NDP: moordcomplot tegen Surinaamse ex-legerleider

34

PARAMARIBO, 7 dec – Gezamenlijke Surinaamse en Nederlandse troepen hebben de jacht geopend op NDP-voorzitter Desi Bouterse. Dit zegt NDP-parlementariër Rachied Doekhie. Via minstens drie scenario’s zou getracht worden Bouterse op te sporen en te vermoorden. Zowel van Surinaamse als Nederlandse zijde wordt ontkennend gereageerd.

“Met zekerheid kan gezegd worden dat zich geen Nederlandse troepen in Suriname bevinden. De jungletrainingen zijn allang afgerond”, zegt Ralf van der Beek, woordvoerder van de Nederlandse ambassade, tegenover de Ware Tijd. Vicepresident Ramdien Sardjoe gelooft eerder dat “deze hele opzet” deel uitmaakt van een scenario om de regering in een kwaad daglicht te plaatsen.

De regering heeft er geen behoefte aan wie dan ook te laten doodschieten. “Er loopt een proces tegen meneer Bouterse en hij wordt als Surinamer beschouwd. Hoe het proces zal aflopen is een aangelegenheid van de rechterlijke macht, waarmee de regering zich niet inlaat”, aldus Sardjoe. De NDP ziet wel genoeg redenen maatregelen te treffen om Bouterse te beschermen.


34 REACTIES

 1. dit lijkt mij een fabeltje krant bericht; nederland had genoeg tijd om bouterse op te sporen; nu is het daarvoor te laat..laat nederland zijn eigen zorgen kindjes aandacht geven..


  Maak melding

 2. Volgens adelaar is Bouterse een bange schijterd, Met een geweer in de hand was hij wel dapper genoeg om mensen te vermoorden. Hij moet nu berecht worden en nu geeft meneer niet thuis. In de jaren tachtig zal hij even gedacht hebben dat hij in zwart afrika zat, afgaande van zijn zwarte roots. Hij dacht dat hij onschendbaarheid genot, nee meneertje zwarte piet ook jij moet boeten. Lang leve het rechtsysteem.
  En mocht hij onverhoopt toch vermoorden dan zal ik daar geen traan om laten. Die klootzak van een bouterse en zijn corrupte aanhang moet nu even gestopt worden, zij hebben te lang het gezicht van mijn mooie Suriname door het slijk gehaald. En nu een grote opruiming graag en als het moet spaar geen kogels. DE ADELAAR heeft gesproken.


  Maak melding

 3. Belachelijk zeg!
  Als het waar is dan is de Surinaamse regering echt zwak en mogen ze naar huis van mij want ze willen Bouterse plannen voor aanslagen in zn schoenen schuiven terwijl ze zelf geen haar beter zijn.

  En wat Nederlandse troepen betreft ik weet niet wat zij daar te zoeken hebben want het land is al 32 jaar onafhankelijk.

  Bouterse is een Surinamer en het is een Surinaamse zaak, dus!

  In Nederland zijn er ook genoeg mensen die de boel (bv Amsterdam,autobranden enz) verzieken dus die mensen kunnen liever op hun de jacht openen zodat het daar ietsjes veiliger wordt.

  Hopelijk veloopt deze hele zaak die sowieso niet goed voor het land Suriname is rustig af en vallen er geen doden in het land. De hele zaak gaat al over 15 doden en nog meer is nergens goed voor want anders is het gewoon een cirkel die nooit zal eindigen.

  Waarom zou Bouterse dood moeten, als die schuldig is gaat die toch de gevangenis in?

  Of moet die vermoord worden omdat hij juist onschuldig is en dat te bewijzen is?

  Of zijn er mensen bang dat hij gaat praten en nog meer mensen de gevangenis in moeten?

  Ik weet het niet hoor!

  Ik zeg alleen denk aan de gevolgen die het met zich mee kan brengen en aan de inwoners van het land, die mensen verdienen toch ook eens een rustig leven!

  Altijd die ellende mang.


  Maak melding

 4. Nou als Nederlandse commando troepen bouta dood wilden hebben dan was hij dat allang.
  Aangezien hij nog leeft wilt dat zeggen dat bouta spoken bij daglicht ziet.
  I.v.m. zijn proces zit hij nu te schijten, allerlei valse info wordt door bouta en z’n trawanten naar buiten gebracht. Allerlei scenario’s worden door bouta en z’n partners in crime bedacht om dit proces te saboteren. Maar het zal ze niet lukken want Suriname heeft the sherrif Santokhie.


  Maak melding

 5. Mek den(g)kon we wakty den(g)wie hebben mee gelopen op 25 november meneer de ambassadeur,was het Bouterse misschien met
  de witte troepen ?? ,volgens mij handen ze geen paarse helmen op maar Blauw.!!!!Bouterse heeft er rechtop beschermd te worden vooral aan hen die pran den(g)
  saphatia bon ondro Bouta waswasGodo.

  anti revo als die schoen je past trekken hem aan.


  Maak melding

 6. Dit is dezelfde taktiek als 8 december 1982, ook toen stelde Bouterse zichzelf als slachtoffer voor en de slachtoffers als daders (‘coup’). Het maakt de weg vrij voor hem om naar zijn adagium ‘het is wij of zij’ weer geweld uit te oefenen. Gelukkig is nu een vastbesloten rechtsstaat op zijn pad. Niemand wil hem doodmaken, hij is te laf om zich voor de rechter te verantwoorden. Met zijn Indianenverhaal over moordplannen probeert hij die lafheid te maskeren.
  Harold Kandar


  Maak melding

 7. deze regering is een domcratische regering en als men dat van plan is zou men dat eerder hebben gedaan deze regering grijp niet naar ondemocratische middelen maar sleep deze verdachten voor het gerecht zo hoort het in een rechtstaat meneer doekhie een van de mees onbeschofte dna lid van suriname maar ja je ziet tot welke partij doekhie behoord.


  Maak melding

 8. Geachte redactie,

  Wat voor een onzin reactie is dit nou van Vice-president Ramdien Sardjoe, die eerder gelooft dat “deze hele opzet”, “deel uitmaakt van een scenario om de VHP/NPS regering in een kwaad daglicht te stellen”.

  Eerder hadden wij van de Bewustzijnsbeweging het toch ook melding van gemaakt op deze site van ‘Waterkant.Net’, dat twee eerdere pogingen jonslede om de voorzitter van de NDP Desire Bouterse op geheimzinnige wijze te vermoorden, mislukt waren? En ze waren ook mislukt!

  En wat wij ons toen afvroegen ook op deze zelfde site van ‘Waterkant.Net’ was, ‘wie’ er ‘waarvoor’ bang was. Want indien je als regering daadwerkelijk zo gretig bent om iemand volgens een zogenaamd “eerlijk proces” te berechten, terwijl je er bijvoorbaat al zelf van overtuigt bent dat die persoon schuldig is, want je spreekt van “december moorden”, waarom dan de man reeds voor zijn berechting pogen te vermoorden.

  WAAROM WIL JE DE VERDACHTE NIET HOREN TEN OVERZICHTE VAN DE GEHELE WERELDGEMEENSCHAP!

  Beslist een merkwaardige gang van zaken bij deze VHP/NPS gedomineerde regering. Want als je AL weet dat je de VERDACHTE gaat vermoorden, alvoren die zijn onschuld bewezen heeft, waarom dan nog een rechtzaak op de man loslaten.

  M.A.W.: JIJ VINDT DAT IN JOUW RECHTSTAAT DE VERDACHTE BIJVOORBAAT AL SCHULDIG IS, WANT JE SPREEK VAN “DECEMBER MOORDEN”, EN DAT OPGROND DAARVAN HET GEEN ZIN HEEFT OM DEZE VERDACHTE ZELF TE HOREN, DUS NEEM JE EIGENHANDIG HET BESLUIT BUITEN DE RECHTERLIJKE MACHT OM, OM DE VERDACHTE VOORTIJDIG UIT TE SCHAKELEN, TE LATEN VERMOORDEN EN CASE CLOSE?

  WAT IS DIT NOU!

  IS DIT DIE ZOGENAAMDE RECHTSTAAT WAAR MEN PRAT OP GAAT? IS DIT HET WAT DE HEER SARDJOE BEDOELT MET “ONAFHANKELIJKE RECHTSGANG”?
  OF SPEELT DEZE OUDE GARDE SAMEN MET HUN HAAGSE VRIENDEN, GRAAG WEER MET VUUR?

  MAAR ZOALS EEN SURINAAMS GEZEGDE LUIDT HEER SARDJOE EN VENETIAAN:

  “A SANI SAN KAFOWRU POTI NA EN EDE, NA FAYA WATRA WAWAN KAN PURU EN GI EN”!


  Maak melding

 9. ik geloof niet, dat het zin heb om de hr. bouterse, te doden of anders te treffen.
  op deze manier, komt hij dan toch weer in de schijnwerpers te staan, dit moet gewoon een gerechtelijk verloop hebben, ook al zijn er mensen, die daar anders over denken, zeker deze dagen komt alles weer boven, en als de heer bouterse denkt onschuldig te zijn, dan
  kan hij toch ook gewoon het proces bijwonen.
  en niet denken van”wat hangt er boven mijn hooft” want ik denk, de gene wie er in december 1982, gedood zijn, dat wel hebben gedacht.
  en voor de rest, wens ik een ieder een gezond en een verstandig 2008.


  Maak melding

 10. DENG wanie kierie bouta dat zal niet gebeuren over mijn lijk die senario gaat niet door laat dat duidelijk zijn want hij heef ze door het gevecht gaat om coca en niets anders het is al bekend wie ze zijn die sansriekaperat sam skopie is ontmaskerd zijn handel is in het watergevallen mekie ding sekie dan gaan ze wat moois zien
  soso lobie ede mang AIVB.


  Maak melding

 11. Ai baja weer een andere onzin,
  Niemand wil bouta hebben hoor. Hij maaakt slechts jacht op zijn zieke geest.
  wanneer gaat hij eindelijk vrede des geest opzoeken. Zo kan je toch niet leven man. geen wonder dat hij aan achtervolgings waanzin lijdt.
  Gewoon belagenswaardig. Toen hij het kon had hij zich zorgen moeten maken. Nu is hij way too late.


  Maak melding

 12. de ndp huild laat ze maar lekker huilen want in het verledem moest land en volk huilen jenny simons is ook een grote huilenbalk omdat ze nu in paniek zijn hun voorzitter schuild in het oerwoud bouterse jou tijd is voorbij


  Maak melding

 13. Hoe zit het met de gearresteerden, (verdachten) verdacht van “terrorisme/ drugs gerelateerde criminelen/ huurlingen”.
  Wat zijn hun nationaliteiten, is hun ambassade al ingelicht van hun arrestatie, is hun al juridische bijstand verleend, wie zijn hun advocaten, hebben zij een eigen advocaat of een toegewezen pro Deo advocaat van de staat Suriname. Is de pers al op de hoogte van al deze vragen. Zijn de verdachten in geheime gevangenissen. Is de rode kruis al op de hoogte gesteld van hun arrestatie, is de Rode kruis/ Amnestie-International op bezoek geweest om te onder zoeken of de rechten (het internationaal recht van het Geneve Conventie) van de verdachten worden na geleefd. Hopelijk worden de Surinaamse ondervragers niet getraind door de VS/ Nederland die wereldwijd bekend staan om hun martel praktijken o.a. Guantanamo bay is Abu Ghraib in Bagdad (gevangenissen in Irak). GOD BESPARE SURINAME met de westerse terrorisme fobie. Hoe zit het met de transparantie hieromtrent? Hebben de verdachten een advocaat, waarom zwijgt de advocaat bij het graf. Heeft de minister van justitie zoveel macht dat hij zwijgt over de verdachten, dat de ambassades zwijgen over hun onderdanen in gevangenschap. De advocaten zitten in een anonimiteit en zwijgen over hun cliënten. De rode Kruis zwijgt over de verdachten en Amnesty International zwijgt over de verdachten
  Hebben de parlementariërs toegang tot de verdachten. Dus als ik het goed begrijp zitten er terroristen in het Surinaamse parlement. Chapeau Suriname hoe jij je leiders wereld wijd etaleer, chapeau. Iemand vroeg mij laatst nog ben je Surinamer? Ik gaf heel trots antwoord met een brede smile en zei ja. De reactie die ik kreeg zal ik nooit meer van mijn leven vergeten, jullie zijn nu de terroristen in de wereld, de volgen de keer zal ik tweemaal moeten denken als ik weer zo een vraag krijg. Suriname dank je voor de stigma, wij waren eerst lui, dan messentrekker, dan zakkenrollers, dan pooiers (souteneur)dan dealers, dan allochtonen, dan nu de klapper op de vuurpijl terroristen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BOEM!

  Volks helden (leiders) uit de Caraïben, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Latijns- Amerika!

  (“Westen de vos zit op de loer”)

  Castro, Bouterse, Morales, Chavez,

  Als mij straks wat gebeurt, dan zijn zij mede verantwoordelijk. Ze hebben het klimaat

  gecreëerd door mij te demoniseren (Pim Fortuyn)

  The ENEMY IS Listening- He wants to know- what you know- KEEP IT TO YOURSELF!

  Strategic Intelligence for National Security!!!

  D.D. Bouterse, Bouta, baas. De sterke (“militaire”) leider, man van het Surinaams volk
  met spirit, charisma, autoriteit c.q. gedecideerd & strategie etc. (TZUN ZU)
  Uw achtergrond is uw basis.
  Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie, Mobilisatie,

  Het gros van de burger bevolking staat achter je.
  Het gros (althans, de elementaire onderdeel)van de gewapende macht staat achter je.)
  Ze willen hun charismatische sterke leider volgen.
  Het gros van het verzet staat achter je.

  De kunst van het oorlog voeren”
  “Al het oorlogvoeren is gebaseerd op misleiding” (zie Irak ).
  “De mannier om te mijden wat sterk is, is verslaan wat zwak is”
  “De uiterste oorlogskunst is het onderwerpen van de vijand zonder te vechten”
  “Ga geen strijd aan die u niet kunt winnen”
  “Ken uzelf en ken uw vijand en u behaalt de overwinning”
  “Maak lawaai naar het oosten en sla toe in het westen”
  “Onderschat nooit uw tegenstander”
  “Winnen zonder strijd is altijd het beste” . TZUN ZU

  Laten wij waken over de vrijheid van het spreken (Pim Fortuyn).

  Tide tamara we stre go moro fara! .

  Soema o sroto soema

  Letie a faya baka

  Ik zelf zal uw cel deuren openen & sluiten Niemand kan zich voor mij verbergen;

  Ik ben overal in de hemelen & op aarde baas!

  Bewaak de vesting, houd de weg in het oog! Maak je klaar voor de strijd, zet al je leger in! Want je vijand is in aantocht, hij komt met de bedoeling je te verpletteren. Rood zijn de schilden en rood hun kleren(redi moesoe), Zij schieten voorbij.
  De sterke man/leider heeft zijn legers opgeroepen, overhaast rukken zij op. Zij traden defensief aan in gesloten formatie, na het oriënteren gingen zij over tot de offensief.
  Wie gelijk heeft, zal ook zwijgend gelijk krijgen!

  De lange arm die het volk (toereikt)bereikt!
  Motto: D. D. Bouterse!: Baas in eigen huis, vertrouwen op eigen kunde/kracht en kaders criminaliteitsbestrijding, gezondheidszorg,Vernieuwingsgezind, eensgezind, solidariteit, vooruitstrevend, veiligheid, milieu,normen & waarden ,economie,welvaart MET grondstoffen/delfstoffen, diplomatie, sociaal progressief, armoede bestrijding, politie& justitie, douane ,defensie, grensbewaking, vrede, eenheid infrastructuur, onderwijs, werkgelegenheid, ingezetene/niet ingezetene Surinamer, wet en regelgeving respecteren van de fundamentele rechten van de vrouw, het kind, bejaarden & minstbedeelden, toerisme, kinderopvang, investeringen, verkeer waterstaat, gevangeniswezen.
  D. D. Bouterse: Man van het volk!

  patriot


  Maak melding

 14. ik wil de mensen die te klagen hadden over die nova progamma vragen om naar de leugen regeert te kijken om 21-20 op ned 2 want zo is de media in nerderland ook


  Maak melding

 15. als de heer r.doekhie dit zegt, dan valt er niks om aan te twijfelen.ik geloof eerder een surinamer dan wie dan ook. wij surinamers is een volk van oprechtheid en geen haat verkondigers. Nederland heeft de laaste dagen veel met gespleten tong gesproken, hoe zou je deze nu kunnen geloven. Kijk maar naar foto album bij waterkant dan zie je alvast een groep blanke militairen in uniform tijdens de srevidensi parade. Dit is echt geen foto uit de jungletrainingen


  Maak melding

 16. Ik vind dat, regels en wetten gehandhaafd dienen te worden, het is aan minister C.Santhokie nu om het volk te bewijzen, waarom hij gekozen is door het volk, dat hij waarmaakt dat hij op de juiste plek zit, het zal niet makkelijk aan toe gaan, omdattegelijker tijd hij de rust en orde moet handhaven in het land, als het geen ego spel wordt, komt het goed, eerlijkheid duurt het langst,maar verliest het soms van de angst.
  Meneer R.Doekhie probeer ook te helpen om de rust onder de bevolking te hand haven, Vermijd zomaar dingen te roepen, en denk aan de lijdensweg ,waarmee deze kwestie gepaard gaat, wie niets te verbergen heeft ,hoeft niets te vrezen, als dhr. bouterse echt om zijn volk geeft, laat alles tot zijn recht komen.Dan bent u ook van deze hebie bevrijd.
  loes


  Maak melding

 17. Ralf van der Beek spreekt NIET de waarheid want nadat het in de Telegraaf verschenen was zei ook de minister van justitie dat er hier nederlandse troepen zijn die als het moet Bouterse zouden ophalen.De Vice president(mijn oom) liegt als gewoonlijk weer,laat hij nu mevr.Radhe (zijn second lady)uit de shit halen.Want zei heeft ook ten onrechte grond van hem gehad.
  Een ieder met een klein beetje verstand weet dat de enige manier om Bouterse uit de weg te hebben via liquidatie is want juridisch gaan ze het moeilijk hebben gezien ze niet genoeg intelligentie in huis hebben.
  Maar dit gaat ze ook niet lukken !!!!
  Santokkie wens ik hierbij opnieuw succes


  Maak melding

 18. Zoek en gij zult vinden omponenten van D.D.Bouterse weet een gewaarschuwd mens teld voor twee . wij hebben noch Colombianen noch Guyanesen nodig om de veiligheid van onze lieder te garanderen ,Time will tell. Een patriot pursang Indiaan oke dan …… Brewa .


  Maak melding

 19. Wie goed doet, goed ontmoet. Maar met een slecht geweten is het vast en zeker erg onrustig slapen.
  Kennelijk gaan die onmenselijke praktijken van 25 jaar geleden nu toch z’n tol heffen.
  De beul toont trekken van een achtervolgingswaanzin.
  Als hij midden in de nacht wakker wordt, ziet hij die bebloede en verminkte lichamen zachtjes op hem af komen lopen.
  Iederen nacht weer. Om gek van te worden.
  Eigen schuld, dikke bult.


  Maak melding

 20. Ik geloof er geen bal van. Waarom zou men het nu doen en niet eerder? Iedereen roept maar wat, alsof ze ’s avonds niets anders doen hebben, dan de meest erge dingens te liggen verzinnen om dat de volgende dag wereldkundig te maken. Komen jullie (pro- en anti bouta) een keer met concrete zaken hoor. Dit verveelt de echte lezers wel degelijk.


  Maak melding

 21. Doekhie, wie houdt wie voor de gek? Zyn de 15 man ook niet by onder het mom van vluchtpoging doodgeschoten? Waar zyn de huurlingen van toen, Doekhie. Doekhie, verrader, waar zyn Keerveld, Sajatsingh, Oemrowsing, Panday, de Vries, en anderen? Heb jy minister Santhoki niet beschuldigd van het opzetten van een scenario? Doekhie, jy bent zelf die scenario. Jy en je NDP “rot op,” en de regering gaat niet naar huis totdat recht en gerechtigheid plaats heeft gevonden.


  Maak melding

 22. echt waar….een complot? Mijn god ze willen bevel vermoorden? In de jaren 80 zeiden marktverkopers tegen me als ik ze sprak dat de huurlingen waarover bevel het had niets anders dan hierlingen waren….ook nu weet ik dat het om hierlingen gaat, de NPD die alles in het werk stelt op te destabiliseren zodat de rechtzaak niet doorgaat. wat ik me afvraag dan is bevel dan de man die met zijn vuile gatige vleugels dan toch dicht bij het vage vuur tussen de hemel en de hel terchtgekomen is en dus boven iedereen en alles staat en niet ter verantwoording geroepen kan worden. terwijl ze bezig zijn kunnen ze hem ook vragen waar het geld is dat ze kregen tussen 1980-1982 van Nederland, en wat hij en Pa Ne, brother Harvey en Boelie Horb en alle anderen met het geld gedaan hebben. En de leugens die ze verspreid hebben over mensen en de martelingen en het doodschoppen van mensen in het kamp, dat komt hier bij deze rechtzaak dus niet aan de orde. Alleen de mofokorantie blijft sterk en mensen die dingen weten zijn er altijd. OOk nu, ook nu.


  Maak melding

 23. Ik had altijd al vaag het vermoeden dat het niet zo pluis was met Bouterse. Nu blijkt dat bewaarheid. Het slaat bij hem nu over naar achtervolgingswaan. Als je het mij vraagt is hij nu volkomen gek geworden.
  Het grappige is dat zijn NDP volgelingen het blijkbaar niet door hebben. Maar als je terug redeneerd dan zie je in zijn gedrag alle facetten van iemand die na het moorden gelijdelijk aan gek wordt.


  Maak melding

 24. @E. Buitenman
  Laat je na kijken. Ik heb nog nooit zo’n krom verhaal gelezen.
  -1- 2 eerdere aanslagen?! Nooit van gehoort!! Is er wel iemand opgepakt?? Is het wel gemeld bij de politie??
  -2- Verdacht van moord ja dat is de aanklacht, jij en niet wij loopt op de uitkomst vooruit.
  -3- De VHP/NPS is niet gebaat bij een dode DDB. Dan zou hij een martelaar zijn wat politiek heel slecht uitkomt en zij zijn er meer bij gebaat als hij in het proces gedwngen is zijn verhaal te doen. Het maakt daarbij weinig uit of hij gaat liegen en draaien of dat hij de waarheid vertelt. Er is genoeg ander materiaal om de gebeurtenissen in detail te reconstrueren en dan zullen een aantal mensen flink wakker geschud worden.

  Alleen de NDP is gebaat bij dit verhaal.
  -1- als het niet gebeurt (hopelijk) dan heeft DDB weer lekker torie kunnen maken en veel aandacht gehad. ( Marketing: elke aandacht is goed, ook een schandaal)
  -2- als DDB wel wordt vermord dan hebben zijn opvolgers er baat bij want dan kunnen ze hem tot martelaar verklaren.

  Kortom als DDB serieus is en echt een aanslag verwacht kan hij zich beter bij Boma melden om in verzekerde bewaring gesteld te worden voor zijn eigen veiligheid.


  Maak melding

 25. Beste Su (reactie no.3),

  Dat is ook de rede waarom wij uw bezorgtheid delen. Deze zogenaamde heren politici van de VHP/NPS intelligentia, spelen samen met hun Haagse vrienden aan de Noordzee, een zeer gevaarlijk spel. Ze draaien een zeer gevaarlijk scenario ten overstaande van het volk van Suriname. En het is zaak dat wij allen daarover waakzaam blijven en opletten zijn.

  Omdat, wanneer je het presteert om in een zogenaamd democratisch land, de voorzitter van de grootste politieke organisatie te vermoord, slechts om als coalitie aan de macht te blijven, dan zal je moeten begrijpen dat je met tegelijkertijd ook een trent zet, namelijk dat een andere het morgen ook weer kan en mag doen.

  En momenteel is het realiteit, dat deze twee oude politieke partijen, de VHP en de NPS, steeds kleiner worden in aantal zetels. Hun populariteit is tanende. En hun enige redding als overlevings-strategie is kennelijk dusdanig te polariseren, om zodoende mogelijke gaos in het land te creeren, om vervolgens de schuld daarvan in de schoenen van de oppositie te schuiven.

  Het komt inprincipe erop neer dat alles wat zij roepen t.a.v. onderandere ‘geweld tegen de rechtstaat Suriname door anderen’, infeite deel is van hun eigen voornemens om de NDP in een kwaaddaglicht te stellen. Het zijn infeite hun eigen plannen, en daar moeten wij voor waken, omdat het enige dat hun momenteel redden kan, is gaos.

  En het liefs verlangen zij vervolgens buitenlandse hulp voornamelijk vanuit Nederland, te willen inroepen. Erger nog, deze verzoeken voor buitenlands ingrijpen in Suriname, klaarblijkelijk ook al ondertekend door de president en de vice-president van Suriname, liggen reeds klaar op de bureaus van de Nederlandse- en Amerikaanse Ambassades in Suriname. En dat is hun langertermijn planning.

  En neem dit in ogenschouw, dat Nederland en de Verenigde Staten van Amerika, gaarne op zo’n uitnodiging ingaan, vooral daar het verzoek zal komen van een totnogtoe ‘wettig gekozen regering’ van het ’17de rijkste land ter wereld’.

  Een ‘aanbetaling’ voor hun ‘moeite’, kan altijd plaatsvinden door midden van verkregen olie- en Bauxiet consessies, afgegeven door het ontvangende land, dus Suriname in dit geval.

  Dat is ook de rede waarom er in vele zogenaamde Derde Wereldlanden, voornamelijk in corrupte Afrikaanse democratische landen, zovele oorlogen plaatvinden, omdat verkregen consessies voor olie-boringen of grootscheepse houtkap, verruilt worden voor enorme hoeveelheid wapens en munitie aan deze corrupte regeringen aldaar.

  Wat ook ‘internationale politiek’ wordt genoemd.

  En deze VHP/NPS elite, verschilt beslist niet veel van dit soort guasi democratische regeringen op o.a. het Afrikaans continent en elders.

  En dat besef moet vooral in de Republiek Suriname als onder de Surinamers daar buiten woonachtig, beslist gaan groeien, alvoren het voor ons mooi en rijk land Suriname,

  te laat is.

  En zegt u morgen niet, dat niemand u toen voor het gevaar van deze VHP/NPS elite van nu, gewaarschuwd had.

  Srananman un wiki !


  Maak melding

 26. even een tip aan een ieder die op berichten reageert, ik ben net terug uit sur, heb het begin van het proces mee gemaakt , het is rustig verlopen , de mensen in sur maken zich niet druk, die wachten rustig af hoe alles zal verlopen , waarom lopen wij ons hier druk te maken en uit te schelden, en vernederen op deze site, mensen denk goed na , dit is puur manupulatie wat er gebeurd , en onrust en haat ,laten wij ons ook normaal gedragen op deze site , en niet als een kip zonder hersenen op een zijdig nieuws reageren , men weet precies hoe ze mensen de kast op moet jagen, er zijn ook andere belangrijke berichten , daar lees je op deze site niets van. een tip , ga zelf naar sur en bekijk alles van dicht bij , doe je dat dan heb je een totale ander beeld , het is maar een tip, ik hoop dat dit wel geplaatst wordt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.