan Jan Modaal aankan. In elk geval liggen de prijzen velen malen hoger dan normaal betaald moet worden via de bureaucratie. Sital staat erop dat Jong Tjien Fa binnen acht en veertig uur naar huis wordt gestuurd door president Ronald Venetiaan.

Eerder was het dezelfde parlementariër die de val inluidde van minister Alice Amafo van Transport Communicatie & Toerisme. Toen werden documenten onthuld over de betaling van haar verjaardagsfeestje met staatsgelden. Vicepresident Ramdien Sardjoe vindt beheerst overleg en handelen op zijn plaats: “Wie schuldig is wordt gestraft, maar de minister moet niet nodeloos worden beschuldigd.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. het is geen kwestie, dat de oppositie wil dat er weer een minister weg moet. als blijk dat er gefraudeerd is geworden, dan moet de regering ingrijpen. zo simpel is dit.controle is geen daad van vijandschap.


  Maak melding

 2. NAAR HUIS MET DEZE MALVERSATIE-PLEGENDE MINISTER. HET HEEFT TELANG GEDUURD.

  Sinds jaar en dag worden bewonenden niet geaccomodeerd met de jaren geleden aangevraagde stukkie grond. Nu blijkt dat deze minister al die stukken achterhield in zijn lade.

  Naar huis mag die gaan, om zijn vosse-streken te overdenken…. naar huis, sur-regering betaalt minister om te corrumperen.

  Jiwan Sital , jaag die man weg , 1 andere moet maar zijn plaats innemen. Of allemaal weg. Nieuwe verkiezingen….

  Henky,…..vriendelijke groet,……..


  Maak melding

 3. Waar blijft die beloofde anti-corruptie wet.. die wet die ervoor zou zorgen dat Bosje zou worden opgesloten.Waar blijft het 7 jaar na dato. Ze zijn bang om die wet te introduceren want niet Bosje ,maar zij zelf gaan de bak in ,als die wet er eenmaal is.


  Maak melding

 4. ja dat gebeurt al jaren, zo worden gronden uitgegeven aan iemand die aan de schimmelpennig woon, zo dat hij dat door kan vekopen en de buit word onder elkaar verdeeld, een zekere manbodh van schimmelpennig, die kunnen ze gewoon natrekken,en nog bij vele anderen gebeurt dat, somo geeft ook aan vrienden, een van ze is nanekhan p.v.w die kan je ook natrekken, die gronden worden verkave en verkocht, en de buit word verdeelt.e ga zo door


  Maak melding

 5. Meestal wordt zulks nieuws heel groot uitgemeten in de Nederlandse media. Als het een lid van de NDP of de DNP was geweest dan zouden de laffe Nederlanders zelfs programma’s hieraan hebben geweidt. Nu het om een aasgier van het FRONT gaat wordt er in alle velden of wegen hierover verzwegen.

  Wat voor minister AMAFO geldt, geldt voor ieder ander aasgier. Als deze rotzak het veld niet ruimt dan klopt het terdege dat dit land ‘Suriname’een Nederlandse bananen republiek is in de tropen.

  Het wordt nu eens weer tijd voor een revolutie of een staatsgreep van de waarachtige burgers. Deze klootzakken horen levenslang in de bak te kreperen. Doodschieten zou slechts munitieverspilling zijn.

  Het is erg teleurstellend dat het volk wel massaal Bosje naar huis heeft gestuurd, natuurlijk weer met de hulp van Holland, maar nog steeds deze rotzooi tolereert.

  Volk van Suriname kom a.u.b in opstand. Jullie hebben niets te verliezen. Laat deze klootzakken in de regering op blote voeten vluchten naar hun opdrachtgevers in Holland.

  Laat a.u.b de echte Surinamers het land besturen

  Jaw Abaysa


  Maak melding

 6. Dit zal mij niet verwonderen als je ziet wie en hoe er grond wordt uitgegeven. Iedereen in suriname ziet dit toch, behalve degene die hiertegen moeten optreden. Als santokie ooit president wordt is het hek helemaal van de dam. dan zet hij iemand op die post die op hem lijkt, dan kan de doorsnee surinamer het helemaal vergeten.


  Maak melding

 7. Een goede politieke zet van Sital, al zijn zijn pogingen niet alleen bedoeld uit landsbelang.
  Ongetwijfeld spelen ook partijpolitieke motieven (VVV-PVL) een rol, met name om de huige regering Venetiaan ten val te brengen.
  Sital is dus bezig het zgn. Amafo scenario af te draaien. Bij de lieftallige Alice is het gelukt en nu afwachten of Sital Michael kan wippen van zijn ministerszetel.
  By the way, heeft Jiwan geen “corruptie- boter” op zijn hoofd? Want dan zou het boemerang effect wel heel onprettig voor hem zijn.


  Maak melding

 8. Klopt…. enkelen hebben ruim 15.000 euro betaald voor een lap grond in Commewijne.
  Maar de papieren(documenten) kunnen nog steeds niet komen zij zijn de euro’s kwijt….. helaas.

  Front is en blijft een boeven,schurken, dieven bende.
  Helaas maar waar.


  Maak melding

 9. Corruptie en belang voor eigen zakken
  ze nemen maar grond maar niet een stuk grond op de begraafplaats ze zullen wel gek zijn en somo tjokro vine na ing koko a no mang sekie anders is het gebeurd met dit cabaret popekas regering ding mang disie gersie oedoe loso de njang nomo
  sranang mang oeng opo we sriebie stop deze regering nu
  saluut basja apoekoejesie AIVB


  Maak melding

 10. Het is al de zoveelste keer dat de minister in opspraak kom en nagenoeg altijd klopt hetgeen er gezegd wordt. deze minister is gewoon een schurk. Hij moet weg en een heel deel van de regering. echt schurken. Nu nog vullen wat er kan want ze weten volgende verkiezingen komen zij NIET aan de macht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES